Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 21:08, 24 lip 2014

Milka napisał(a)

O jej, jak żal, z tą pogodą to zawsze coś, jak nie urok, to...
Trudno się mówi Danusiu, ale żal mi ciebie, wiesz..

Irenko jak nie urok to.... Jak wrocilam wieczorem ze szpitala przeszlam po ogrodzie i jak zobaczylam tę ilosc slimakow tych oblesnych brrr, a nie moge sypac niebieskim proszkiem bo szczeniaka mamy. O zgrozo ile tego wylazlo. A hortensjowo teraz mam w domu bo wazony pełne
danuta_szwajcer 21:10, 24 lip 2014

Kindzia napisał(a)
Wstępnie koło 15-go sierpnia? W porządalu

Będzie dobrze, musi!!!

Moich hortek wprawdzie deszcz nie połamał (gdzie im do Twoich), ale legają sobie. Otrząsnęłam je z wody, to trochę lepiej.

Pozdrówka

Ale dam Ci wczesniej znac bo poki co nic nie wiem jak bardzo bede uwieziona w domu co dalej bedzie? Ta Vanilka najbardziej ucierpiala, reszta mniej rozbite ale za to po deszczu w oczach kwiaty rosna od nich) Pozdrawiam
danuta_szwajcer 21:13, 24 lip 2014

eliza3 napisał(a)
Danusiu, jestem zachwycona Twoimi hortensjami, są bajeczne...
Powiedz mi jak się nazywa ta przy której stoisz na trzecim zdjęciu od końca?
To cudowne białe obłoczki, a Ty w nich ślicznie wyglądasz.

Ela to VANILLE FRAISE za chwile zrobi sie czerwona A ta druga tylko niewyrazne to zdjecie to Tardiva ma ponad 3m i bardzo szeroka jest.Pozdrawiam
eliza3 21:26, 24 lip 2014

Danusiu, już zapisałam nazwę, to piękna hortensja, a czy ona się wykłada po deszczu?
Moja Anabelka leży, nie lubi deszczu, zwłaszcza intensywnego...
Marta7 22:51, 24 lip 2014

danuta_szwajcer napisał(a)
Tak Martus ma takie drobniejsze i bardziej w bordo liscie niz inne horti, nazwy nie znam ale jest niezawodna i nie przymarza. Popatrz tez wstecz na moj niebieski garnek) Hahaha tak mi sie u Ciebie podobaja te Twoje ozdoby, ze tez zaczelam u siebie

Danusia jeszcze wrócę do tej hortensji,czy ją traktuje sie ześcinaniem jak ogrodową
czy jak bukietową?Czy kwitnie na tegorocznych,czy zeszłorocznych pędach?
A Twój garnek znam na pamięć tylko zapomniałam Ci napisać że jest superaśny-zwłaszcza ten kolorek i wypełnienie i wkomponowanie -baaardzo ja to lubieć
Pozdrowionka
Kasik 23:04, 24 lip 2014

Piękne hortensje. I takie ogromne. Jestem ciekawa ile czasu musi upłynąć, by takich się doczekać. Moje w różnej fazie wzrostu. Niektóre już ładne, niektóre małe i średnie, ale jak patrzę na wielkość Twoich, to czeka mnie przesadzanie, bo dziś naliczyłam, że mam ich 45 szt. Chyba będę rozdawać.

Cudny ogród.
danuta_szwajcer 09:07, 25 lip 2014

Marta7 napisał(a)

Danusia jeszcze wrócę do tej hortensji,czy ją traktuje sie ześcinaniem jak ogrodową
czy jak bukietową?Czy kwitnie na tegorocznych,czy zeszłorocznych pędach?
A Twój garnek znam na pamięć tylko zapomniałam Ci napisać że jest superaśny-zwłaszcza ten kolorek i wypełnienie i wkomponowanie -baaardzo ja to lubieć
Pozdrowionka

To jest ogrodowa Pozdrawiam
danuta_szwajcer 09:10, 25 lip 2014

Kasik napisał(a)
Piękne hortensje. I takie ogromne. Jestem ciekawa ile czasu musi upłynąć, by takich się doczekać. Moje w różnej fazie wzrostu. Niektóre już ładne, niektóre małe i średnie, ale jak patrzę na wielkość Twoich, to czeka mnie przesadzanie, bo dziś naliczyłam, że mam ich 45 szt. Chyba będę rozdawać.

Cudny ogród. [/quote

Kasiu po trzech latach Ale nie wszystkie takie urosly, no to masz ich bardzo duzo, u mnie tak chyba z 25. Tez dosadzam co roku, bo kusza no i ciagle sa nowe odmiany. Jest jeszcze jeden plus, ze z nimi malo pracy Pozdrawiam
danuta_szwajcer 21:37, 26 lip 2014

Dzisiaj w ogrodzie odwiedziła mnie przesympatyczna Ania i spedziłam tak miłe popoludnie, odpoczelam bardzo Dziekuje Ci bardzo Aniu za odwiedziny, za tak miło spedzony czas i za prezenty, bedzie nam swiecic tak jak te dwa serducha
[img
danuta_szwajcer 21:47, 26 lip 2014

No i jak tu nie kochac Anie Juz tesknimy wszyscy razem z Kropką