Haniu, u mnie masz już zaklepane nasionka polne maki uwielbiam w grupie, jak rosną dziko z trawami, codziennie podziwiamten do Ani też chyba dziki
tu na rabacie, po lewej stronie, same z siebie rosną fioletowe maki z prawie czarnym środkiem, liście u nich zupełnie inne i potem pełno maku, muszę plewić, bo dosłownie inwazja!!
Oj zaniedbałam wątek, nie wyrabiam.....
Agnieszko, ten pióropusz strusi jest ekspansywny, w lasku zostawię, wywalam z tyłu domku, tam gdzie ostatnio sadziłam nowe rh i azalie japońskie; zamiast nich kupiłam klony na pniu 4 sztuki, 3 duże trzmieliny na pniu i hortensja limka na pniu; dołem uzupełniam innymi roślinami, aby jak najmniej plewienia było i ślimaki żeby się nie mnożyły, bo zjadają mi wszystko, mimo granulek i zbierania....a drugie miejsce, koło magnoli gwieździstej, tam ostatnio sadziłam kolejny klon palmowy, sumak Tiger Eyes,złote trawy, złota tojeść rozesłana. Tym sposobe, dostanę duzo miejsca na kolejne czosnki i klony, bo mam fazę na klony
tu część zakupów, potem jeszcze jechałam, bo za mało
trawki i buksiki też
i tu koło magnolii
a tu sumak i te inne nowe rośliny, plus bzy koralowe, czarny i złoty, sadzonki od Justyny, zresztą sumaka też mi z warszawy przywiozła, jak ostatnio pół Ogrodowiska było u Schmitów
Ciociu Gosiu witam w nowym wątku, dobrze że zuwazyłam, bo juz zaczełam się w starym wpisywać.
Program z Maja u ciebie pamiętam, ale ogrodu nie skojarzyłam od razu. Nie to oko co u Łukasza..
Zmiany widac, metamorfozy naszych ogrodów ciągle mnie zachwycaja.
Pozdrawiam i zaznaczam wątek do obserwacji.
Załączam moja pieknośc ogrodową - ingrid bergmann...ale niestey z ubiegłego lata, na razie jest jeszcze w pąkach...czekam na takie widoki....
Rubensy jako ze nie mogą doczekać się wyburzenia gospodarczego ,musiały iść w inne miejsce .
Myślę że nie będzie im tam źle ,a mur fajnie zasłonią
Posadziłam je na murze gdzie mam przechowalnik ,sa tam 3 sztuki ale jeszcze im tak coś dosadzę,bo mur długi .
Kiedyś jak już ogarnę podwórko tez zrobię tu ładną rabatę.
A jak gospodarczy runie to kupie nowe Fajnie jest wiedzieć że coś muszę kupić
No tak, rzeczywiście trochę zagmatwana. Kosiłam z koszem, ale sypałam w miejsce widoczne na zdjęciu.
I jeszcze jedno ujęcie, z innej strony
Tak jak pisałam, chcę w tym miejscu zrobić rabatę, na której na pewno będą 2 jodły koreańskie.
Na zdjęciu na pewno zauważyłaś Danusiu pięknego cisa, jest przechylony, na pewno trzeba by go przyciąć, ale również nie wiem, jak mocno.
Haniu dzięki roślinki, co lubię jezapowiada się, że będziemy mieć te wielkie maczkibyłam u Justyny i u niej kwitną, będzie zbierać nasiona, bo te moje siane z nasion z Kanady, póki co nic ich nie widzę, chyba że źle patrzę
są olbrzymie!!!
a ja Haniu macham razem z motylkami
poleciały medytować
zdjęcia z telefonu
Super ci to wyszło, to znaczy wam, bo rozumiem, że mąż się tu mocno wykazał..
Ale i ta ławka toja sliczna.....zwracam uwage na nia bo teraz jestem na etapie rozglądania sie za podobna ławeczka do siebie.
Eh, usiadłabym w twoim ogrodzie, w taka pogode jak dzis u nas za oknem, na tych miękkich pasiastych poduchach, z lampka wonak, podziwiałabym twoje gęste i dojrzałe juz nasadzenia....eh, pomarzyc....
Buziaki zostawiam i gartulacje !
Taka hortkę sobie zakupiłam ,teraz problem gdzie ja wcisnąć
A zurawki zaczynają szwankować Trzy sztuki na tym kawałku
Wyszły z ziemi bez problemu ,ale przeszukałam i korzenie(które były jakby zgniłe ) i ziemię i nic nie znalazłam.
Wymyłam zurawkę ,zmieniłam ziemię w dołku i zobaczymy