Bardzo ładnie
Świerk śliczny, też takiego kupiłam , tylko u mnie ciągle pada i prace ogrodowe czekają na lepszy czas i wszystkie roślinki czekają w donicach na sadzenie, ale chyba im nic nie będzie, w końcu w szkółkach też tak stoją
Bardzo ładna hosta i ostróżki. Też pewnie się na nie kiedyś pokuszę
Czy mogę się bezczelnie wtrynić to tego wątku i ja?
Kilka lat temu miałam okazję spędzić we Florencji kilka dni. Wyjazd nie był typowo turystyczny i dlatego odbył się w okolicach walentynek w lutym
Florencja i okolice zachwycają. Ludzi i turystów na ulicach była, mimo czasem kapryśnej pogody - masa. Nie wyobrażam ilu ich jest w trakcie sezonu Miałam okazję załapać się na włoskie przedwiośnie i nie żałuję, bo o wiele ładniejsze niż nasze Na przedwiośniu - pięknie widać wszystkie ,,konstrukcje" roślinne i układy nad którymi pracowały pokolenia architektów i ogrodników.
Drzewiaste kandelabry:
Wspinaczka na plac Anioła (punkt widokowy) i po drodze to co tygryski kochają najbardziej - oliwki i stare fortyfikacje:
A tak nas przywitała Florencja...
Po takiej zimie przy odpowiedniej pielęgnacji było by pięknie a tak
wiosną już było coś żle i nie dałam rady poprzycinać jak należy.Pędy wyrosły i teraz...pokładają się
wiem powinnam już poprzycinać przekwitłe
Jula, pokłada się, taka jego uroda, dlatego powinno się go sadzić na rabacie przy brzegu, ale dać mu dużo miejsca...kwitnie do zimy i to pięknie
siałam maciejkę, kwitnie, pachnie, ale sama powędrowała tam, gdzie nie siałam
tej werbeny tu nie siałam, a jest....kłos rozplenicy vertigo
Piękny Zbyszku twój miłorząb, dobrze, że się uratował, hosty i paprocie możesz dawać w nieograniczonych ilościach, to są wdzięczne obiekty do fotografowania i podziwiania, a tak wyglada kwiat New Down
twoja wygląda ciut inaczej układ płatków ma inny
Red New Down wygląda tak dla porównania, bo są w różnych kolorach
Kasiu, miło mi było znowu się z Wami zobaczyć, czas za szybko minął, że znowu trzeba się zobaczyć, tym bardziej , że mieszkamy niedaleko siebie.
Pięknie pokazałaś moje kwiatki( byłam też u Ciebie), mój ogród Twoimi oczami wygląda dużo lepiej widać , że kochasz róże.
Pozdrawiam serdecznie Ciebie i Twoich chłopaków.
Zapraszam znowu.
Jej, Sylwia, 100 lat Cię nie było
psy owszem, złapią krety, zwłaszcza moja rottka, ale pół ogrodu przy okazji dewastują...2 lata mieliśmy spokój, M. tak się wkurzył, że po drodze do pracy wojenną strategię opracowywał
w domku taras i schody do zrobienia i myślimy nad osłonięciem jednej ściany od sąsiadów od tarasu domku, bo coś mi za mało intymnie...nie ma na razie pomysłu, w sumie podoba mi się zasłona z ciężkiego lnu, może to się sprawdzi?...no i mąż umyślił sobie nowy dom, pasywny i nowoczesny
domek super, lampy dobrałam bardzo dobrze, a miałam cykora, jak będzie finisz, pokażępozdrawiam i zdrówka Ci życzę
na fotce widać, w którym miejscu uciąć trzeba kłosy futra niedźwiedziego
kwitną jakieś skalne
krwawnik początek
do cycków muszę dać rozchodniki, wszystko pada, a te sobie poradzą
Mariola dziękuję masz rację, ziemia u mnie, jak złoto, tłusta i dorodna, czarna, jak węgiel, więc głównie to jej zasługa
może i my doczekamy deszczu, wtedy zajęłabym się meblami w domku letnim i parapetami, a tak latam w ogrodzie i pozostałe prace leżą
pozdrawiam
wkoło domu mam na różowo
Zatkało mnie.
W sumie to nie wiem sama co mam napisać. Tyle wspaniałych wpisów u mnie.
Chyba tylko DZIĘKUJĘ za Wasze wpisy. Jest mi i eMowi niezmiernie miło.
Moje serducho się raduje bo kto jak kto ale Wy widzieliście nie jeden świetny ogród na tym forum i macie skalę porównawczą. Bo Wy również sami działacie we własnych ogrodach i wiecie ile nas wysiłku kosztuje ta przyjemność
Takie wpisy nas motywują do dalszej pracy i tylko szkoda, że dziś u nas chłodno i właśnie zaczęło padać
Metoda Madżenki na karton jest niezawodna. Najpierw przycięłam na oko potem przyłożyłam karton i dopiero zauważyłam jak niedokładnie było to zrobione.
Ukłony dla Marzenki
Tu metoda na linkę i gwóźdź dla stożkowatych. Perfekcyjnie mi może nie wyszło ale na pewno lepiej niż w tamtym roku bez gadżetów.