Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Kindzia 18:46, 28 lip 2014

JulkAd napisał(a)

Takie fryzjerskie? nożyce
No widzisz u mnie nawet nie ma czego wąchać...hortensje nie pachną, a New Dawn...hm, sama wiesz.....

Dzisiaj też ukrop okropny....chwastów dzisiaj nie wyrywam, najwyżej zobaczysz jak ładnie u mnie rosną
U nas wczoraj burzą straszyło wieczorem, ale nici z tego wyszły.....może i dobrze, bo zdążyłam klona opryskać i róże przy okazji też....moja The Fairy ma przerwę w kwitnieniu, więc jej nie zobaczysz w pełnym rozkwicie....niestety

Buziaki i miłego dzionka

Mogą być i fryzjerskie, tylko długo trwać będzie to strzyżenie
U nas burza przeszła, większość bokiem. Mało deszczu nam się dostało. Mieliśmy gości, pies do drugich dziadków pojechał. Trochę pusto bez niego. Czyli też nic nie robiłam. Tylko przekwitłe kwiaty sprzątnęłam...i tyle. Muszę iść teraz obchód zrobić, widzę znowu płatki lilii na trawniku
Ty się nie martw o moje odczucia węchowo-estetyczne, nie to najważniejsze

Nie zazdroszczę Ci zupełnie tego ukropu, u nas się ochłodziło teraz. 20 stopni mamy.

Buziolki
Kindzia 18:48, 28 lip 2014

JulkAd napisał(a)

A czy to nie trzeba mieć dwóch tej samej odmiany?, bo ktoś mi mówił, że minimum dwie muszą być....ale siem do końca nie znam

o to miałam na myśli, ale dopiero później doczytałam

Czyli jeszcze nie dość, że minimum dwie, to jeszcze na dodatek ta sama odmiana...dużo się jeszcze nauczyć muszę!
Kindzia 18:50, 28 lip 2014

boguslawa_madejska napisał(a)
Kasiu kwitnie u ciebie już ta trawka co mi dałaś,bo u mnie jeszcze nie.

Jedna delikatnie zaczyna pokazywać kłoski, ale chyba ze 3 są dopiero. Na drugiej jeszcze nic. Trzeba czekać.
Kindzia 18:53, 28 lip 2014

Mam dwa kwiatki magnolii...czekam na pełny rozkwit

JulkAd 19:56, 28 lip 2014

Kindzia napisał(a)

Mogą być i fryzjerskie, tylko długo trwać będzie to strzyżenie
U nas burza przeszła, większość bokiem. Mało deszczu nam się dostało. Mieliśmy gości, pies do drugich dziadków pojechał. Trochę pusto bez niego. Czyli też nic nie robiłam. Tylko przekwitłe kwiaty sprzątnęłam...i tyle. Muszę iść teraz obchód zrobić, widzę znowu płatki lilii na trawniku
Ty się nie martw o moje odczucia węchowo-estetyczne, nie to najważniejsze

Nie zazdroszczę Ci zupełnie tego ukropu, u nas się ochłodziło teraz. 20 stopni mamy.

Buziolki

U mnie już też chłodniej, przed chwilą była burza i mam nadziję, że wystarczająco trawnik podlało. Ale ponieważ nadal upały zapowiadają, to na razie do fryzjera poszedł pies, bo bidulka szybko się w tych kudłach mędczyła.

Ja w ogrodzie dzisiaj właściwie nic...oberwałam kwiatki New Dawn, bo śmieciuch zrzuciłby na korę ...no i tyle

Idę poodwiedzać innych...wrzuciłam adres już na pw...

Buziam

boguslawa_ma... 19:57, 28 lip 2014

Kasiu ta burza to do nas przyszła,lało okropnie.
malgorzata_s... 20:01, 28 lip 2014

Kindzia napisał(a)

Małgoś...jak Ty mi słodzisz Ale miłe to

To samusinko prowda a nie słodzenie

Mam nadzieję że już się tak uśmiechasz?

danuta_szwajcer 20:05, 28 lip 2014

Kasiu widze, ze kolejne udane spotkanie Jestescie takie dwie smieszki, radosciki i bardzo dobrze A ta magnolia to ma teraz miec kwiaty? Kasiu bardzo Cie przepraszam ale specjalnie na mnie nie czekaj w tym terminie cosmy sie umawialy, u mnie bardzo ciezki czas teraz i wszystko moze sie stac wiec wole sie nie umawiac, jak bede mogla to dam znac. Pozdrawiam
Kasik 20:09, 28 lip 2014

Kasiu - jak urlop, to urlop. Nie miej wyrzutów o ten spadek ochoty do pracy. Każdy musi kiedyś zwolnić. Zbieraj płatki różom i delektuj się ogrodem.

Chwast- nie zając- nie ucieknie.

Ostatnio przeczytałam, że w ogrodzie trzeba tez troszkę pożyć, bo przestaniemy go kochać, jak tylko będzie od nas wymagał poświęceń.

I dlatego ja nie szaleję, a że nie wszystko mam zrobione? - trudno.
Madzenka 20:23, 28 lip 2014

Ha wszystkie polecane jeźówki w sklepie internetowym wykupili i dobrze, bo sobie upatrzyłam inne