Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:24, 06 cze 2014

Do góry
I gigantos

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:22, 06 cze 2014

Do góry
Czosnki gladiatory

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:19, 06 cze 2014

Do góry
Tak jak myślałam piwonie nie zdążyły się otworzyć przez deszcze a już przekwitają

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:18, 06 cze 2014

Do góry
Agania napisał(a)

Weekendowe fotki .........parzydło też już kwitnie

O matko przenajdroższa! Ależ Ty masz bujnie, roślinność aż się wylewa. Widać od Ciebie jakąś cywilizację?
Chyba masz wielki ogród i już bardzo dojrzały.
Bez dwóch zadań podoba mi się, czekam też na Twojego New Dawna. Ile ma lat? Jak go pielęgnujesz?

Widzę też wiąza holenderskiego Weredei, bardzo duzy i to samo pytanie: jak stary i czy nie masz z nim kłopotów?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:17, 06 cze 2014

Do góry
Takie potwory zżerają mi róże, czym je poczęstować?
Mały ogród pod Białymstokiem 09:17, 06 cze 2014

Do góry
a widzisz - załozyłem, że hortensje jak się rozrosną potrzebuja trochę oddechu i dałem im z przodu

i muszę Wam się przyznać do jednego (złego) - założyłem czarne maty!
jeszcze nie wszędzie ale nadrobię to - co prawda pod tujami nie dałem - ale we wszystkie wolne przestrzenie miedzy bukszpanami a tujami dałem matę - wycinając spore miejsce dla roślinki - po prostu nie ma szans tego wypielić - nie ma znaczenia czy dałem gdzieś 10 cm kory czy 5 cm - osty i skrzyp polny to u mnie plaga - czym innym jest wyrwa c mała trawke, koniczynke czy cos podobnego - a czym innym osty i skrzypy które rosną z ziemi chyba 20-30 cm w głąb - pewnie to złe przygotowanie gleby - a nie wiem jak miałbym je zrobić inaczej - teraz nie mam szans - może kiedyś usunę te maty

podobnie z nowymi rabatami będę starał się tak robić - podziwiam tych, którym się udało bez tego mając takie chwasty

oczywiście będę starał ie dawać tak jak pisałem - z te wolne miejsca - nie przy samej roślinie

dodatkowo jakiś czas temu dokupiłem u siebie trawę pompasową - spróbuję ją przetrzymać w donicy - a na zimę przenieść do kotłowni - chciałbym donice rozstawiać na lato za basenem ))) zawsze marzył mi się taki efekt

Po prostu ogród... 09:14, 06 cze 2014

Do góry
sylllwia napisał(a)
spóźnione fotki kwitnących azali i rh

Sylwia ta trawka to jakaś odmiana kostrzewy? Znasz może nazwę?
A tak w ogóle to pięknie, pięknie i jeszcze raz pięknie u Ciebie.
Mazury i mój kawałek ziemi 09:05, 06 cze 2014

Do góry
Ewa4 napisał(a)
A teraz trochę fotek od strony wjazdu czyli działka z przodu
domu

Hortensje pierwsze nn a drugie limki ,trawy i berberys admiration
Teraz hosta i miskant

Jedna naparstnica której widocznie nie zdaxylam wyrwać i dobrze

Ewuś zaglądam szybko....pozdrowienia zostawiam
ślicznie masz Rabata z Hortensjami... ach jak zakwitną
Buziaki
Ogrodowe skarby 09:02, 06 cze 2014

Do góry
Zakątek z brzozami .....zaczyna żyć swoim życiem

Ogrodowe skarby 08:59, 06 cze 2014

Do góry
Ewuś parzydło od Ciebie zaczyna kwitnąć !!

Ogród prawie romantyczny 08:55, 06 cze 2014

Do góry
Napia napisał(a)

I jeszcze warzywnik

Ale mi się u Ciebie podoba! Piękny, zachwycający dom. Uwielbiam taką tradycyjną architekturę. I dziatki tez na tarasie są - widzę. No to szczęście murowane, a ogródek i dla nich będzie piękny, bedą kiedyś wspominac

Warzywnik duży masz, zadbany.

Bratki w koszyku baaardzo romantyczne.
Byłaś u Poziomki? Ona ma taki tajemniczy, romatyczny ogród
Zakątek z fioletową ławeczką 08:55, 06 cze 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)

Oto i on

Doniu to jednak nie to samo. U mnie liście nie rozwinięte, jakby zasuszone W niedzielę pokażę mojego buczka.
Ogrodowe skarby 08:52, 06 cze 2014

Do góry
Mala_Mi akanta asica asiach
Bardzo dziękuje Nie ukrywam że miło czyta się takie wpisy !!

Witaj Mille Dziękuję cieszę się że do mnie trafiłaś Zapraszam do mojego królestwa naparstnic częściej w miarę możliwości będę dodawała nowe zdjęcia

Pozdrowienia zostawiam dla Was !!!

Makowo na Kociewiu 08:51, 06 cze 2014

Do góry
i naparstnica, na dzień dobry sama się tam wysiała piwonie czekają
Ogród z łezką 08:42, 06 cze 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Kasiu ja swoja przygode z ogrodem, takim z prawdziwego zdarzenia zacżełam w tamtym sezonie, bedąc z dziewczynami z naszej grupy na wspólnych zakupach na giełdzie roslin w Łodzi,za ich namową - szczególnie Karoliny Popcarol kupiłam 2 pierwsze w moim życiu róże (eden rose i ingrid bergman)
Z niedowierzaniem,że mi sie uda wsadziłam je najpierw do zastępczej donicy (były z gołym korzeniem) a potem gdy rabata była gotowa do ziemi. Jaką miałam radoche gdy obie zakwitły......
Dzis mam juz 5 kolejnych róż (chippendales, ascot, pastelle, milky way od Bogdzi, artemis od Anity) oraz na jesien planuje różankę taka z prawdziwego zdarzenia, z trawami typu miskant morning light, z werbena, lawenda etc... na reprezentacyjnym miejscu....
Tak oto wyglada moja różana historia.....
Cieszę sie że ci pomogłam w identyfikacji, oto ona raz jeszcze w inej fazie kwitnienia (przepraszam za bałagan w tle ale to była faza tworzenia rabaty)

Potem usune te fotki,

Jesteś Małgosiu o 100% lepsza ode mnie, ja się boję róż z gołym korzeniem, wszystkie doniczkowe mam obecnie. Bardzo się cieszę, że Ci się z nimi udało Pięknie Ci rosną, lubią Cię
Już jestem ciekawa tej Twojej różanki, będę podziwiać!

Nic nie usuwaj, przecież potwierdzają identyfikację mojej
Dziękuję Ci za te zdjęcia
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 08:41, 06 cze 2014

Do góry
Hosty szykują się do kwitnienia, margerytki z makami o piękno konkurują, a trawki? Już szumią na wietrze.
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:41, 06 cze 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)

Fotki z okna w domu

Noooooo idzie robota..
Życie w wiejskim ogrodzie 08:37, 06 cze 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Mój duży a Twój bardzo romantyczny i elegancki Jesteś konsekwentny w realizowaniu marzeń W tym roku kurnik a za rok szklarnia Na pewno Ci się uda Pozdrawiam !

OMG!!! jaki cudny warzywnik...też jestem fanką warzywników...ale moje skrzynie przy Twoim areale wypadają bladziutko...podoba mi się Twoje eko podejście do ogrodu...zapisuję wątek
Po prostu ogród... 08:36, 06 cze 2014

Do góry
W ogrodzie nadszedł czasu wyłamywania przekwitniętych kwiatostanów azali i rododendronów.
Mój kompostownik jest bardzo kolorowy

Makowo na Kociewiu 08:32, 06 cze 2014

Do góry
dobry
nareszcie padało
tak jest po operacji, zobaczymy co będzie dalej

za chwilę idę sadzić dalej bo trochę jeszcze zostało, na zdjęciach nie widać szczegółów wszystko wymięte
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies