Danusiu wielkie dzięki za cudowny dzień Podziękowania dla ciebie wspaniałego męża i cudownej sąsiadki która dzielnie pomagała i obsługiwała naszą gromadkę Jesteście przemili a ogród cudowny Mam nadzieję że niedługo znów się zobaczymy Buziaczki
dzisiejsze boje ogrodowe ... donice przeniesione ale ... mus było je opróżnić z warstw ziemi i piasku .... Jedną udało mi się uzupełnić już w rośliny ....
Zdjęcia robocze i prześwietlone , wybaczcie
Faktycznie kiepsko wygląda i zanosi sie na kłopoty. A nie ma za sucho? Moze tak byc że rośnie na ziemi gdzie budowlańcy pozostawili np gruz po budowie i z wapnem wtedy może nawet uschnąc całkiem. Ja bym go przesadziła gdzieś do cienia ale nie takiego całkowitego bo jeśli rośnie pod budynkiem to za trudne warunki na regeneracje. Te liście mi sie bardzo nie podobaja , takie opuszczone jak przy najgroźniejszej chorobie rh , ciekawe jaki ma system korzeniowy, przy przesadzaniu mozna by to obejrzec. A jaki torf dałas nie z marketu?, bo on słabo chłonie wode.Liście ma za jasne , jest niedożywiony , wyglada na to ze nie pobiera z ziemi pożywienia a tak sie dzieje gdy ma złe podłoze. Wklej jeszcze te zdjecia do wątku Magji ciekawe co ona na to powie.
Jak ja Ci dziękuję za te foty, czas zacząć odchudzać moje igiełkowe, Zbyszku, wiesz mnie rozterkową, trzeba dopingować i uczyć tego fachu....ja dzisiaj zrobiłam...........wielkie.... cięcie z płaczem, oddciełam trzy gałązki u kosodrzewiny