Kasiu chyba ta łagodna zima sprawiła że hortensje w tym roku będą szaleć ale Ty masz pomocnika ,juz rośnie z niego ogrodnik super synuś
A kosom widocznie u Ciebie jest tak dobrze jak roślinkom w ukochanym ogródeczku
Huragan zniszczył lasy w Podbańskim, Dla mnie to ból ogromny, bo to miejsce jest mi bliskie, Str. Pleso też znowu ucierpiało, droga ze St. Plesa na Podbańskie zablokowana, objazd przez Poprad. Miałam niezłą przygodę, zostałam uwięziona przez burzę w Skalnatym Pleso, na cztery godziny, pogoda była piękna ale zmieniła się diametralnie, wyjazd na Łomnicki szczyt był niemożliwy.To dla Ciebie, żebyś nacieszył oczy Jakie to szczęście być tam ...............
A druga rabata chyba będzie z cisów kulkowych ....no i carexy....i pomiędzy lawendę ...
Dobry pomysł czy może proponujecie coś innego
narazie dwie posadzone a jeszcze do posadzenia :-
)
Bogdziu, żałuję że nie mogłam przyjechać i zobaczyć Twojego cudnego ogrodu, skoro zdjęcia nie oddają jego uroku to jestem przekonana że tam jest po prostu raj Mała Mi ma rację powinnaś więcej zdjęć robić... Takie piękne potfory u Ciebie, zupełnie innym okiem patrzę teraz na moje RH.... mam na co czekać..
Widać że spotkanie było udane i zazdroszczę wszystkim którzy mogli się u Ciebie pojawić...
Aniu Mi dobrze, że taka fotoreporterka pojechała do Bogdzi....Twoje zdjęcia są świetne te powyżej spodobały mi się szczególnie...
Innym fotografom też dziękuję za to że mogę chociaż na fotkach pooglądać ten ósmy cud świata każdy ma inne spojrzenie na ten sam ogród
No i kulki buksikowe już posadzone....narazie
nie przypominają kulek ...ale już niedługo hahah.....kiedy wreszcie je mogę ciachnąć?????
Rabata ma wygladać tak.....chyba pomieszam trawy brązowe i zielone i szałwię
Co wy na to ?
Czy lepiej plamę szałwi ...plamę trawy zielonej i plamę brązowej???
Patrząc na Twoje fotki to będę twierdzić że wszystkim roślinom muszą towarzyszyć trawy,
kształt podłużny liści super się komponuje
tylko żeby te trawy zimowały- jakie Ty masz doświadczenia bo widzę u Ciebie okazy