Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Według własnych pomysłów - Ligustr nie tylko jako ogrodzenie 23:46, 07 cze 2014

Do góry
A to odpoczynek (chyba zasłużony):
Według własnych pomysłów - Ligustr nie tylko jako ogrodzenie 23:44, 07 cze 2014

Do góry
A to po cięciu - ponad 100 metrów w tym miejscu:
Według własnych pomysłów - Ligustr nie tylko jako ogrodzenie 23:43, 07 cze 2014

Do góry
iwka napisał(a)
U znajomego rośnie taki wiekowy już żywopłot ale prawie wcale nie jest przycinany. Na jesieni dostałam sporą ilość tych patyczków i zakopałam w ziemi. Właściciel nie wiedział jak się nazywa ta roślina więc proszę poradę czy to na pewno ligustr.

Witam - to wygląd ligustra ze szkółki i przed cięciem:
Pomóżcie wyczarować mi ogród 23:41, 07 cze 2014

Do góry
Czy można teraz brzozy ciąć? Nie wiem czy mam zostawić niskie gałązki (ok. 60 cm nad ziemią) czy lepiej je ciachnąć, żeby rosły "w siłę" ?

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 23:41, 07 cze 2014

Do góry
Borówka amerykańska - 2 letnia

Ogród cioci czyli ciociogród :) 23:36, 07 cze 2014

Do góry
Było spotkanko w miłym gronie jak zwykle Było super, miło, rodzinnie,wesoło i tak moglabym długo wymieniać jak jeszcze........

Przemiła gospodyni

Zbiorowe Jak już udało się zebrać w jednym miejscu

Góra od lewej Kasia (Kindzia) ,Agnieszka,Danusia,Ula, Ela (Gierczusia), Beatka
Dół ja,Ania, Bogusia i syn Uli Łukasz.
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 23:36, 07 cze 2014

Do góry
Mój szczątkowy warzywnik

Pustynia, która będzie kiedyś ogrodem 23:33, 07 cze 2014

Do góry
Moje ukochane róże centifolia "cristata". Uwielbiam je za zapach ale urokliwe omszone pączki kwiatowe nie mają sobie równych.

Od kilku miesięcy powstaje moja rabata przy palenisku. Wciąż nie mogę się zdecydować co i gdzie dodać. Może żurawki lub trawy?

Pozdrawiam serdecznie .
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 23:32, 07 cze 2014

Do góry
Mam taki kawałeczek działeczki przed domem.... dziś chwilę tam pracowałam, ael nie jest to docelowe ustawienie. tzn buksiki na pewno, nowy szpaler z lawendy tak, ale ostatnia linia to wymiany. Myślałam o limkach jako wyższe piętro.tyle że to nie będzie zbyt atrakcyjne zimą.
Kiedyś zrobimy podjazd i trochę poszerzymy tą rabatkę. No i wtedy ostateczne nasadzenia zrobię.

Czy powinnam coś dosadzić między lawendami? stipę? coś brązowego?

ten zielony ogranicznik będzie out jak ziemia opadnie i jak spowrotem rozrzucę korę.
Rododendronowy ogród II. 23:30, 07 cze 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Faktycznie kiepsko wygląda i zanosi sie na kłopoty. A nie ma za sucho? Moze tak byc że rośnie na ziemi gdzie budowlańcy pozostawili np gruz po budowie i z wapnem wtedy może nawet uschnąc całkiem. Ja bym go przesadziła gdzieś do cienia ale nie takiego całkowitego bo jeśli rośnie pod budynkiem to za trudne warunki na regeneracje. Te liście mi sie bardzo nie podobaja , takie opuszczone jak przy najgroźniejszej chorobie rh , ciekawe jaki ma system korzeniowy, przy przesadzaniu mozna by to obejrzec. A jaki torf dałas nie z marketu?, bo on słabo chłonie wode.Liście ma za jasne , jest niedożywiony , wyglada na to ze nie pobiera z ziemi pożywienia a tak sie dzieje gdy ma złe podłoze. Wklej jeszcze te zdjecia do wątku Magji ciekawe co ona na to powie.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/868-rozaneczniki-choroby-i-szkodniki?page=90

O tym rodku pisałam u Ciebie na stronie 2420 To właśnie wtedy go przesadziłam.(pierwsze dni maja) Cała rabata ma 0.90 x 1.80 ziemia z rabaty była wybrana na gł ok 60 cm, jako podłoże oba rodki dostały torf kwaśny 1:1 z ziemią ogrodową, jednakowo są podlewane bo są oba na tej samej rabacie. Przy przesadzaniu przepłukałam bryłę korzeniową bo była bardzo zbita. Mam wrażenie że on tak jakby zamarł, zatrzymał się w miejscu już na jesień ubiegłego roku.Zdjęcie z kwietnia przed przesadzeniem.

Już sama nie wiem.
Działka wkoło Lubczyka :) 23:25, 07 cze 2014

Do góry
A taką mam piwonię prawda, że ładna ?
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 23:23, 07 cze 2014

Do góry
Moje skrzynki balkonowe

Miejsko & sielsko 23:22, 07 cze 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Ładniusio u Ciebie... zresztą jak zwykle!
co do dokumentacji po podlaniu nawozem to może miej ze 3-4 próbki [miejsca] w których robisz zdjęcia]. Fajnie będzie zobaczyć przemianę
Ja póki co mam jakiś preparat dolisty z Bayeru. W sumie jutro powinnam opryskać.

to jasno zielone przed donicą to tawułki? ładnie to wygląda

Lato się u Was zaczęło już?
Działka wkoło Lubczyka :) 23:22, 07 cze 2014

Do góry
Bogda napisał(a)
oto one, nie wytrzymałam i wykopałam 2 szt(anabel i silver dollara)i sa korzonki, w poniedziałek kupie ziemie i do doniczek w cień

kwitną

i silver

brawo masz kolejne roślinki do ogrodu, takie cieszą najbardziej! to powodzenia w dalszej hodowli i rozmnażaniu
u Ciebie też odpisałam
Ogród cioci czyli ciociogród :) 23:21, 07 cze 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Bardzo sie ciesze, ze Was poznałam, dziekuje, ze przyjechaliscie, za prezenty bardzo dziekuje Jestescie wspaniałą parą co widac na tym zdjeciu Reszta jutro bo juz padam.

Dzięki Danusiu Odpocznij kochana bo daliśmy ci popalić Wpadli jak tornado rozleźli się na wszystkie strony a było tak fajnie że gdybym nie zobaczyła która godzina to pewno do północy byśmy siedzieli
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 23:19, 07 cze 2014

Do góry
Aniu bardzo Ci dziekuje, ze przyjechalas, ciesze sie, ze moglas posiedziec na mojej ławeczce Dziekuje za prezenty i zostawiam Ci te pamiątkowe zdjecia Reszta jutro bo padam, Buziaki, nawet do wszystkim chyba nie dam rady napisac i podziekowac.
[/img]
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:19, 07 cze 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
No i sobota zleciała Za szybko.Pozdrawiam wieczorową porą

No właśnie miałam iść do ogrodu ale od obiadu cały czas goście i nici z ogródkaMoja pęchcińska pięknotka ładnie się rozrosła, hoduję od malutkiej łodyżki
Mój 4 arowy azyl... 23:18, 07 cze 2014

Do góry
Zbliżenia

Ogród średniowieczny i nie tylko 23:15, 07 cze 2014

Do góry
MarekW napisał(a)
Nie wiem co to ani skąd to mam ale jest niesamowite. Może ktoś wie i zna tę roślinkę.

Marku, to jest jastrzębiec kosmaczek odmiana okwiatach pomarańczowych. Są też mniejsze o kwiatach żółtych.
Rozmnaża się rozłogowo albo przez wysiew nasion, podobnie jak mniszek.
Roślina wytwarza toksyny i niszczy wokół siebie wszystkich sąsiadów. Lubi mieć suchą ziemię,
Najlepiej pozbyć się z ogrodu póki czas.
Mój 4 arowy azyl... 23:14, 07 cze 2014

Do góry
Zaczynają kwitnąć ostróżki

Mój 'busz'
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies