Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

popcorn 14:42, 26 cze 2014

hej,
zostaw po kilka galazek nie scietych, to Ci sie rozsieje. Wygodniej z siewkami niz rozsadzac, tak mi sie wydaje w przypadku szalwii..

duze dzieki za checi!!
popcorn 14:48, 26 cze 2014

Margarete napisał(a)

Nie, nie zgadzam sie, jak to oglądanie ogródka bez ciebie ma byc...
Rozumiem że mała chora, przykro mi ale na momnencik podjedź, bardzo prosze... tyle "twoich" roslinek u mnie rosnie, musisz to zobaczyc
Postaraj sie Karolinko , bardzo prosze

Małgoś, ja się w ogóle zastanawiam teraz... Młodej doszła wysypka do tej gorączki i gardła. Boję się że to szkarlatyna. A jak Was wszystkich pozarażam? Sama nigdy nie miałam, jak się zarażę i Was wszystkich.. Laurkę.. ekhm. Za godzinkę mamy wizytę umówioną, zobaczymy co lekarz powie i czy to jest mocno zaraźliwe..
GabiK 15:07, 26 cze 2014

Karola, Laurka miała szkarlatynę rok temu. Też tak właśnie pod koniec przedszkola złapała.
Ze dwa dni bolało ją gardło, doszła gorączka, i wysypka na tułowiu, głównie na plecach. Po pierwszej dawca antybiotyku prawie zeszło, następnego dnia była jak nowa.
Miesiąc temu jej najbliższa koleżanka miała szkarlatynę. Widocznie to taka ciepłolubna choroba.

My nie chorowaliśmy.
Daj znać jak wrócisz od lekarza.
U Ciebie napisałam to samo.
Margarete 15:11, 26 cze 2014

popcarol napisał(a)

Małgoś, ja się w ogóle zastanawiam teraz... Młodej doszła wysypka do tej gorączki i gardła. Boję się że to szkarlatyna. A jak Was wszystkich pozarażam? Sama nigdy nie miałam, jak się zarażę i Was wszystkich.. Laurkę.. ekhm. Za godzinkę mamy wizytę umówioną, zobaczymy co lekarz powie i czy to jest mocno zaraźliwe..

Karola, bedziemy jutro w kontakcie telefonicznym i uzgodnimy co i jak, ok ?
popcorn 15:13, 26 cze 2014

Hej, jasne! Najwyżej przyjedziecie do mnie, obejrzymy ogródek i pojedziecie dalej
polinka 21:43, 26 cze 2014

Małgosiu szałwię mam podobną, rośnie jak szalona i brzydko się pokłada. Strasznie mnie to wnerwia i chyba pójdę za Twoim przykładem i ją jakoś podwiążę. Będą jutro kombinować
Pozdrawiam
Margarete 00:18, 27 cze 2014

polinka napisał(a)
Małgosiu szałwię mam podobną, rośnie jak szalona i brzydko się pokłada. Strasznie mnie to wnerwia i chyba pójdę za Twoim przykładem i ją jakoś podwiążę. Będą jutro kombinować
Pozdrawiam

Paulinko, podpiełam pod nia takie plastikowe obręcze z OBI z bambusowymi krótkimi tyczkami i teraz jako tako wygląda, na pewno lepiej niż ze sznurkiem, ale cały czas zadziwia mnie jej wielkośc w tym roku, podobnie jak i lawendy, bardzo wybujały obie.
Ogrodeczek 15:08, 28 cze 2014

Margarete napisał(a)
Zawsze pokazuję mój ogród z tyłu domu, teraz przyszedł czas na przedogródek, a właściwie na jego część z moją skarpą z jałowcem i macierzanakami, bo to powoli ich najpiekniejszy czas......jeszcze nie kwitną "całą gebą" ale już zaczynaja wyglądać pięknie....uprasza sie nie patrzec na chwasty, które po ostatnich deszczach wyrastaja normalnie z dnia na dzien.........

MMM... Margaret jest u Ciebie na co popatrzeć i nad czym się pozachwycać zazdroszczę ilości miejsca możliwej do zagospodarowania Piękne kwiatuszki, ślicznie współgrają w kompozycjach ze sobą Uroczo

Pozdrawiam serdecznie
Krys 23:04, 28 cze 2014

Małgosiu miło było Cię znowy zobaczyc i pogadac,dopoczywaj i bezpiecznej drogi
popcorn 07:45, 29 cze 2014

Małgoś, pozdrawiam i dziekuję!!