Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Co z tym ogródeczkiem począć 11:14, 15 cze 2014

Do góry
Potem była DŁUGA droga
To jedna z wersji ...która sama już nie wiem było ich tak dużo

Hmm moze tak

A może cos takiego ?

Nie ......a może tak ?

I miliony prób i przesadzania
Co z tym ogródeczkiem począć 11:14, 15 cze 2014

Do góry
Z tym porównaniem miałam poczekać aż Limki zakwitną ,ale zrobię to już teraz na prośbe mojej córci

To zdjecie już znacie od tego się zaczełam moja przygoda z wami

Ale kiedys było tez tak ,w porywach mojej twórczości wtedy myslałam że już mam pięknie

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:14, 15 cze 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

Marzenko, pod klonem Flamingo w pobliżu domku letniego, będzie ułożona biała kostka, na niej ławka ze stołem i wkoło donice, a te donice aut z placyku przy żurawkach
no to jeszcze Chopin, tu w limkach rośnie 5 sztuk, a limek 8, gąszcz taki, ze nie mogę się dostać, nie plewię, nie widać...tylko wiosną, to wtedy wyplewię

tu widać, że muszą róże w górę się piąć, bo limki wysoko
bukszpan będzie cięty w sierpniu, chyba że nie wytrzymam..

i tu widać, a w środku są 2 miłorzęby Ircia i Zygmuś
zmierzyłam kwiaty róż, ponad 15 cm

A bedzie pięknie, bo twoj klon zachwyca i rozjaśnia to miesce, biała kostka to taki swietlisty punkt w głebi ogrodu. Świetny pomyśł, czekam na realizacje.

Ps ale kwieciscie u Ciebie. Czekam na linki, kolejny sezon i chyba w tym roku będzie prawdziwy pokaz.
Moje spełniające się marzenie 11:05, 15 cze 2014

Do góry

Pierwszy to "domek siedmiu krasnoludków". Od góry przymocować matę wiklinową jako dach. Zbić z desek niby drzwi, okna ( może z lustrami) pod okna doniczki z kwiatami. Dookoła obsadzić roślinami j.w. Tylko nie wiem co na trzeci panel.

Liliance spodobał się ten pomysł.

Zawsze można zdjąć, jak wyjdzie nie tak, a zabawa przednia.

A ta mała wiśnia przekreślona wylatuje, nie owocuje, połowa jest sucha. I co Wy na to?
Rododendronowy ogród II. 11:01, 15 cze 2014

Do góry
Rench napisał(a)

Integracja grupy podkarpackiej z grupą łódzką

Bożenko jak nazywa się watek Kasi,ktora siedzi pomiędzy mną i Anitka ?
Lilie 'Pixie' straciły kwiaty 11:00, 15 cze 2014

Do góry
witam,
pierwszy raz posadziłem w donicach balkonowych miniaturowe lilie. Lilie pięknie zakwitły w różnych kolorach lecz po 2 tygodniach wszystkie zrzuciły kwiaty. Jaka jest tego przyczyna? Balkon znajduje się od strony wschodniej i tylko do 12-13 jest w bezpośrednim nasłonecznieniu a donice są z drenażem i mają otwory przez które w czasie deszczu wypływa nadmiar wody.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:58, 15 cze 2014

Do góry

wooooooooooooooooooooow

Łukasz uwielbiam Twoje rewolucje

I ja zostawiam troszkę spóźnione gratulacje

Miłej niedzieli życzę
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 10:52, 15 cze 2014

Do góry
no to pokaze tego drapaka
fajny bo duzy ale to wszystko...nie wiem jak go uformowac zeby jakos wygladal i jak zaaranzowac rabatke wokol niego przy samym domu

Co z tym ogródeczkiem począć 10:43, 15 cze 2014

Do góry
Jeszcze jedno porównanie wam pokażę

2013

2014

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 10:34, 15 cze 2014

Do góry
JoannA napisał(a)
Dzisiaj zimno, wietrznie i deszczowo.
Ale cieszę się bo popadało i roslinki troszkę odetchnęły od upałów.
Dla wszystkich parę fotek.
A w lesie po deszczu kurki i kozaczki

kozaki to i u mnie na działce już rosną
Co z tym ogródeczkiem począć 10:27, 15 cze 2014

Do góry
Zobaczcie jak rózanka zmieniła się w ciagu roku

2013

Róża New Davn w ciagu sezonu urosła niesamowicie

Moje spełniające się marzenie 10:26, 15 cze 2014

Do góry
Postanowione pergole poszły pod płot.

Ogród pod bukami 10:18, 15 cze 2014

Do góry
już się poprawiam
wstawiam fotki z piątku - wczoraj u nas była burza z gradem i ogrod mam w opłakanym stanie
dzis juz takie cudne nie sa niestety..
najbardziej oberwały róże i petunie, które miałam w gruncie

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:15, 15 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Agata - nie wiem w jakim stylu chcesz tą rabatę - pisałaś o nowoczesności, ale w Twoim ogrodzie taka rabata wyglądałaby na "przylepioną".

Nie wiem czy chcesz tam rabatę z samymi formami strzyżonymi, ale jeśli tak to piorunami (cóż za delikatność z mojej strony) zaznaczyłem co mi nie konweniuje

Na pewno te formy pienne po lewej, które tak blisko rosną trzeba rozsadzić.
Samotne cisy złączyłbym w jeden i prowadził je na stożek. Drugim wyjściem byłoby związanie ich, żeby nie były takie poczochrane
Nie wiem co rośnie nad stożkiem bukszpanowym - jeśli jest takie cały sezon to wysadziłbym to z stąd - jeśli ładne to ciąłbym na bardziej zwartą formę.

Jeśli chcesz nadać lekkości tej rabacie to posadź trawy - z wyższych między cisami Morning Light, Variegatus - a z niższych to na pewno carex Amazon Mist, Frosted Curls i Stipa tenuissima Zrobiłyby tutaj świetną robotę

Takie mam przemyślenia na odległość, ale w realu pewnie wymyśliłbym wszystko inaczej

Sebciu kochany jesteś, dzięki za cenne dygersyjki, kcesz mi rozwalić rabatę piorunami

Nowoczesne ogrody bardzo mi się podobają u innych u Madżen i Gusiarz......przedogrodek powinien mieć bardziej lekko formalny charakter, ale nie same formy strzyżone, nie... tak jak piszesz byłby jak przylepek

Już posadziłam między cisami turzycę palmową, w nóżkach trzmielin Frosted Curls, cisy oczywiście podwiążę, ale dam i trochę swobody, bo zależy mi na tym, żeby się przyjęły, przesadzałam aż 1,5 m zielone kolumny....z 3 zrobić stożek...tej sztuki to ja nie umiem

Ja mam w sobie cząstkę z haosu i jestem roztrzepana, więc jak charakter wskazuje, ogród odzwierciedla duszę właściciela, więc o stylu się nie wypowiadam.....nie rabata nie będzie czystą geometrią, ale taką, gdzie mrówki będą się dobrze czuły i pszczółki przylecą

Na rabacie rosną też berberysy, dwie róże Fairy, i dzisiaj dosadzam turzyce morrowi zielone i Ace Dance, są malutkie, więc jeszcze nie złagodzą form bukszpanowych, za 3 lata tą lekkość na rabacie powinnam uzyskać, jak coś nie zakonweniuje, to się wymieni, jak masz jeszcze jakieś pomysły to wrzucaj na ruszt....albo wal jak w dym

Stipa jest moim marzeniem, więc ruszyłam z produkcją z nasion, kiedyś będzie i stipa na rabacie
Ogrodowe przygody 10:13, 15 cze 2014

Do góry
Ta też jest bardzo ładna i obficie kwitnie

Ogród cichy i przytulny 10:13, 15 cze 2014

Do góry

Makowo na Kociewiu 10:10, 15 cze 2014

Do góry
do wieczora
jeżówka nn
Piaskownia na zakręcie 10:10, 15 cze 2014

Do góry
Ogród cichy i przytulny 10:09, 15 cze 2014

Do góry
Sosna, żywotniki cięte w kule, cyprysik i ....

Nasz przydomowy ogródek 10:09, 15 cze 2014

Do góry
Kasiu krzewuszka przekwita a sam krzew nie został w tamtym roku przycięty po kwitnieniu i marny jest. W tym roku przytnę przynajmniej 1/3 niech się zagęści. Pokazuję bo prosiłaś i nic nie ukrywam. Pozdrowienia.

Mirella dziękuję i również pozdrawiam.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies