Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 16:19, 23 lip 2014

Donia72 napisał(a)
Iwonko, ja jedna mam wlasnie z lasu i fajnie rosnie. Jest przycinana, troche denerwuja mnie liscie jak oblatuja. Ciekawa brzoze ma tez Ania (Anulkowe radosci), najlepiej sie jej zapytaj
U mnie tez szykuje sie mala zmiana: Syn wykopal dwa swierki na rabacie za domem i bede ja zagospodarowywac Juz nie moge sie doczekac Ja u siebie wjazdu do garazu nie mam, garaz mam przed domem i przed ogrodzeniem. A tak w ogole to nawet nie mam bramytylko furtke

Takiemu to dobrze. Garażu na podwórku nie ma, to trawnik może być.
U mnie do tej pory był wjazd z tyłu domu na podwórko, bo opał był. Jak z lasu przywieźli 20 metrów drzewa, to o trawniku mogłam zapomnieć. Wtedy trzeba było to pociąć, pół roku musiało leżeć, aby wyschło, potem do szopki na opał. W tym roku postanowiliśmy zmodernizować kotłownię, więc drzewa już nie planuję, a eko=groszek można w workach przywieźć. Nie wiem tylko czy się uda, czy jednak wiosną. Ale jakby co, to węgiel kupię.
Tak było wiosną 2014 (maj) :

potem tak {początek lipca}:
Malgosik 21:02, 23 lip 2014

no to się pozmieniało u Ciebie
ładne te różowo-bordowe begonie
i fajną masz tą drewutnię, puściłabym na nią jakiś winogron lub winnobluszcz, powojnik itp.
a na okna wiszące donice z roślinami

a stary stolik można odmłodzić i zrobić miejsce na sadzenie roślin, sadzonkowanie itp. fajne są z europalet
http://www.pinterest.com/search/pins/?q=pot%20bench
Iwk4 21:27, 23 lip 2014

Malgosik napisał(a)
no to się pozmieniało u Ciebie
ładne te różowo-bordowe begonie
i fajną masz tą drewutnię, puściłabym na nią jakiś winogron lub winnobluszcz, powojnik itp.
a na okna wiszące donice z roślinami

a stary stolik można odmłodzić i zrobić miejsce na sadzenie roślin, sadzonkowanie itp. fajne są z europalet
http://www.pinterest.com/search/pins/?q=pot%20bench

Też dziś patrzyłam się na nią Małgosiu, co z nią zrobić, ale szczerze mówiąc, to plan jest trochę inny. Ale nie w tym roku, nie wszystko naraz. Zależy to trochę od finansów. Obok drewutni stoi murowany garaż i to mi się architektonicznie gryzie. Najlepiej by było domurować do garażu składzik na opał i pociągnąć podobny dach (jeden jest dwuspadowy, a na drewutni w jednym kierunku ), drewutnię rozebrać. Pamięta to początki, kiedy się budowaliśmy i nie pasuje do murowanego garażu. Potem wszystko otynkować i wydzielić kącik w cienistym zaułku taki do posiedzenia. To jest taki plan na przyszłość. Bo taras mamy od południa w pełnym słońcu, niestety.
Malgosik 21:46, 23 lip 2014

Wszystko powoli. Nie ma się co śpieszyć. Z czasem wszystko się zrobi. Trzeba jeszcze w międzyczasie żyć czymś innym
Iwk4 21:56, 23 lip 2014

Malgosik napisał(a)
Wszystko powoli. Nie ma się co śpieszyć. Z czasem wszystko się zrobi. Trzeba jeszcze w międzyczasie żyć czymś innym

ModraSowa 23:41, 23 lip 2014

Zgadzam się z Małgosią. Jest jednak taki typ ludzi który chciałby zrobić wszystko, już!
Jak sie przeprowadzaliśmy z bloku do domu,mój Mąż cieszył się,ze będzie siedział z gazetką na tarasie. W ciągu 2,5 roku siedział dwa razy.To niestety przeze mnie Ja jestem takim właśnie typem , Bogu dzięki ,że On jest inny i potrafi sprowadzić mnie na ziemię, bo już bym pewnie rękoma nie ruszała, ale miałabym wszystko zrobione
Iwonka,mówią,że prowizorka jest najtrwalsza
makkasia 23:49, 23 lip 2014

Iwk4 napisał(a)

Dziękuję Kasiu, już sobie zapisuję.

A gdzie widziałaś? W Starogardzie blisko Netto, czy gdzie indziej?

U Pesty koło Netto są takie cieniuśkie za 45 chyba, i wielgachne za 250 na Podgórnej w centrum ogrodniczym przy rynku koło św Katarzyny stoją 3 pikne za 65
zabaewa 00:26, 24 lip 2014

No właśnie - drewno jest sper ale trochę bałganu z nim jest. Trzeba się z ym poodzić...
Kindzia 19:03, 24 lip 2014

Z polecanych przez Danusię jeszcze wiśnia Umbraculifera i śliwa wiśniowa Nigra.
Mam obydwie wysoko szczepione (na jakieś 2,3 m) i jestem bardzo zadowolona

Jeżówki kupowałam
Iwk4 23:03, 24 lip 2014

makkasia napisał(a)

U Pesty koło Netto są takie cieniuśkie za 45 chyba, i wielgachne za 250 na Podgórnej w centrum ogrodniczym przy rynku koło św Katarzyny stoją 3 pikne za 65

Hej Kasia. Byłam dziś u eMusia w szpitalu i dosłownie na chwilkę w padłam do tej szkółki. Tak sie rozczuliłam nad czerwonym klonem ( 60 zł), ze zapomniałam o brzozach. I tak nic nie kupowałam, bo pociągiem byłam, a gorąco niesamowicie. Ale wcześniej nie pamiętałam, że tam jest szkółka. Była taka cudna biała róża, ale bez nazwy.
Będę jeszcze jutro, to może będę miała więcej czasu.