Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Blaski i cienie nowego życia 17:19, 10 cze 2014

Do góry
bociek napisał(a)
No prosze Szalejecie Dziefczyny spotkaniowo, ale super
Nie moge uwierzyc, ze u Ciebie lawenda juz tez szaleje A pomysl z listkami krokusikowymi fantastyczny - do skopiowania

Szalejemy Bociusiu, to nie koniec wszystkich moich szaleństw
Tylko jedna lawenda już kwitnie posadzona 2 lata temu, fajna kępka
A z tymi krokusami rozpowszechniam pomysł z Wilczej bo jest więcej niż doskonały

anna_g napisał(a)
Ula - wielkie dzięki za wczoraj Pięknie było. Pozdrawiam i dobrego tygodnia.

Aniu, zgadzam się z Twoim zdaniem. Było cudnie, cudni gospodarze, cudny ogród i fantastyczna pogoda

Kindzia napisał(a)
Ulcia ja też pozdrawiam

Kasiu, ależ zdjęciechyba byłam jedyna że się tak rozbierała i ubierała w polar w taką piękną pogodę

Bea napisał(a)
Ula,

pozdrawiam Ciebie i Ł.

Do następnego razu.

Beatko, mam nadzieję że gdzieś się spotkamy i to wcale nie w bardzo odległym czasie
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:11, 10 cze 2014

Do góry
Bonice też ruszyły, ale dziś.. ale foto wczorajsze.. i lecę do gordu.. dziś mi mózg ugotowało na twardo

Ale jak nie dać foto moich Elmshornów???

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:09, 10 cze 2014

Do góry
Szczęki II... mam zwodować lotosa.. aż sie boję czy przeżyje w kałuży z Fiordami. A pysk jak taki otworzy to średnica 4 cm..

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:06, 10 cze 2014

Do góry
Tusiala - podobna do Corver i charakter podobny..

Julka - miłego ...

Matylda - dopisanaś do listy kolejkowej

Pszczelarnia - foto jak telewizja.. kłamie Trza sie o tym przekonać osobiście ... i będzie szału nie ma ..

Woda w oczku szrekowa... filtr sie popsuł i .. brak wolnych środków.. wiec rybek nie za bardzo widać.. w związku z tym co chwila są chwile grozy... bo te Fiordy... wyskakują z wody z zaskoczenia i wskakują do doniczek z roślinami.. i podjadają .. Robią hałas.. istne Szczęki... cisza i takie coś... co aż podskakuję.. keidy do tej wody szrekowej wlecę.. Oczywiście wszystkie rośliny mam przez Fiordy zniszczone.. tylko odławiam to co pogryzły.... szkodniki okropne.. najbardziej mi żal lili wodnych... odławiam przegryzione pąki..

Leśne Wzgórze 17:06, 10 cze 2014

Do góry
Admete, Juzia, Alisonek dzięki za wizytę... dla Was brylanty

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:55, 10 cze 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Ta stipa jest zachwycająca.

Fajny awatarek.. oswajam sie z nim

Lilie zduszone przez firletkę

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:54, 10 cze 2014

Do góry
Robert.. ja swoje kupiłam na ryneczku, małe kłącze.. i tak szaleje..

Tylko jedna jest zawsze wysoka, a druga jest zawsze niższa.. rosną obok siebie.. i wysoka kwitnie wcześniej... a kwiaty są takie same..

Marzena - lista zapisana A naparstnice to loteria .... ale wszystkie ładne, a jak nie pasi to out.. to nam idzie dobrze
Za rok będę wydawać siewki tej jeżówki.. starałam sie innych w pobliżu nie sadzić.. ale czy pamiętałam o tym??

Leon - to ukopię

Kasiu - może podam przez dziewczyny kieleckie, bo sie do mnie wybierają. Nie muszę wtedy bawić sie w pakowanie do wysyłki..

Danusia - a gorąc jeszcze jutro i znów będzie zimniej.... ale ja osobiście wole za gorąco

Alka - wpisana na listę

Pszczółka - dla Ciebie już ukopana i sie przyjmuje w doniczkach Rózę Corver poleciła mi Viva..

A to stipa siewka... urosła

A to matki siewki stipy

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 16:50, 10 cze 2014

Do góry
skromnie licząc 30 kwiatostanów -Endless Summer

pozostałe ogrodowe posadziłem w tylnej części działki gdzie są osłonięte cieniówką na pergoli ,docelowo będzie osłaniała winorośl(silna poniemiecka stara odmiana) i drzewa które rosną -stanowczo za wolno
Działka prawie w Borach Tucholskich 16:45, 10 cze 2014

Do góry
Kasia miało być inaczej bo od wiosny czekają gałązki wierzby (prawie wiklina)ale jak zwykle czasu zabrakło i na szybko musiałem ratować siatką jeżówki a cieniówką hortensje ogrodowe , jedne i drugie przesadzane jesienią wymagały szczególnej staranności
ta paproć po lewej to adiantum stopowe

i co my tu mamy

a to jeszcze ciekawsze
oczywiście motylek bo hortensja ogrodowa która ma ponad 30 pąków kwiatowych to przecież norma

zupełnie zwyczajny widoczek z tarasu na którym kawa i truskawki z jogurtem to pełnia szczęścia -prawie bo nie wspomniałem o 2 łyżeczkach cukru i śmietany bo aż taki święty to ja nie jestem
Moja bajka 16:40, 10 cze 2014

Do góry

Moja ukochana hosta mocno oberwała

a druga się rozpłaszczyła. Ale mam nadzieję, że się pozbiera.

Ewulkowy ogród pod lasem początki... 16:35, 10 cze 2014

Do góry
Powoli tworzy się wyposażenie domku , z serii "nowe życie starego grata"
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:31, 10 cze 2014

Do góry
Łukasz - jesteś lepszy

Kitek - mam Cię na liście od dawna Pamietam.. bo mam zapisane..

Basiu - mam nadzieję, że meni nei przegonisz kiedy za tę różę..

Teraz taka..

Za rok już taka..

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:30, 10 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Listę kolejkową stworzę.. ale nie dziś.. na razie pakuję po trochu do doniczek z ziemią ...i niech sie ukorzenią do transportu. Zresztą tak gorąco, że i tak wysłąć sie nie da. Ilość siewek jest ogromna.. i tu wystarczy dla każdego, tylko czy mi starczy sił by to popikowac i zapakować ??? Pielenie tego idzie szybko, ale wydrzeć do wysyłki by sie przyjęło to już zabawa..

Zielona.. w 2015 Ty będziesz rozdawać Mi rosna w takich miejscach, że aż sie sama dziwie skąd tam sie znalazły? Jeżówkami się nei martw.. podlewaj i się podniosą i pozbierają.. tydzień mogą być oklapłe. Jak przyjęły się dla Malkul, gdzie na upale wysyłałam i bez ziemi..to już graniczy z cudem.

Orliki raczej nie nadają sie do wysyłki.. to bardzo delikatne siewki..

Werbena i jeżówki się nadają..

Jedząc obiad poczytałam co popisaliście i uciekam do pielenia warzywnika.. na razie wypieliłam wsiową rabatę.. i pozycje z Kamasutry to żadne mecyje, przy pozycjach jakie ja muszę przybierać by pielić w tym gąszczu. Ale sie udało... komary nakarmiłam... rabatę wypieliłam.. a jutro będę zgon.

I stipa.. w tym roku wyjątkowa Wszytkie foty wczorajsze, bo dziś nie było czasu na pstrykanie

Aniu ta stipa rzeczywiście prześliczna u Ciebie... jak tylko będzie okazja to taką sobie sprawię i może nasionka kupię by w lutym posiać

Wbijam się w kolejkę po werbenę i może jakąś naparstnicę (może białą z różowym)... jak dasz radę bo jak nie to sprawy nie było
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:28, 10 cze 2014

Do góry
Mirka napisał(a)
Ania ja bym chętnie te orliki przygarnęła skoro do wypielenia bo werbenę siałam i mam sporo sadzonek

Orliki takie delikatne, że nie wyobrażam sobie jak je wysłąć Jak się uda to przeniosę siewki do przechowalnika i podhoduję na tyle, że będą mocniejsze do wysyłki.. Tylko gdzie upchnąć przechowalnik??

Firletka też zaczyna kwitnienie... i kwieciste też już powli nabierają koloru.

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:24, 10 cze 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)
Ania pogoda wymarzona ...uwielbiam takie cieplusio

ale basen ...........marzenie ......
szkoda, że mam kawałek do Ciebie...
popluskałabym troszkę

Agata.. też bym się popluskała.. tylko jak zawsze nie ma kiedy... ale świadomość , że zawsze mogę jest miła... burze omijaja mnie bokiem... uciekam d opielenia.. ale już mi sie nei chce

Kokorycz pogięta zaczyna kwitnąć..

Według własnych pomysłów - Ligustr nie tylko jako ogrodzenie 16:23, 10 cze 2014

Do góry
Katalpy, parzydło i ligustr:
Moja bajka 16:22, 10 cze 2014

Do góry
Burza z gradem

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:20, 10 cze 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Podejrzałam Cover. Podobają mi się. Moje mniejsze, ale też z pąkami Siewki ubiegłorocznych naparstnic sadzone jesienią powinny zakwitnąć w tym roku? Mam białe i coś słabo się zbierają.

Powinne zakwitnąć, ale czasami rosną w kępę, a nie w kwiaty.. a czasami kapryszą.. dlatego z nasion trzeba poczekać na efekt.. moje pozbierane siewki do przechowalnika wszystkie zakwitną.
Piwonia Hania.... przy pieleniu doszłam do nazwy A dziś zakwitłą Ewelina... to nowe nabytki..
Ogród z lustrem 16:05, 10 cze 2014

Do góry

Cięcie hortensji

Brzozowy zagajnik z lustrem we wnęce

Ogród z lustrem 16:05, 10 cze 2014

Do góry
Robiliśmy wertykulację, tutaj robimy 3 razy w roku

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies