Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:54, 07 cze 2014

Do góry
Wszytko poczytałam .. ale pozdrawiam grupowo.... wklejam fotki i uciekam..
Synowa z różami....

Piękne som..

Ale nie pachną..buuu

Zabije mnie za te foto na necie.. ale są piękne... obydwie

Uprasza się o nie cytowanie postu

Dwa ogrody 11:50, 07 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Lubię kwiaty żurawek I nie ścinam.. ale przywrotnik i kocimiętkę tnę nisko i po całości...
Niebieski czosnek chwaliłam..chwalę jeszcze raz.. szkoda, że już nigdzie nie zmieści się

Aniu, to dla Ciebie wobec tego jeszcze raz, prawie rozwinięty

A to zakładana wiosną rabata z różami, ożanką, liliowcami i piwoniami, sasankami, coś już widać
Niektóre liliwce mają pąki, będę zostawiać tam tylko kremowe, różowe bądź białe, jeśli takowe znajdę żółcie i czerwienie pójdą w inne miejsce. Podpory na razie takie przy New Dawn, powojniki do wyeksmitowania jesienią.
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:49, 07 cze 2014

Do góry
Konrad.. zrób przejścia, pergole, murki.. ale zostaw oś widokową... a co na prawo i lewo to tajemnica.. Trzeba tam zajrzeć.... a długa oś powoduje, że aż ciekawość zżera co tam jest na bokach
Masz faliste.. zostaw faliste, chyba, że wszytko przekopiesz... na proste..
Zaraz cos u siebie powrzucam z dzisiaj i gonie do ogrodu, bo i w domku trza coś zrobić.
Dzień Muminka odwołany, będzie po południu... i po co wstawałam i leciałam do ogrodu o 4 rano????

Taka była róża.. murek ma wysokość 20cm

I chociaż 2 razy wymarzła.. to jest taka.. a mam młody ogród.. patrzę na to.. i wiem że potem jest problem.
Działka prawie w Borach Tucholskich 11:47, 07 cze 2014

Do góry
sąsiedzi stary i nowy
To będzie zaczarowany ogród 11:34, 07 cze 2014

Do góry
Uwielbiam ten moment kiedy teraz wychodzę do ogrodu, siadam na tarasie a tam zapachy jak w najlepszej perfumerii. Róże mimo że mocno oklapły przez ostatnie deszcze pachną na potęgę.

Dwa ogrody 11:34, 07 cze 2014

Do góry
Bogdzia Szałwia rozsiewa się podobnie nie ścięta. Ale wolę te siewki niż chwasty. Na siewki zawsze się ktoś chętny znajdzie.

Tess teraz taka pora, że te łany cieszą, u każdego coś innego i możemy pooglądać
To jeszcze raz przetaczniki, szałwia podwiązana, aby odsłonić róże

I biały przetacznik

Zaczyna pokazywać się czosnek Hair

Ostropest zakwitł, do przeniesienia na rabatę ziołową jednak
Ogrodowe przygody 11:07, 07 cze 2014

Do góry
A co to za róża ?

Mój 4 arowy azyl... 11:02, 07 cze 2014

Do góry

Sweet Tea' moja ulubiona.
Ogródek Agam 10:35, 07 cze 2014

Do góry
agam napisał(a)
Przyszła tojeść. Trochę wymęczona podróżą w pudle i upałem, ale dzisiaj wyglądała lepiej. Te zakrzywione pędy chyba się wyprostują?

Tojeściowe bonsai piękne ... mnie się nie udało nabyć
Nelumbo - lotos 10:12, 07 cze 2014

Do góry
Moje na dzień dzisiejszy W takim razie w poniedziałek je zwoduję, bo mi pomidory się nie mieszczą już w szklarni i topią się w kuwetach z lotosem .. stan liściowy chyba podobny, ale u Ciebie bardziej stoją liście, a u mnie leżą Woda w oczku cieplutka
Tylko te moje Fiordy wszytkie rośliny niszczą w oczku
Jak mi lotosy tez połamią to na patelni wylądują..

Mój 4 arowy azyl... 09:43, 07 cze 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Przedwczoraj jedna taka wygrzewała się na gałązkach irgi. Zrobiłam fotkę, nie bardzo udana była więc chciałam zrobić następną. I wtedy tę samiczkę zaatakował samiec, broniła się i oboje spadli z tej gałęzi. No i fotki nie mam

Zaatakował samiczkę, oj nie lubię go
Pomysł na ogród 09:41, 07 cze 2014

Do góry
Wędzenie :
Nagrzewamy wędzarnię do temperatury 50 stopni. Wkładamy kiełbasę, zamykamy drzwiczki, po chwili je otwieramy ( kiełbasa zacznie się pocić ) i pozostawiamy tak na kilka minut, po czym zamykamy wędzarnię.Po ok. 10 minutach czynność z otwarciem drzwiczek powtarzamy.Teraz już kiełbasa jest gotowa i możemy zacząć jej wędzenie właściwe.Wędzimy w temperaturze 50 stopni przez 3,5 godziny.Po tym czasie podnosimy temperaturę w wędzarni do 70 - 80 stopni i podpiekamy przez pół godziny.Podpiekanie powoduje, że nie ma potrzeby późniejszego parzenia kiełbasy.Następnie wygaszamy wędzarnię, otwieramy drzwiczki i gdy kiełbasa się trochę schłodzi wyciągamy ją - gotowe

smacznego !!!
Rododendronowy ogród II. 09:37, 07 cze 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Jakieś zdjecia wczorajsze.

Żaby cudne taka rodzinka 3+,
ale ostatnio mam bzika na punkcie róż, a u Ciebie taki rarytasik
Miłego weekendowania życzę bo pogoda jest wymarzonapewnie u Ciebie schroniłabym się przed nadmiernym upałem w lasku albo nad stawem posiedziała z rana i ze smakiem wypiła kawę ze śmietanką
A miało być tak pięknie.... 09:35, 07 cze 2014

Do góry

Ta róża też jest ciekawa.

Wszystkie róże masz piękne. Ja z niecierpliwością czekam na kwitnienie kolejnych nowych róż. Najwcześniej swoja urodę pokarze Olympic Palace

Masz ją może?
Ogród Sylwii od początku cz.II 09:35, 07 cze 2014

Do góry
lawenda ze stipą w donicach ... skromnie ale wystarczająco ... nie ma czasu na podlewanie donic

Pomysł na ogród 09:34, 07 cze 2014

Do góry
Bardzo dokładnie całość wyrabiamy ręką. Zaczynamy od mięs najgrubiej zmielonych , stopniowo dodając te drobniejsze. Na samym końcu dodajemy zmieloną wołowinę i pokrojone podgardle. Dodajemy przyprawy i wywar i dalej mieszamy .Dobrym testem czy już mięso jest gotowe jest uformowanie kotleta , przyklejenie do dłoni i jeśli po jej odwróceniu nie odkleja się przez co najmniej 5 sekund to jest ok .
Kolejny etap to nabijanie mięsa do flaków - kupowane w markecie - ja kupuję w Carrefour - przed ich użyciem myjemy je i moczymy w wodzie z dodatkiem łyżeczki octu - można wlać do każdego niewielką ilość wody ( ok. 100 ml ) i przepuszczamy ją przez całą długość. Tak przygotowane jelito nakładamy na odpowiednią nakładkę w maszynce i napełniamy je mięsem. Końcówki kiełbasy dokładnie związujemy w węzeł. Jeśli w którymś miejscu powstanie nam bąbel powietrza, to możemy przekłuć je igłą.Tak przygotowaną kiełbasę rozwieszamy w chłodnym miejscu, żeby nam obeschła ( podobnie jak pstrągi )

Ogród Sylwii od początku cz.II 09:34, 07 cze 2014

Do góry
pod donice rozsypane ... uzupełnię w środę jak dowiozą towar
Ogród Sylwii od początku cz.II 09:33, 07 cze 2014

Do góry
akcja żwirek .... brakło w sklepie .... środa - kontynuacja

Przyjazny ogród 09:32, 07 cze 2014

Do góry
Mariusz napisał(a)
Odsyłam buziaki dla wszystkich. Bogdziu, jeszcze raz dziękuję.

śliczne
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:32, 07 cze 2014

Do góry

fantastyczne zdjęcia jaki widoczek kiedy u mnie tak będzie?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies