Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

AlKa 21:08, 29 lip 2014

Chyba jeszcze nie skończona. Skoro Ana nie pokazuje z bliska.
Z daleka wygląda intrygująco
ane3ka 21:54, 29 lip 2014

Ano, u Ciebie jest tak pięknie, że nie mogę się napatrzeć.
Przez Ciebie tylko patrzę gdzie wcisnąć hortensje.
Vertigo widziałam jakiś czas temu i zastanawiałam się co to za ustrojstwo. W przyszłym roku się zaopatrzę.
lenka 22:22, 29 lip 2014

ana_art napisał(a)

Wow... Co Ty robisz ,że Vanilki mają takie sztywne pędy?? Moje strasznie się pokładły....

A tak poza tym nieustannie się zachwycam ....
kitek81 07:48, 30 lip 2014

Ana, ogród piękny i w super kondycji, chyba niektóre zestawienia będę zgapiać od Ciebie do siebie? mogę?
Magda_ 07:54, 30 lip 2014

ana_art napisał(a)

Anetko co to jest za trawka przy Pinki szukam jakiejś fajnej trawki do 60-80 cm ale takiej która nie kwitnie
Magda_ 07:59, 30 lip 2014

ana_art napisał(a)

z tego co czytałam to niepowinno się przesadzać kwitnących hortensji... ale jak mnie w tamtym roku denerwowały limki które już miały spore pąki bo krzywo rosły to je przesadziłam, to samo z vanilkami. Nie mniej jednak nie namawiam i nie mówię byś brała ze nie przykład, bo jak się nie uda to nie chcę mieć hortek na sumieniu

ja przesadziłam tydzień temu kwitnace Limki - niestety nie spodobało im się to. Pomimo, że podlewam je regularnie to jednak takie smutne zwiędłe kwiatki mają
ana_art 10:21, 30 lip 2014

Magda_ napisał(a)

ja przesadziłam tydzień temu kwitnace Limki - niestety nie spodobało im się to. Pomimo, że podlewam je regularnie to jednak takie smutne zwiędłe kwiatki mają

lej wodę, ja przesadzałam naprawdę spore krzaki i nic im nie było. Weź pod uwagę, że jest mega zwar to dla nich dodatkowe wyzwanie
ana_art 10:23, 30 lip 2014

Magda_ napisał(a)

Anetko co to jest za trawka przy Pinki szukam jakiejś fajnej trawki do 60-80 cm ale takiej która nie kwitnie

tam wzdłuż placu zabaw są trzy rozplenice, ta na samym początku-rogu była sadzona jesienią i jest mniejsza od dwóch sadzonych wcześniej a i kolor ma jakiś delikatnie inny
ana_art 10:25, 30 lip 2014

kitek81 napisał(a)
Ana, ogród piękny i w super kondycji, chyba niektóre zestawienia będę zgapiać od Ciebie do siebie? mogę?

jasne, to miłe, że ktoś coś chce kopiować
Wczoraj miałam fajnego gościa (córka sąsiadki) która przyszła z kajecikiem i zapisywała to co jej się podobało. Fajnie jak komuś podoba się to co tworzysz
ana_art 10:26, 30 lip 2014

Margarete napisał(a)

Mój pan trawkowy u którego kupowałam w tym roku swoje Vertigo do donic kazał mi na zimę obciąc nisko te trawke tak zostawic ze 30 cm od ziemi, przełozyc do plastkiowej duzej donicy i zniesc do garazu czy piwnicy gdzie temp jest zima powyżej zera, ale na plusie i tam podlewac je raz w tygodniu - podobno maja szanse przezyc, nawet jesli jest to pomieszczenie bez okna ...zobaczymy......co roku w ten sam sposób zabezpieczam moja dature - bielun i co roku mi odbija wiosna i kwitnie, wyglada tylko nieszczególnie jak ja wynosze na taras po zimie - jest blada, prawie biała, bez lisci - przez ten brak światła, ale szybko się poprawia.....popróbje w tym roku to samo z vertigo.

próbuj nic nie tracisz ja niestety nie mam takiego miejsca...