Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z łezką 12:30, 04 cze 2014

Do góry
Powtarzam się za resztą obłędne róże siatkowe mmmm moje na razie się uratowały a było krucho takiej paskudy to jeszcze nie miały a były pryskane na mszyce i coś tam jeszcze pomogło powtórka na mszyce i owocnik i skoczek ciort wie co jeszcze było w tej mieszance ale róże od razu na drugi dzień pąki odkryły widać było że im ulżyło A takie miałam paskuctwo normalnie harmonijka ...przepraszam że tak naśmieciłam buźiole zostawiam

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 12:29, 04 cze 2014

Do góry
Jak przestanie padać wezmę do rąk nożyce elektryczne i ciachu im zrobię.

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 12:27, 04 cze 2014

Do góry
Jakaś jestem dzisiaj zniechęcona. Nie wiem czy to ta pogoda - niebo zachmurzone ale bez deszczu, czy brak roślin, które mam zamówione...
Mieliśmy dziś z M siać trawę ale musiał jechać do pracy i nici z naszych planów

Kupiliśmy źródełko w Obi - zapomniałam się wcześniej pochwalić

Buk

Słoneczny ogród safikey, czyli mega dużo pracy przed nami 12:26, 04 cze 2014

Do góry
] imprezka z sąsiadami bardzo udana

a teraz wrzucam mapk działki na którą myślała całą niedzielę

Szybki opis: Wielkość działki to 34 ar, wymiary 34x100 m.
na końcu działki za żywopłotem z pęcherznic jest warzywnik i sadek.

Przy rogach żywopłotu są juz rabaty żwirowa z iglakami i korowa

Na środku jest wrzosowisko a obok niego 2 małe brzózki. Dalej w stronę domku jest wędzarki i obok posadzony malutki dąb - nie do ruszenia -miłość męża

na końcu drenów jest rabata korowa - berberysy, żurawki, hortensje.

Dalej dochodzimy do planowanej rabaty: różaneczniki, miskanty i dużo żurawek - data planowanego wykonania - sierpień/wrzesień

przy oczyszczalnizrobiony jest mały murek z gazonów w których rosną surfinie.

Pomiędzy tarasem a schodami z kotłowni planowałabym niewielka rabatę - teraz jest tam posadzony bez a myślałam o żurawkach i dalej planów brak

a teraz zbliżenie tego co będzie dziłąne w najbliższych miesiącach z przodu i z tyłu:

Przed domem jest już rabata z korą:

i pozostaje cały przeogródek do zaplanowania:

tak to z grubsza wygląda
pewnie nie uda się obsadzić tak od razu wszystkich rabat, bo czasu brak i garniec z kasą gdzieś znikł najpierw chciałbym się skupić na tej rabacie przed oknami z przodu

myślałam tu o tarweie pampasowej, żurawkach i.... pomysłów brak
Ogród cioci 12:19, 04 cze 2014

Do góry
Ogród cioci 12:12, 04 cze 2014

Do góry
Asia fotki chceAsiu dla ciebie poszłam na ogród ale już nie wiem co mam cykać bo już chyba wszystko było i zaczynam przynudzać.

Może kropelki ??

Moja bajka 11:51, 04 cze 2014

Do góry
Ogród w cieniu brzozy 11:50, 04 cze 2014

Do góry
laurowisnia napisał(a)

Aganiu[/, o Rhapsody chyba już Ci kiedyś pisałam na wątku, że to może być ona właśnie, zobaczę teraz na aktualne zdjęcia. Z pnącymi różami też jest kłopot, muszą być dobrze upięte, jak przychodzą takie burze z mocnym porywistym wiatrem to może wyrządzić duże szkody, tak się właśnie u mnie stało w tym roku z Constance Spry, tak się rozrosła w tamtym roku, że trudno mi ją było przypiąć do siatki w pobliżu której rośnie, została bardzo połamana, jeszcze podobnie się stało z Charles de Mills, teraz myślę nad dodatkowym oparciem dla nich.
Z robinią miałam duży kłopot gdyż tak z cztery lata temu zaczęła się przechylać, została wtedy przywiązana do metalowych palików, a dodatkowo wycinałam jej co rok gałęzie z tej strony na którą się przechylała, z drugiej strony chciałam, żeby była wyższa aby trochę osłoniła taras swoją koroną.
Pomysł z ogłowieniem, jest chyba dobry, gdzieś widziałam tak gęsto prowadzoną tą akację, tak na nóżce, a góra była bardzo gęsta, musiała być przycinana.

Mam Rapsody in blue, dzięki za potwierdzenie........u mnie pergola, po której spindra się New Down, jest solidną podporą, ale róże silnie rosnące, tak jak moja Dortmund nie chce się wspinać sama po ogrodzeniu, trzeba mocno podwiązywać, a teraz mam nowe ogrodzenie, oddalone od tej róży, więc ona się pokłada, a ja nie pozwalam jej się, aż tak bardzo rozrosnąć, bo sama nie dałabym sobie z nią rady rady, jak znajdziesz rozwiązanie podporowe to daj znać.........robinia wczesną wiosną pójdzie pod ciecie

Wow, ale cudowny widok

Pozdrawiam
Moja bajka 11:44, 04 cze 2014

Do góry
Katkak napisał(a)
Poranek w ogródeczku

Kasiu poranek u Ciebie śliczny ,klonik ma piękna barwę ,ale masz już ładna trawkę,a ostróżka dorodna no i ten błękit miłego dnia Kasiu
Moja bajka 11:36, 04 cze 2014

Do góry
Poranek w ogródeczku
Moja bajka 11:21, 04 cze 2014

Do góry
Udało mi się dziś na ryneczku taką ślicznotkę kupić
Ogród cichy i przytulny 11:17, 04 cze 2014

Do góry
asiach napisał(a)
Na dobry dzień, na dobre jego rozpoczęcie - słońce - niebieskie niebo - drzewko

Ten błękit nieba to dzisiejszy??
Miejsko & sielsko 11:12, 04 cze 2014

Do góry
dostałam rano przesyłkę z nawozem
MIKRO ogród 2.0 - czyli szewc bez butów chodzi 11:08, 04 cze 2014

Do góry
Dzięki dziewczyny - dziś znów spróbuję porozmieszczać sznurki wg planu, aż boję się mieć nadzieję, że zdążę coś zacząć kopać No i wtedy zacznie się najprzyjemniejsze - dobieranie roślin, ach!

Może faktycznie przesunę kawałek to oczko, ale zobaczę najpierw w terenie jakby to wyglądało.

A róża... oj, tak Na ten moment ma już pędy nawet po 1m tegorocznego przyrostu! Kwiatów mało bo na razie leci w pędy i do góry, a nie chcę jej przyginać na boki, żeby sięgnęła wysokości ogrodzenia. A może źle robię? Poproszę o różaną poradę
Ogród średniowieczny i nie tylko 11:02, 04 cze 2014

Do góry
MarekW napisał(a)
Cudnie!

Len to nie jest głupi pomysł - może posieję go na kawałku chwastowiska obok szkoły... łąka z lnu zawsze lepsza A w jakim okresie można go siać?
Kwiaty z ogródka Marty :) 10:58, 04 cze 2014

Do góry

Kwiaty z ogródka Marty :) 10:55, 04 cze 2014

Do góry
i na koniec gwiazdy warzywniaka

Kwiaty z ogródka Marty :) 10:52, 04 cze 2014

Do góry
kalie też już ładnie idą

różyczka parkowa coraz bardziej ukwiecona

Kwiaty z ogródka Marty :) 10:48, 04 cze 2014

Do góry
zaczynają kwitnąć

naparstnica

Kwiaty z ogródka Marty :) 10:44, 04 cze 2014

Do góry
wczorajsze z warzywniaka
kępy dalii

pacioreczniki coraz wieksze, w tle ostróżki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies