Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Tam gdzie mgły i róże mieszkają... 20:45, 22 cze 2011

Do góry
Safoya napisał(a)

Safoya ile razy wejdę do Ciebie to jakbym była w magicznym miejscu. Nie wiem czy Twój ogród taki jest ale Twoimi oczami (chodzi o fotografię) wygląda niesamowicie

Dobre pytanie Prawdę mówiąc odpowiedź jest złożona. Nie da się oddać uroku widoku na pradolinę z tarasu na malutkim zdjęciu. Uważam, że na żywo znacznie tam ładniej. Natomiast ogród zaczyna ładnie wyglądać fragmentami. Podoba mi się przedogódek, zielona trawa o którą dba mój mąż i różanka Są też miejsca których się wstydzę i nie pokazuję, bo po co. Druga częśc skarpy to chwastowisko, które nikt nie ma ochoty ogłądać i za które zabierzemy się dopiero we wrześniu. Boję się nasadzać żywopłoty i krzewy w dużych ilościach o tej porze roku. I tak w kólko latam z wężem i leję na to co już posadziłam. Poza tym są puste "boki" które obsadzę między innymy różami również na jesnień. Myślę, że w przyszłym roku ogród będzie jeszcze ładniejszy.

Byłam w Sopcie - bez aparatu - bo po co przecięż byłam tam tysiąc razy. Błąd!!!! Czy ktoś widział założony w zeszyłm roku park południowy? Oniemiałam! Tysiące róż w pięknej oprawie i to same najpiękniejsze damy. Znalazłam tam też swoje krzaczki. Obecuję wrócić z aparatem i pokazać wam ten park.

Mam też nowe zdjęcia. Muszę tylko je posiągać

To ty nie wiesz że wszędzie aparaty zabieramy bo nie wiadomo co nas spotka
A nie mogłaś choć komórką zrobić zdjęcia
Mój kawałek raju 20:43, 22 cze 2011

Do góry
ana_art napisał(a)
ooooo patrzylam na te wieżyczki jak szukałam błyszczących kul i zastanawiałam się jak wyglądają w rzeczywistości Aniu jak u host usunie się kwiaty to rozrastają się?

Mi tam nowych liści jeszcze nie wypuściły, ale na pewno roślina się nie męczy na kwitnienie. W drugim roku już pozwalam im kwitnąć, ale w pierwszym nie chcę ich męczyć
Mój kawałek raju 20:41, 22 cze 2011

Do góry
Pergole będą wyglądać przepięknie - też mam zamiar takie mieć - gdzieś i nie wiem kiedy

To co jest na zdjęciu to masz rację Aniu - to czyściec wełnisty - kwitnący z roku na rok, bylina
Natomiast starzec popielny wygląda tak

I jest to roślina kwitnąca w drugim roku, ale mi nigdy nie przezimował. Kwiatów nie ma okazałych.
Także kolejne poplątanie mamy
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:34, 22 cze 2011

Do góry
monteverde napisał(a)
a ja byłam cały dzień teraz idę sprzątnąć narzędzia) ładna ostróżka a jedna różę masz chyba taką jak ja Kronenbourg ?

Możliwe
Ogródek Agam 19:01, 22 cze 2011

Do góry
agam napisał(a)

Tutaj też muszę coś dosadzić

Tutaj posadziłbym hortensje anabelle lub jakieś bukietowe

Pomysł z hortencjami bardzo mi pasuje Za płotem jest działka budowlana, te drzewa kiedyś zostaną wycięte, czy hortensje powinnam posadzić zaraz przy płocie czy raczej najpierw jakis szpaler z iglastych a potem hortensje?

Tu jest wąsko więc tylko hortensje wystarczą. Ale pamiętaj żeby zasadzić bukietowe albo krzewiaste bo kwitną na pędach jednorocznych i nie ma problemu z okrywaniem na zimę.
Na jesień proponuję abyś zasadziła tu cebulki kwiatowe alby wiosną już coś cieszyło bo hortensje są od lipca mimo wszystko. A może też jakieś hosty zasadzisz - lub żurawki, jak przekwitną cebulki to godnie zajmą ich miejsce.
Też chcę mieć piękny ogród 18:57, 22 cze 2011

Do góry
Jak dla mnie ogród już wygląda fajnie - bardzo spodobały mi się kanty na trawniku i niebanalne ułożenie kostki.
Mój ogród 17:49, 22 cze 2011

Do góry
Wszystko pięknie rośnie i bardzo obficie kwitną kwiatuchy
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 17:48, 22 cze 2011

Do góry
Martek napisał(a)
No właśnie ,ale ma cień ! O to mi w sumie chodziło ,nie wiedziałam gdzie masz ten beton Idę bo wy macie porobione ,a ja nie !

Ja chyba za chwilę pójdę, ale taka duchota że nie wiem czy nie wrócę
ogrodoweimpresjejolki 17:46, 22 cze 2011

Do góry
No piękne róże, a klematisek bardzo ciekawy
Dwa światy 17:45, 22 cze 2011

Do góry
Piękne widoczki
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 17:41, 22 cze 2011

Do góry
Ale kto Cię wygania - siedź ile chcesz

Bratek rośnie za gazonem prawie w cieniu, wiatr do niego nie dociera
Mój mały raj na ziemi :) 17:37, 22 cze 2011

Do góry
No wpadniemy na pewno.

Tak myślę, że jak już jesteśmy w Warszawie to może i dwie Kasie z Michałem nas zaproszą - ale tylko głośno myślę
Ogród Sylwii od początku :) 17:34, 22 cze 2011

Do góry
Ja kupiłem chyba właśnie te jako zamiennik citronelek, bo u mnie nie ma ich nigdzie. I nie zamierzam zmieniać - rosną więc jest OK
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 17:32, 22 cze 2011

Do góry
Martek napisał(a)
Piękne fotki Sebku idę na działkę ,nie wiem co z bratkami począć kwitną jak na "złość"))

Ja swoich się pozbyłem i trochę żałuję no ale cóż. Ale za to ten w betonie kwitnie ładnie i jego nie mam zamiaru się pozbyć - wygląda uroczo
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 17:31, 22 cze 2011

Do góry
Martek napisał(a)

No dzięki. W sumie został mi jeszcze skalniak do zrobienia i można powiedzieć - że cały ogród zrobiłem w jeden rok - a nawet 4 miesiące
Gratuluję Sebek naprawdę zrobiłeś dużo ,dobrej roboty .Oglądałam twoje zmagania i jestem pełna podziwu dla twojej pracowitości i zapału .To ja jak żadnego innego sezonu trochę mam do tyłu ,ale też mam wakacje zacznę nadrabiać zaległości Pozdrawiam cię Wiaterek .

Dzięki
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 17:31, 22 cze 2011

Do góry
Jedna ostróżka wyglądają tak

A druga tak

Tawuły kwitną krótko

A te co kupiłem kiedyś też białe są
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 17:28, 22 cze 2011

Do góry
Fotki - iście wakacyjne

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 17:26, 22 cze 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
No dzięki. W sumie został mi jeszcze skalniak do zrobienia i można powiedzieć - że cały ogród zrobiłem w jeden rok - a nawet 4 miesiące
Gratuluję Sebek naprawdę zrobiłeś dużo ,dobrej roboty .Oglądałam twoje zmagania i jestem pełna podziwu dla twojej pracowitości i zapału .To ja jak żadnego innego sezonu trochę mam do tyłu ,ale też mam wakacje zacznę nadrabiać zaległości Pozdrawiam cię Wiaterek .
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 17:14, 22 cze 2011

Do góry
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 16:12, 22 cze 2011

Do góry
no Sebek, nareszcie się doczekałałeś
zatem udanych wakacji, na pewno będziesz działał w ogrodzie, co....?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies