Madziu, nad oczkiem przyklapnęły Nie pokazałam jeszcze, bo sadzenie skończyłam po ciemku, nie dało rady zdjęcia cyknąć. A i nie jest tak ładnie, porządniutko jak u Krzysztofa, bo na wysypanie kory już czasu nie stykło. Zresztą przed wysypaniem kory muszę ciemierniki wsadzić.
Dopiero teraz sobie uświadomiłam, że u Krzysztofa też posadzony ciemiernik przy ślicznotach. U mnie będą białe ciemierniki.
Mi też się marzy mam nadzieje że z powojnikami dam radę bo nie mialam do tej pory doświadczenia oprócz tego co mama posadziła i dziko rośnie i się ma dobrze Tesiu pomyśl jak to skleić rabaty na pewno tak jak na niebiesko zaznaczone na 1m szer
Sprawdzisz czy opłaca się tak z nią pieścić
A siewek stipy nie masz w ogrodzie? U mnie są wszędzie, dzisiaj wiaderko wydarłam bo zaraz będę miała plantację stipy!
Tessiu
Ta dwuletnia stipa bardzo się rozrosła, pokładała się bardzo po każdym deszczu i mnie denerwowała. Skubałam ją całe lato ale niewiele to pomagało.
Wolę sobie posadzić młode, są takie ładne zieleniutkie i zwiewne.
Pozdrawiam Tessiu
A ja wybrałam do zdjęcia najładniejszą sztukę
Przesadzałam je latem, w gorącu, oddzielając te malutkie nowe sztuki i sadząc jako osobne kępki. Jak w tym roku nie poprawi swojego wyglądu - pożegnamy się, jest tyle innych pięknych traw