Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

elzbieta_g 08:45, 17 lip 2014

Katkak napisał(a)
loads/p/65/659936/original.JPG[/img]

urocze,tajemnicze miejsce
a rodzinka hortkowa...jestem pełna podziwu , ja nie mam szczęścia do ich ukorzeniania ale moja mama to już specjalistka
Katkak 09:03, 17 lip 2014

Jag_58 napisał(a)

Kasiu dzięki za nasturcję wstawiaj od czasu do czasu jak wspina sie po drabince
Kasiu ja myślę ,ze odkłady mozna robić cały czas ,bo jak gałązka leży na ziemi to potrafi i sama się ukorzenić ,a co dopiero jak jej troszkę pomożemy

A widzisz, no to super . A te limkowe maleństwa można odciąć od rośliny matecznej dopiero wiosną, prawda? I powiedz mi Jagódko, czy wiosną takie młode limki też trzeba przyciąć, czy raczej się ich nie rusza?
Katkak 09:04, 17 lip 2014

iwonaal napisał(a)
Śliczne maleństwa i reszta.

Dzięki Iwonka, pozdrawiam .
Katkak 09:06, 17 lip 2014

Zuzula napisał(a)
Piękna ta nasturcja. Wydaje się, że to taki nijaki drobiazg w ogrodzie, ale jaki cudny. Twoja też lepiej rośnie w cieniu? Moje na słońcu jakieś takie blade i niepewne, a ta którą przeprowadziłam niechcący z irysami ma liście soczyście zielone i kwiat taki jędrny. Może dlatego, że przetrwała od ubiegłego roku.

To prawda, słońce nasturcję potrafi skutecznie oszpecić. Moim biedulkom strasznie liście żółkną. A te w półcieniu wyglądają znacznie lepiej. Ale w tak nasłonecznionym miejscu posadziłam je pierwszy raz. I z pewnością ostatni . W przyszłym roku oprócz groszku pachnącego i nasturcji oczywiście i wilca, chcę wypróbować też kobeę pnącą .
Katkak 09:08, 17 lip 2014

elzbieta_g napisał(a)

urocze,tajemnicze miejsce
a rodzinka hortkowa...jestem pełna podziwu , ja nie mam szczęścia do ich ukorzeniania ale moja mama to już specjalistka

Elunia to jeszcze lepiej , mama zrobi sadzonki, a Ty sobie zabierzesz i już . A jakie sposoby ma Twoja mama na ukorzenianie? Buziolki . Coś się nie pokazywałaś parę dni .
Jag_58 10:50, 17 lip 2014

Katkak napisał(a)

A widzisz, no to super . A te limkowe maleństwa można odciąć od rośliny matecznej dopiero wiosną, prawda? I powiedz mi Jagódko, czy wiosną takie młode limki też trzeba przyciąć, czy raczej się ich nie rusza?

Kasiu ja myślę ,ze należy przyciąć chocby po to zeby sie zaczęły rozkrzewiać pozdrawiam cieplutko
10:54, 17 lip 2014
Katkak napisał(a)

To prawda, słońce nasturcję potrafi skutecznie oszpecić. Moim biedulkom strasznie liście żółkną. A te w półcieniu wyglądają znacznie lepiej. Ale w tak nasłonecznionym miejscu posadziłam je pierwszy raz. I z pewnością ostatni . W przyszłym roku oprócz groszku pachnącego i nasturcji oczywiście i wilca, chcę wypróbować też kobeę pnącą .

Miałam jednego razu kobeę,jest śliczna i bezproblemowa.Sadzonkę kupiłam już gotową na ryneczku i posadziłam do donicy z kratą.Kraty było jej za mało to wspięła się po ścianie budynku Fajnie,że przypomniałaś o tej roślince,na drugi rok muszę wykombinować nasiona
elzbieta_g 10:56, 17 lip 2014

Katkak napisał(a)

Elunia to jeszcze lepiej , mama zrobi sadzonki, a Ty sobie zabierzesz i już . A jakie sposoby ma Twoja mama na ukorzenianie? Buziolki . Coś się nie pokazywałaś parę dni .

mama ma rękę do wszystkiego, patyki w ziemię w ogródku i ot cały sekret
Kasiu nie wyrabiam na zakrętach ale nocką, na szybko kukam anonimowo co słychać na forum
Agania 11:16, 17 lip 2014

nie wiedziałam, ze nasturcja odstrasza ślimaki, one mi już pożarły prawie cały ogród, dużo masz tej nasturcji w ogrodzie
Nallar 12:35, 17 lip 2014

Wiesz Kasiu, był u mnie dziś listonosz, zgadnij co przyniósł
Tak czułam, że cos wymyślisz. Ozdoby są piękne. Cieszę się bardzo, ale zupełnie nie potrzebnie robiłaś sobie kłopot.
Powinnam natrzeć Ci usiory.
Zdjęcie wstawiłam u siebie. Jeszcze raz dziękuję.