Moje gralicimusy tegoroczne - jeszcze ałe ale jeden z ubiegłego roku daje czadu powoli, przywrotniki tez kwitną, i jasminowiec......ale mój niestety nie pachnie, nigdy nie pachniał byłam zawiedziona przed laty k=jak zakwitł pierwszy raz ale wyglad ładnie w kacie ogrodu więc został....
Pozdrawiam !
a tą obwódkę chcesz robić w koło całego tarasu? rozumiem że linie falują w całym ogrodzie ? ja po moim falstarcie z linia falowaną teraz robię wsio na prosto. do tego tarasu bardziej pasuje mi linia prosta ale Twój taras i Tobie ma się podobać.
Jeśli dasz ekobord, kamyk i rośliny to nie ma potrzeby dawać obwódki z buksików. czy lawenda i igłowe mają takie same wymagania glebowe? sorki, chwilowe zaciemnienie umysłu późno jest.,,,,
a ją się Halinko. tak długo zastanawiałam co do dzbanka. wsadzić żeby wytrzymało .....inspiracją dla mnie super .róża twoja może być pnąca one nie wszystkie od pierwszego roku bujają czasami trzeba nawet trzech lat ....
co do pomocnika to wygląda na uwiąd -grzybową. chorobe powojnikow .koniecznie zrób nawet trzy paryski co 7dni z amistaru ......ale jutro ci jeszcze dokładnie napisze z czym go zmieszać .....
tymbardziej gratulacje!!! Piękne widoki i piękne zdjęcia tych widoków! czaruj nas tak dalej.
Donoszę że eden rose sztuk 2 zamówione do rodziców oraz new dawn i first lady no ciężko się opanować
a teraz wyedukuj mnie z obsługi tych róż. Czy ewent zniosą południową i latem bardzo ciepłą stronę? u Ciebie pną się po domu = pewnie masz dla nich mocną konstrukcję? w przyszłym tygodniu będę miała wielkie sadzenie
u rodziców w koło domu jest taka opaska betonowa i zastanawiam się na czym ją ewentualnie wesprzeć żeby potem poszła na ścianę.
dużo dajesz nawozów do takiej róży?
jak długo masz swoją eden rose że doszła do takich wspaniałych rozmiarów?
Aniu, u mnie są trzy krzaczki wysiane w domu i dwa wysiane do gruntu. Pyszna jest ta dunia pieczona w piekarniku (z oliwą i chili).
Dla ciebie kwitnąca Knautia Variegata (zdjecie z zeszlego roku):