ooooo patrzylam na te wieżyczki jak szukałam błyszczących kul i zastanawiałam się jak wyglądają w rzeczywistości Aniu jak u host usunie się kwiaty to rozrastają się?
Mi tam nowych liści jeszcze nie wypuściły, ale na pewno roślina się nie męczy na kwitnienie. W drugim roku już pozwalam im kwitnąć, ale w pierwszym nie chcę ich męczyć
Pergole będą wyglądać przepięknie - też mam zamiar takie mieć - gdzieś i nie wiem kiedy
To co jest na zdjęciu to masz rację Aniu - to czyściec wełnisty - kwitnący z roku na rok, bylina
Natomiast starzec popielny wygląda tak
I jest to roślina kwitnąca w drugim roku, ale mi nigdy nie przezimował. Kwiatów nie ma okazałych.
Także kolejne poplątanie mamy
Tutaj posadziłbym hortensje anabelle lub jakieś bukietowe
Pomysł z hortencjami bardzo mi pasuje Za płotem jest działka budowlana, te drzewa kiedyś zostaną wycięte, czy hortensje powinnam posadzić zaraz przy płocie czy raczej najpierw jakis szpaler z iglastych a potem hortensje?
Tu jest wąsko więc tylko hortensje wystarczą. Ale pamiętaj żeby zasadzić bukietowe albo krzewiaste bo kwitną na pędach jednorocznych i nie ma problemu z okrywaniem na zimę.
Na jesień proponuję abyś zasadziła tu cebulki kwiatowe alby wiosną już coś cieszyło bo hortensje są od lipca mimo wszystko. A może też jakieś hosty zasadzisz - lub żurawki, jak przekwitną cebulki to godnie zajmą ich miejsce.
No dzięki. W sumie został mi jeszcze skalniak do zrobienia i można powiedzieć - że cały ogród zrobiłem w jeden rok - a nawet 4 miesiące
Gratuluję Sebek naprawdę zrobiłeś dużo ,dobrej roboty .Oglądałam twoje zmagania i jestem pełna podziwu dla twojej pracowitości i zapału .To ja jak żadnego innego sezonu trochę mam do tyłu ,ale też mam wakacje zacznę nadrabiać zaległości Pozdrawiam cię Wiaterek .
No dzięki. W sumie został mi jeszcze skalniak do zrobienia i można powiedzieć - że cały ogród zrobiłem w jeden rok - a nawet 4 miesiące
Gratuluję Sebek naprawdę zrobiłeś dużo ,dobrej roboty .Oglądałam twoje zmagania i jestem pełna podziwu dla twojej pracowitości i zapału .To ja jak żadnego innego sezonu trochę mam do tyłu ,ale też mam wakacje zacznę nadrabiać zaległości Pozdrawiam cię Wiaterek .