Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 22:00, 05 lip 2014

Ozz, dzięki za info! Dużego nie chcę, bo po prostu nie mam miejsca a za ładny żeby za płotem sadzić! Poszukam na żywo, jak nie będzie to zamówię w necie. Marikena ładnego dostałam, to i może z grujecznikiem się uda

pozdrawiam!
Kasya 22:04, 05 lip 2014

popcarol napisał(a)

nie mam to straszna strata czasu:/ buu

ja tez nie mam ale w przyszlym roku to juz musi byc przynajmniej na rabatkach

to powiedz mi jak czesto i ile podlewasz ?

ja codziennie podlewam wszystkie rabaty i warzywnik i sie zastanawiam czy nie za czesto ? ale chyba nie... a jak u ciebie ?
Krys 22:28, 05 lip 2014

Karolina jestem na bieżaco u Ciebie czytam o planach zakupowych oj bedzie przesadzanie
paniprzyroda 23:25, 05 lip 2014

Karolino, mam dwa różne grujeczniki, zrobię jutro zdjęcia, ale płaczącego nie mam, może być ciekawy. Podziałałaś dziś w ogrodzie ja zrobiłam sobie dwa dni przerwy na ogarnianie domu, a podlewam tylko rośliny świeżo posadzone i w donicach. Miłej niedzieli.
Madzenka 01:11, 06 lip 2014

Przekopiowałam sobie linki nt wojaźy
Ozz 01:17, 06 lip 2014

Pytanie co oznacza ,,duży" Grujecznik jakiś strasznie wielki nie rośnie, te co widziałam starsze to max 5 m wysokości i szerokości miały
ModraSowa 02:12, 06 lip 2014

Karolina, trochę jestem zorientowana. Nie gadaj Ty głupot,ze nie ma się czym chwalić, samo Ci się przecież wszystko nie zrobiło.
Pozdrawiam.
Jestem ciekawa na którego grujecznika się zdecydujesz
popcorn 07:37, 06 lip 2014

Ozz, ostatnio wychodzi na to że codziennie podlewam Ale nie wszędzie codziennie - w sumie podlewam/średnio ze 2-3 razy w tygodniu. Mamy piaszczysto-gliniastą glebę, po deszczu za chwilę nie widać że w ogóle coś padało... mieszkamy na górce, a rabaty za domem są osłonięte balkonem z góry, więc tutaj susza jest permanentna...
Podobno lepiej podlewać rzadziej a "porządniej" - tak żeby ziemia przesiąkła na 10-15 cm chociaż. Więc zostawiam wąż ze średnim strumieniem w jednym miejscu na kilkanaście minut, po czym przesuwam go metr-półtora i znowu czekam.
Nie podlewaj za często "po wierzchu", bo rośliny zamiast szukać wody głębiej, czekają na Twoje podlewanie i gorzej sobie radzą w razie suszy...

Chyba zdecydujemy się na rozłożenie węży na rabatach chociaż, bo trawnik to by trzeba zrobić od podstaw i węży na nim nie zamontuję na wierzchu Tylko muszę znaleźć kogoś kto mi to zrobi...

Krysiu, spodobał mi się ten płaczący grujecznik, gdzieś go wcisnę hihi

Mariolko, pokaż koniecznie! Ale ja zdecydowanie chcę ten płaczący, bo mi się taka firaneczka z okrągłych listków spodobała... na takiego "zwykłego" nie mam miejsca, 5 m zwłaszcza na szerokość to MNÓSTWO miejsca!

Marzenko - na zdrowie! A raczej wręcz przeciwnie Ja co chwilę gdzieś jadę, bo są super oferty

Ozz, to sporo, te 5 metrów! Płaczący, zdecydowanie

hej Ania! nadal uważam że są lepsze wątki do nauki - bo u mnie to chaos i wieczne przesadzanie i zmiana planów

Idę cyknąć jakieś foty, bo się sporo nowych róż rozwinęło
popcorn 08:10, 06 lip 2014

Ups.. w parę minut 94 zdjęcia.. jak to się stało??

Porzeczkowe zbiory, wczorajsze

Pomponella w rozplenicy

Rutewka orlikolistna - Mariolko chciałaś zobaczyć

Czarnuszka damasceńska mi się sieje wszędzie, nie wyrywam już...

Bard ponownie kwitnie

Liliowce - rok temu był każdy inny..
popcorn 08:13, 06 lip 2014

Róże...

zaznaczam te do wydania na jesień...i do przesunięcia, bo z przodu rabaty mam wielkie, a w środku niskie.. hm. No i będzie miejsce na nowe, bo nie wszystkie mnie zachwycają

Lilie zjadły mi robale w tym roku... z kilkunastu sztuk zakwitła jedna :/