Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Moje ogrodowe przedbiegi PART I : planowanie ogrodu 01:09, 18 maj 2012

Do góry
Witaj Madziu, wątków przybywa i coraz trudniej doradzać. Ale postaramy się, wklejaj zdjęcia, na pewno znajdziesz tutaj więcej znajomych ze swojego rejonu.
Amatorka na całego... A jak . Czyli mój mały owocowo-krzewowo-trawnikowy, amatorski ogródek :) 01:05, 18 maj 2012

Do góry
Witaj Piotrullo, to co napisałeś o trawniku ma sens.

Powyrywałeś bidule

Buty z kolcami są fajne. W naszym sklepie mamy narzędzia angielskie Joseph Bentley.

Prosimy o zdjęcia ogrodowe, wtedy odwiedzających będzie więcej

Jak chcesz przyjedź na Święto Róż - to blisko od Ciebie, poznasz wielu ludzi, m.in. swojego młodszego kolegę - Sebka

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1771-swieto-roz-w-ogrodzie-nie-tylko-bukszpanowym-2012
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 00:58, 18 maj 2012

Do góry
U mnie +2,5 - czarno to widzę
Mój kawałek raju 00:56, 18 maj 2012

Do góry
U mnie zaczął dach samochodu ... szron po prostu osiadł, więc wyciągnęłam włókninę.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 00:55, 18 maj 2012

Do góry
W nocy o północy przykrywaliśmy włókniną hortensje, bo coś na dachu samochodu zaczęło osiadać. Czyżby mróz?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 00:49, 18 maj 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Leżaczek przyda się wieczorkiem, kiedy rozbłyśnie tafla wody pod ścianą, można będzie z winkiem w zanadrzu spędzić miły wieczór leżąc sobie i nasłuchujac śpiewu ptaków.

A na ścianie domu wiszące, żywe obrazy z roślin

Oba mebelki na topie fajne, Danusiu, a ja już nie raz nocowałam na tarasie na leżaczku, tylko bardziej miękkim, super sprawa, ciepła noc, ptaszki śpiewają.... ech czy teraz też już będzie ciepło?
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 00:29, 18 maj 2012

Do góry
Małgosiu, my mamy spotkanie pod Łodzią pojutrze, a Ty ze swojej strony dowiedz się na temat tego sklepu od innych osób znajomych. Wtedy uzyskamy szerszą opinię i napiszemy u nas.
Skończy się to szybko.
A jakie są Wasze pomysły? 23:17, 17 maj 2012

Do góry
waska napisał(a)
no i na tym stanęło
nie wiem jakie rośliny jak poukładac

myślę jeszcze o:
trzmielinie bo mam biało zieloną
runianka
moze paprocie

Kobity, która to tak ładnie rysuje?
Czerwony kolor wyrzućcie, reszta może być.

Dodajcie białego i srebrnych liści do tego różu, fioletu i niebieskiego.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:09, 17 maj 2012

Do góry
Dzisiaj właśnie przyglądałam się tawułkom w sklepie ogrodniczym i myślałam białe? ale nie - różowe ładniejsze
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:07, 17 maj 2012

Do góry
Nadrobiłam zaległości i dziękuję wszystkim.

Oznajmiam, że dziś dzień ratowania po zimie był...i wyrzucania niestety
Ale zgrabnym ruchem "ręcami" mojej wspaniałej ekipy, zapakowaliśmy całego merca po sufit i pojechały niedobitki na bazę.

Już zapomniałam i powiem Wam, że jestem szczęśliwa po całym dniu ciężkiej pracy nawiedziły mnie nasze koleżanki i koledzy. A było to tak.

Najpierw Anula oznajmiła, że jedzie na kawkę z dziewczynami (Marzena i GabiK), potem dziewczyny i chłopaki zjechały do mnie, ale jakie to tempo było, ano takie że nawet zdjęcia nie mamy

Od Marzenki (pięknej blondyny z długimi włosami) dostałam cudny bukiet tulipanów. Razem z Gabikiem oblecieliśmy ogród, zakurzyło się i już prawie odjeżdżały, a tu nadjechał Gosiak z Kubusiowem

Wymiana spojrzeń, wymiana Gości w trybie piorunującym. Nie ma to jak ruch w ogrodzie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:00, 17 maj 2012

Do góry
anieszka napisał(a)

Pokażą, a to teraz kupione czy w zeszłym roku?

Moje tak się rozszalały, że wypuszczają nowe pędy ze 30cm od bryły czy mogę zrobić z nich nowe ?

Poczytaj o dzieleniu traw https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/285-latwe-ogrodnictwo-jak-rozmnozyc-trawy
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:58, 17 maj 2012

Do góry
waska napisał(a)
Danusiu idzie czymś podlac trawy żeby lepiej rosły? moje jakieś mizerne
pisze o tych nowych. mają po cztery pięć "nitek"
może za rok pokażą co potrafią ...

Florowitem w płynie, albo magiczną siłą do ogrodu uniwersalną.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 22:50, 17 maj 2012

Do góry
Jeśli do piątku doszłyby paczki, laureaci mieli mnie powiadomić.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 22:47, 17 maj 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Najgorsze jest to, że wszyscy byli przekonani że to solidny sklep.

Danusiu to jest w tym najgorsze, masz rację
Ja liczyłam na dostawę osobistą bo mam blisko, a on po drodze -często jeździ do Wrocka. Ale niekoniecznie chciałam odbierać sadzonki będąc przeziębioną o 23.30... poprosiłam o wysyłkę pocztą, może dostanę?
To nie Twoja wina, wszyscy myśleli że to ekspert i będzie traktował innych poważnie...
Konkurs o trawach 22:46, 17 maj 2012

Do góry
Otrzymałam informację, że Mariusz nie wywiązał się z wysłania nagród. To bardzo przykre. Oto moje stanowisko.

Zobaczyłam dyskusję na wątku ogrodowym i jestem przerażona, niedawno dostałam informację od jednej (tylko jednej) osoby, że Mariusz nie wysłał nagrody za konkurs, po czym napisałam zapytania do wszystkich laureatów. Okazało się, że tylko Zbyszek dostał nagrodę w miarę szybko (jedna trawa), pozostałe osoby - nie.

Ja także uważałam Mariusza za eksperta i miłośnika traw, zgodziłam się na zaproponowany konkurs, jednak nie miałam możliwości zabezpieczenia nagród, bo była zima. Teraz widzę, że to był wielki błąd. Jak widać mogę polegać wyłącznie na sobie.

Pozwoliłam na ten konkurs, bo wydawało mi się, że duży producent traw nie będzie miał problemu z taką znikomą ilością traw do wysyłki.

Nie wyobrażam sobie wziąć pieniądze a nie wysłać towaru !

To nie jest do zaakceptowania. Na jego miejscu zakupiłabym te trawy w sklepie, byleby wywiązać się z zobowiązań. Nawet jeśli mu wymarzło, należało do mnie chociażby napisać, abym ja była w porządku, wtedy sama zapewniłabym nagrody w stosownym czasie.

Trawy dopiero teraz puszczają, ale można było wysłać żurawki lub hosty.

Tego nie rozumiem i wstyd mi za Mariusza bo sam zaproponował konkurs, przede wszystkim za to że nie poinformował, a głównie za to, że nie zapewnił nagród. Przez to mnie także postawił w bardzo przykrej sytuacji.
Po kontakcie z nagrodzonymi skontaktowałam się w poniedziałek z Mariuszem telefonicznie, po czym otrzymałam od niego zapewnienie, że paczki są zapakowane. Jutro jest piątek i sprawa będzie jasna. Ja wiem tylko jedno jeśli wysyłam swoje paczki w poniedziałek, u klienta są we wtorek.

Zapewniam Was, że jestem w kontakcie z osobami, które czekają na nagrodę i jeśli do piątku nie otrzymają, ja w następnym tygodniu wyślę od siebie nagrody, niekoniecznie trawy, może zestawy żurawek lub innych roślin.

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 22:42, 17 maj 2012

Do góry
Zobaczyłam tę dyskusję i jestem przerażona, niedawno dostałam informację od jednej (tylko jednej) osoby, że Mariusz nie wysłał nagrody za konkurs, po czym napisałam zapytania do wszystkich laureatów. Okazało się, że tylko Zbyszek dostał nagrodę w miarę szybko (jedna trawa), pozostałe osoby - nie.

Ja także uważałam Mariusza za eksperta i miłośnika traw, zgodziłam się na zaproponowany konkurs, jednak nie miałam możliwości zabezpieczenia nagród, bo była zima. Teraz widzę, że to był wielki błąd. Jak widać mogę polegać wyłącznie na sobie.

Pozwoliłam na ten konkurs, bo wydawało mi się, że duży producent traw nie będzie miał problemu z taką znikomą ilością traw do wysyłki.

Sama także prowadzę sklep i załatwiam zamówienia od ręki, nie wyobrażam sobie wziąć pieniądze a nie wysłać towaru !

Ludzie, to nie jest do zaakceptowania. Na jego miejscu zakupiłabym te trawy w sklepie, byleby wywiązać się z zobowiązań. Nawet jeśli mu wymarzło, należało do mnie chociażby napisać, abym ja była w porządku, wtedy sama zapewniłabym nagrody w stosownym czasie.

Trawy dopiero teraz puszczają, ale można było wysłać żurawki lub hosty.

Tego nie rozumiem i wstyd mi za Mariusza przede wszystkim za to że nie poinformował, a głównie za to, że nie zapewnił nagród. Przez to mnie także postawił w bardzo przykrej sytuacji.
Po kontakcie z nagrodzonymi skontaktowałam się w poniedziałek z Mariuszem telefonicznie, po czym otrzymałam od niego zapewnienie, że paczki są zapakowane. Jutro jest piątek i sprawa będzie jasna. Ja wiem tylko jedno jeśli wysyłam swoje paczki w poniedziałek, u klienta są we wtorek.

Zapewniam Was, że jestem w kontakcie z osobami, które czekają na nagrodę i jeśli do piątku nie otrzymają, ja w następnym tygodniu wyślę od siebie nagrody, niekoniecznie trawy, może zestawy żurawek lub innych roślin.

Wklejam tę wypowiedź także na wątku konkursowym https://www.ogrodowisko.pl/watek/1305-konkurs-o-trawach?page=17#post_7
Kalina - Viburnum 22:17, 17 maj 2012

Do góry
Z kalin koralowych (Viburnum opulus) nie kwitnie wcale lub bardzo rzadko V. opulus 'Nanum' . Może masz tę odmianę skoro jest taka mała?

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 21:59, 17 maj 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Fajny komplet zdjęć. Od wiosny do jesieni.

Hydrangea arborescens "Anabelle"

Witaj Danusiu ! Powoli się rozkręcam w tak miłym towarzystwie bo Twoje słowa dodały mi odwagi-dziękuję.Pewnie popełniam nieświadomie jakieś błędy ale proszę o korektę i zwracanie uwagi.A odnośnie Hortensji Anabelle to jest ona niezwykle dostojna.Dostalam jej sadzonki już z korzonkami /wychodziły spod agrowłókniny bokiem/ rosna w doniczkach/.Cieszę się już jak wyobrażam sobie taki widok nieskazitelnej bieli.Ciebie chce zapytać czy je skracasz wiosną i wycinasz drobne pędy aby sie nie pokładały.Pozdrawiam serdecznie.Edytuję jeszcze wpis ,przepraszam za zawracanie głowy ,dalej poleciałam i doczytałam ,widzisz jaka ja niekumta?
Taka sobie rabatka pod oknem 14:28, 17 maj 2012

Do góry
Tu masz miskanta i hortensje zimą
Gardenarium napisał(a)

Bajki przyrodnicze 01:20, 17 maj 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Dziękuję Bogdziu, jesteś wielka

Danusiu to Ty jestes głównym autorem i inspiratorem i dla Ciebie oklaski bo nie jest łatwo zrobic tak doskonałą serię zdjęc.

Obie panie spisałyście się na medal .Patrzy się i czyta z wielką przyjemnością
Brawo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies