Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród prawie romantyczny 22:59, 10 cze 2014

Do góry
Moje piękności
Szałwia

Róża NN. Śliczna. A miała być różowa ...
Ogród w skali mikro cz.II 22:59, 10 cze 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
Moja pierwsza i póki co jedyna róża wygląda jakoś niemrawo

Może ktoś doradzi ..

Poczytałam tu i ówdzie że się o nią martwisz i przybiegłam zobaczyć co się dzieje... Kasia większy spec ode mnie bo wiesz że ja też zaczynam z różami, ale może cosik się wypowiem... Powiem Ci że ona mi wygląda tak jak część kwiatków mojego rodka jak najpierw na niego polało mocno a potem przyszło od razu gorąco... Czyli coś w sensie poparzenie, czy jak to zwał... Może u Ciebie też sie tak stało??? Padało a potem słońce na nią za mocno padło... I tak ją "zwarzyło" (albo "zważyło") No rozumiesz...
Świeżok jest to ma problemy... Dbaj o nią na pewno da radę. Ale może to całkiem co innego... Zapytaj Ty się może Ani różanej... No to się powymądrzałam Dobrej nocki
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 22:57, 10 cze 2014

Do góry
I na koniec polne kompozycje Maki fajnie wyglądają na tle zbóż.

Ogródek Ewy 22:57, 10 cze 2014

Do góry
Postanowiłam zamieścić zdjęcia w swoim wątku.
Chodzi o mojego rh (catawbiense album). W pierwszych dniach maja przesadziłam go na nowe miejsce, gdyż wykazywał oznaki jakiejś choroby. Warunki miał fatalne: agro, słońce i wysokie ph. Na nowej rabacie dostał nowe podłoże 1:1 kwaśny torf z ziemią ogrodową, dostał opryski zalecane do rh. Jednak nadal ma zwieszone, zwinięte liście i mimo tego, że miał pąki kwiatowe nie zakwitł wcale. Dziś odcięłam jedną gałązkę i poprzecinałam ją w różnych miejscach, aby zobaczyć przekrój.

Cała gałązka.

Miejsce odcięcia od sadzonki

Cięcie na części zdrewniałej.

Cięcie na części zielonej.

Czy to ta paskudna choroba rh, jest sens go reanimować?
Dwa ogrody 22:57, 10 cze 2014

Do góry
Epodlas
Od strony tarasu pachnie jaśminowiec. Od podwórka lipa. Mus chodzić od jednego do drugiego. A po drodze przyjrzeć się temu

Aniu, pod lipą stoi ławeczka, dobrze, że przysiadłaś. Pszczół się nie obawiaj, one zajęte bardzo Z ławeczki zerknij na to

Koliberek... hm, obawiam się, że Bogdzia ma rację chociaż toto też jest szybkie, a aparat szwankuje, pozostaje więc refleks, że tak nieskromnie powiem

Gabrielo, Twoje lipy szybko urosną. Ta kwitnie zawsze najwcześniej, szereg przy drodze jak lipom przystoi, w lipcu
Ciekawe, jak będzie smakować konfitura z jaśminowca. I ten zapach Przypomniałaś mi, że troszkę płatków musze skubnąć do zielonej herbatki
Obydwie New Dawn posadzone jesienią, trudno zrobić zdjęcie białej

Według własnych pomysłów - Ligustr nie tylko jako ogrodzenie 22:56, 10 cze 2014

Do góry
Ligustr, katalpy, parzydło itd...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:55, 10 cze 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Dla zaglądajacych
Przed

Czyli chwastowisko wkoło lato 2010

Aktulene widoki znacie

Jak widać najwiecej pracy wykonałam w 2012 roku, potem juz tylko delikatne zmiany i pielęgnacja ogrodu

Podoba mi sie ten zapał i radość w oku!!! zupełnie jakby przed Tobą był ten ogród z dziś a nie chwasty wyższe niż po pas!!
Ogród prawie romantyczny 22:54, 10 cze 2014

Do góry
Pierwszy pąk na Aspirin Rose rzeczywiście delikatnie różowy
Walczę jednak z mszycami, które bezceremonialnie rozsiadły się na różach i innych kwiatach i mam wrażenie, że niewiele sobie robią z oprysków
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 22:54, 10 cze 2014

Do góry
Marzec 2014:

Dzisiaj (miłorząb do naprostowania ):

Chciałem posadzić za hortensjami cisy, ale dom ma być ocieplany i szkoda je marnować...

Co się stało kwiatom ... 22:53, 10 cze 2014

Do góry
Mirella napisał(a)

Czajkowski

Ten wpadł mi w oko
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:53, 10 cze 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)

Madzenko .. A ja patrzę na te Twoje graby i się na nie slinię ... Ciekawe jak to się skończy ..

A tak poza tym.. Pięknie .. Ot co

Buziaki

Zobacz zdjęcie sprzed roku. Śliń się. Z tyłu u mnie będą stożki. Na razie się zagęszczają
Ogród w budowie - nieustającej 22:52, 10 cze 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Gabrysiu, oto ona:

A ona carex elata aurea? Śliczna ona

Gabrysiu ależ pędzi Twój ogród. U mnie żeleźniak dopiero dzisiaj pokazał kolor.

Masz już piękną kolekcję róż
Pszczelarnia 22:52, 10 cze 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...zdjęcia nad wodą bardzo na czasie przy takiem upale...ochłodzić się można na chwilkę

Miłe alternatywy:

Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:52, 10 cze 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Trochę kwiecia na dobranoc
Nie wiem jak to się zowie ale przezimowało i ładnie kwitnie

A toto jest faktycznie ładne... Może ktoś wie co to? Fajny "bukiet" wyszedł z tą kokardą...
Ogród prawie romantyczny 22:52, 10 cze 2014

Do góry
Agatko, dla Ciebie kilka zdjęć z tarasu, zrobionych dzisiaj
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:51, 10 cze 2014

Do góry
Danutka napisał(a)
Wow niesamowity kolor ma kwiat róży właściwie kilka kolorów , chcę taką mieć

Moja droga ale Ty już masz kwitnącą naparstnicę Moje sadzonki tycie tycie przy niej hmm...

Jak ten wielki zadbany psiak współgra z roślinkami?

Danuś mam kilka naparstnic z zeszłego roku ... przetrwały pomimo intensywnego przekopywania ... nie będą w tym roku taaakie jak w pierwszym (miały prawie 2 metry ) ale coś na otarcie łez po wspomnieniu mam

i znalazłam kilka takich ...

mam nadzieję, ze to siewki ale nic z tego nie moje ... Anek mi cos przysyłała ... wyjęłam coś ... doniczkę ciepnęłam a w tym roku paczę i som ... mimo woli ... no nie da się tego inaczej określić ))) ... nigdy nie robiłam tego z nasionek ! ... ze swoją setką jesteś dzielna ...

co "zaś" do psa to bywa różnie ... np lawenda wyjątkowo Kilusi odpowiada ... pacnąć na nią siedzeniem i spać ... uczymy się ... ... mamy lepsze i gorsze dni ...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:51, 10 cze 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Graby czekają na litośc i cięcie....

Madzenko .. A ja patrzę na te Twoje graby i się na nie slinię ... Ciekawe jak to się skończy ..

A tak poza tym.. Pięknie .. Ot co

Buziaki
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:50, 10 cze 2014

Do góry
Dla zaglądajacych
Przed

Czyli chwastowisko wkoło lato 2010

Maj 2011

lato 2012

lato 2013

Aktulene widoki znacie

Jak widać najwiecej pracy wykonałam w 2012 roku, potem juz tylko delikatne zmiany i pielęgnacja ogrodu
Ogródeczek 22:50, 10 cze 2014

Do góry
Powojnik na piramidkach zaczyna kwitnąć
Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:49, 10 cze 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Szałwia już prawie

A to prosiło się o kokardę

Bardzo słusznie z tą kokarda, piękna jest ale co z nią zima zrobisz?Avatarek śliczny.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies