Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród prawie romantyczny 00:26, 07 cze 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Widok za płotem

Aga mam podobny widok tzn. łany zbóż
Lubie patrzeć jak falują na wietrze.

Życie w wiejskim ogrodzie 00:24, 07 cze 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Agnieszko bardzo dziękuję Dzisiaj dopiero jak wkleiłem zdjęcia warzywnika przed i po zauważyłem jak bardzo zmieniło się to miejsce

Skrzynki na płotek są już obsadzone i grzecznie czekają jak bratki przekwitną to podmienię

Bali pstryknę jutro fotkę bo zmieniła miejsce Kiedyś była tutaj i prezentowała się tak

Pozdrawiam

Przemku,
te widoki to miód na moje serce Pelargonie silne, takie dorodne, ja kupiłam jakieś wydelikacone. I zamiast komarzycy dałam bluszczyk kurdybanek variegata, też ładnie. Widzę, że w donicach posadziłeś lawendę. Czy to francuska anouk? Jest śliczna też ją mam
Pozdrawiam i dobrej nocy
Życie w wiejskim ogrodzie 00:17, 07 cze 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Przemku,
zdjęcia dopiero pokazują, ile pracy musiałeś włożyć, by warzywnik była taki pięęęękny
A ja mam jeszcze małą prośbę, czy obsadziłeś swoje skrzynki na płocie i mógłbyś je pokazać I balię (?) z hostami. I już o nic więcej nie proszę
Dziękuję i pozdrawiam

Agnieszko bardzo dziękuję Dzisiaj dopiero jak wkleiłem zdjęcia warzywnika przed i po zauważyłem jak bardzo zmieniło się to miejsce

Skrzynki na płotek są już obsadzone i grzecznie czekają jak bratki przekwitną to podmienię

Bali pstryknę jutro fotkę bo zmieniła miejsce Kiedyś była tutaj i prezentowała się tak

Pozdrawiam

Co się stało kwiatom ... 00:12, 07 cze 2014

Do góry
Mirella napisał(a)
Asia wzajemnie
Eden w pełnej krasie.narożnik domu cały opleciony Edenem.

Mirella nie wiedziałam,że eden rośnie tak wysoko
Super!
Może i ja doczekam sie podobnego widoku na starość
Kwiatowy ogródek Monteverde 00:08, 07 cze 2014

Do góry
Męczyłam się prawie 2 godziny coś mi się stało z kabelkiem nie mogę wgrać zdjęć z aparatu
A więc to co wlazło
Onętki zaczynają kwitnąć

róża Shephardess

kolejny bodziszek
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 00:07, 07 cze 2014

Do góry
Na dobranoc
...oczywiście magnolia

ogrodoweimpresjejolki 00:06, 07 cze 2014

Do góry
jotka napisał(a)
Zanim jutro pojadę na działeczkę, to pokaże trochę zaległych zdjęć.
Wiele roślin przekwitło w czasie mojej dyspozycji, ale Marek częściowo dokumentował
To kwitnące róże widok z wczoraj. Róże dopiero rozpoczynają pokazywanie swojej krasy, więc wszystko przede mną i Wami

Jestem pewna, że taki i podobne obrazy niejeden uśmiech na twarz Twoją sprowadzą. A po to przecież na działkę jedziesz.
Pogoda z pewnością dopisze, czego Wam życzę
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:59, 06 cze 2014

Do góry
mira napisał(a)
No to sobie pospacerowałam i trudno komentować bo trzeba by się odnieść do każdego zdjęcia, wpadnę zobaczyć jak sie ma New Dawn stale ją pomijam w zamówieniach a stale mi siedzi w głowie
Grace ? kierunek Rosarium

pozdrawiam

Mirko, ja kocham róże, u mnie są te nieliczne, a chciałabym wszystkie, ale szukam tych wyjątków, wyjątkowych i bez problemowych i to co spełnia moje łzawe rozterki od rozpaczy nie posiadania innych róż, od rozterek nad nimi, to właśnie New Down, ale wszystko inne leczy rany

wrzosowisko.........wow mój zachwyt, że mam u siebie

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 23:51, 06 cze 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
Irenko, cudne zdjęcia Twoje trawki rosną jak na drożdżach.

To super Robert ja je naprawdę bardzo lubię, są akurat wysokie, nie pokładają się, nie ma rozłogów i startują szybko...na brzegu rabat i nie tylko, fajnie się prezentują; dosadzałam u siebie, bo zmieniliśmy linie rabaty, zlikwidowaliśmy uskok
a jak werbeny? u mnie stale nowe sadzonki wyłażą, natomiast ubiegłoroczne zabierają się do kwitnienia
i widać werbeny kwiat, fotki wszystkie z telefonu, więc i jakoś gorsza

Moje wygladaja tak (a moze nie wygladaja):
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2856-ogrod-azyl-amatora?page=108
Ciekawe czy zakwitna w tym roku ???
Zakochana w ogrodach 23:47, 06 cze 2014

Do góry
Ta trawka z gwiazdkami to turzyca Graya.
Mój 4 arowy azyl... 23:44, 06 cze 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
U mnie też dużo tych jaszczureczek. Kwieciście już masz.

Przedwczoraj jedna taka wygrzewała się na gałązkach irgi. Zrobiłam fotkę, nie bardzo udana była więc chciałam zrobić następną. I wtedy tę samiczkę zaatakował samiec, broniła się i oboje spadli z tej gałęzi. No i fotki nie mam

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:41, 06 cze 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Pospacerowałam u Ciebie po tych tajemniczych zakątkach Jak oglądam Twoja różę na pergoli, to ze swoją na bank w inne miejsce będę uciekać, a to przez to, że kupowałam ją jako nn. Pozdrawiam.

Chciałabym więcej róż pnących, ale mam tylko jedną pergolkę, muszę coś z tym zrobić, wieesz.....ja jeszcze chciałabym wszędzie powojniki i hortensję pnącą i jak na razie to tylko moje marzenia....szukaj miejsca dla swojej cudnej nn...........ja mam miejsca sporo i zarazem za mało.....bo takie pospolite też są piękne

na zdjęciach wiązówka błotna.

Mój 4 arowy azyl... 23:41, 06 cze 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Zainteresowałam się pewną dziurką. I co w niej dojrzałam?

Muszę zaznaczyć miejsce, aby nie kopać, bo pewnie są tam jajeczka

oooo, biedactwo, pewnie o mało zawału nie dostała
Mój 4 arowy azyl... 23:39, 06 cze 2014

Do góry
weronika77 napisał(a)

Basiu, moje róże też inne w tym roku. Mszyca i coś jeszcze je podgryza od ub. roku. Niektóre kwiaty dużo mniejsze albo pół kwiatu ma duże płatki a połowa małe, kwitną jednak obficie.

Mszyc jakoś nie widzę, na początku były skoczki, ale je wytępiłam i na razie spokój. Za to szkodniki gryzące nie dają różom spokoju

całe też się zdarzają

Rododendronowy ogród II. 23:34, 06 cze 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Kasiu dziwny i wcale nieciekawy jest ten rok. lekka zima a lato byle jakie i roślinki dziwnie się zachowuja. Moje róze tez byle jakie a niektóre maja całkiem inne kwiaty niz w innych latach np Graham Tomas wogóle do sienie niepodobny,

U Barbary i u Ciebie widzę, że z różami u mnie jest podobnie w tym roku.
Zaczynają kwitnienie, pąków dużo, ale potem kwiaty...inne, mówiąc krótko.
Cieszy mnie Twoje parzydło, już ładnie rozrośnięte i zaczyna kwitnąć.
Pozdrawiam.
Ogródek pod sosną :) 23:31, 06 cze 2014

Do góry
Siwki
Zawsze chętnie przyjmę każdą ilość kamiennego dobra

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:31, 06 cze 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
Agato, pooglądałam kocie harce i lenistwo,
wszystkie kwitnące
magnolia olbrzymka jest niesamowita

wszyscy czekają chyba na kwitnienie pnących róż, bo za mało słoneczka ostatnio było, a wybuchy będą niesamowite

A tego miejsca z okna co u mnie piszesz nie pokazujeszmoje plany się klarują, doszedł buk zwisający (oczywiście wszystko w głowie się układa)Jeden poważny problem który stoi na przeszkodzie- to drzewo dzikie do ścięcia, które wyhodowało się samo i do tej pory służyło za przysłowiową przysłonę. A na jego miejscu grujecznika bym chciała kiedyś

Kocich harców mi nie brakuje, tylko ich przeganiam na 4 strony świata, a one wracają do mnie, bo ja bez tych kocich futer nie mogiem żyć....te bestie to wyczuwają na milimetr

Ja też czekam na wybuch mojej New Down

Drzewo wytnij i sadź grujecznika.... buki kupuj i też sadź, bo one kapryśne są, trzeba z nimi uczyć się żyć, to trudna sztuka...ale co piękne trzeba poznawać

Moje słodziaki tricolokorki, od Kaniora, pokazywałam ci u Gosi, pamiętasz?

Ogródek pod sosną :) 23:28, 06 cze 2014

Do góry
Tego przywiózł sąsiad, spory piaskowiec

reszta zbieranina własna
Mój 4 arowy azyl... 23:27, 06 cze 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Jakaś paskuda wyżera różom środki pąków. Do tej pory nie udało mi się jej przyłapać. Czy ktoś wie, jaki szkodnik grasuje w taki właśnie sposób? Już cztery największe pąki Louise Odier zniszczył!
A może to ogrodnica niszczylistka?

Basiu, moje róże też inne w tym roku. Mszyca i coś jeszcze je podgryza od ub. roku. Niektóre kwiaty dużo mniejsze albo pół kwiatu ma duże płatki a połowa małe, kwitną jednak obficie.
Ogródek pod sosną :) 23:26, 06 cze 2014

Do góry
Krzemienie pasiaste dostałam w prezencie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies