Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:38, 05 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Ostrogowca chiałam wyciepać, bo na obrazkach sie podobał a u mnie nie podobał..
W tym roku zmieniam zdanie, kwitnie długooooo, jest ładny.... musiał sie rozrosnąć by robić efekt..
Mam w dwóch miejscach i w dwóch mi się podoba Posiany z nasion... wiec tym bardziej zrobiłam sie dumna z niego..
Na bylinówce

Za ławeczką

Cieszę się bardzo, że zdanie zmieniłaś... wiosną zachwycona zdjęciami i informacją, że kwitnie prawie całe lato, zakupiłam aż 3 sadzonki

A potem wyczytałam u Ciebie że to takie byle co i będziesz wyrzucać... dobrze że Ci się odmieniło - bo już myślałam że wyrzuciłam kaskę w błoto

U Ciebie na zdjęciach dużo wyższe niż moje... bardzo ładnie wyglądają w tych miejscach
Mały ogród pod Białymstokiem 16:33, 05 cze 2014

Do góry
dostałem od żony zdjęcia - przyjechała paczka z gracimillusami

wyglądasz na świetnie zapakowaną a sadzonki jak dla mnie bardzo fajne!

wieczorem w końcu zamknę całą rabatę!

Kwiaty z ogródka Marty :) 16:29, 05 cze 2014

Do góry
marta_d napisał(a)
starzec prawie w rozkwicie

Tajemniczo i pięknie
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 16:29, 05 cze 2014

Do góry
W myślach Irenko, to my jesteśmy perszingi!
Ale i tak w robocie jesteśmy bardziej zawzięte niż niejedna młódka.
I tego się trzymajmy.
Ogrodowy spektakl trwa ... 16:22, 05 cze 2014

Do góry
mira napisał(a)

i mały krzaczek Artemis

i sama Artemis nowa w tym roku więc krzaczek mały

Śliczna, w moim typie. Mam jej 7 szt.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:18, 05 cze 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Podbiorę nasionka od moich ogrodowych koleżanek. Te na moim foto to polne maki. jednego zasadziłam dla fantazji.

Haniu, u mnie masz już zaklepane nasionka polne maki uwielbiam w grupie, jak rosną dziko z trawami, codziennie podziwiamten do Ani też chyba dziki

tu na rabacie, po lewej stronie, same z siebie rosną fioletowe maki z prawie czarnym środkiem, liście u nich zupełnie inne i potem pełno maku, muszę plewić, bo dosłownie inwazja!!
Jurajski Ogród 16:18, 05 cze 2014

Do góry
Marto, każdy może stworzyć sobie w swoim ogrodzie namiastkę wakacyjnych klimatów, ale krajobraz zapożyczony to co innego...

Aniu, macierzanka cytrynowa słabo kwitnie, poszukaj tych kwitnących odmian. Mydlnicę też mam

Małgosiu, cieszę się, że Twoja lawenda da w tym roku czadu

Miro, staram się jak mogę, macierzanka jednak u mnie idzie na żywioł, mam wrażenie, że nad nią nie panuję...

troszkę dzisiejszych widoczków przed koszeniem trawy, więc proszę nie zwracać uwagi na stokrotki...

cdn wieczorem
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:16, 05 cze 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Irenko, nowa rewolucja paprociowa??? Pokaż, gdzie?

Oj zaniedbałam wątek, nie wyrabiam.....
Agnieszko, ten pióropusz strusi jest ekspansywny, w lasku zostawię, wywalam z tyłu domku, tam gdzie ostatnio sadziłam nowe rh i azalie japońskie; zamiast nich kupiłam klony na pniu 4 sztuki, 3 duże trzmieliny na pniu i hortensja limka na pniu; dołem uzupełniam innymi roślinami, aby jak najmniej plewienia było i ślimaki żeby się nie mnożyły, bo zjadają mi wszystko, mimo granulek i zbierania....a drugie miejsce, koło magnoli gwieździstej, tam ostatnio sadziłam kolejny klon palmowy, sumak Tiger Eyes,złote trawy, złota tojeść rozesłana. Tym sposobe, dostanę duzo miejsca na kolejne czosnki i klony, bo mam fazę na klony
tu część zakupów, potem jeszcze jechałam, bo za mało
trawki i buksiki też

i tu koło magnolii

a tu sumak i te inne nowe rośliny, plus bzy koralowe, czarny i złoty, sadzonki od Justyny, zresztą sumaka też mi z warszawy przywiozła, jak ostatnio pół Ogrodowiska było u Schmitów
Ogród cioci czyli ciociogród :) 16:11, 05 cze 2014

Do góry
Ciociu Gosiu witam w nowym wątku, dobrze że zuwazyłam, bo juz zaczełam się w starym wpisywać.
Program z Maja u ciebie pamiętam, ale ogrodu nie skojarzyłam od razu. Nie to oko co u Łukasza..
Zmiany widac, metamorfozy naszych ogrodów ciągle mnie zachwycaja.
Pozdrawiam i zaznaczam wątek do obserwacji.
Załączam moja pieknośc ogrodową - ingrid bergmann...ale niestey z ubiegłego lata, na razie jest jeszcze w pąkach...czekam na takie widoki....

To będzie zaczarowany ogród 16:08, 05 cze 2014

Do góry
Dzięki Sebuś
Busz to zrobił mi się z tylu ogrodu

Co z tym ogródeczkiem począć 16:07, 05 cze 2014

Do góry
Rubensy jako ze nie mogą doczekać się wyburzenia gospodarczego ,musiały iść w inne miejsce .
Myślę że nie będzie im tam źle ,a mur fajnie zasłonią
Posadziłam je na murze gdzie mam przechowalnik ,sa tam 3 sztuki ale jeszcze im tak coś dosadzę,bo mur długi .
Kiedyś jak już ogarnę podwórko tez zrobię tu ładną rabatę.

A jak gospodarczy runie to kupie nowe Fajnie jest wiedzieć że coś muszę kupić
Co z tym ogródeczkiem począć 16:01, 05 cze 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Pozostałe donice obsadziłam tak

Ewciu,

a napiszesz mi wzór na tą kompozycję?? jeszcze sporo rzeczy nie umiem od razu rozpoznać, a ta kompozycja bardzo przypadła mi do gustu czy teraz jeszcze mogę sobie taką machnąć? bo wiesz, ja jestem bardzo początkująca

a kącik - cud, miód i malina - ostatnio oglądałam go jesienią, więc teraz aż mi się oczy rozszerzyły

Pozdrawiam, Kamila
Koszenie zbyt długiej trawy 16:01, 05 cze 2014

Do góry
No tak, rzeczywiście trochę zagmatwana. Kosiłam z koszem, ale sypałam w miejsce widoczne na zdjęciu.
I jeszcze jedno ujęcie, z innej strony
Tak jak pisałam, chcę w tym miejscu zrobić rabatę, na której na pewno będą 2 jodły koreańskie.
Na zdjęciu na pewno zauważyłaś Danusiu pięknego cisa, jest przechylony, na pewno trzeba by go przyciąć, ale również nie wiem, jak mocno.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:00, 05 cze 2014

Do góry
Haniu dzięki roślinki, co lubię jezapowiada się, że będziemy mieć te wielkie maczkibyłam u Justyny i u niej kwitną, będzie zbierać nasiona, bo te moje siane z nasion z Kanady, póki co nic ich nie widzę, chyba że źle patrzę
są olbrzymie!!!

a ja Haniu macham razem z motylkami
poleciały medytować
zdjęcia z telefonu
Ogródek pod sosną :) 15:59, 05 cze 2014

Do góry
Katkak napisał(a)
Fajne te pniaczki . Mogłabyś na nie bluszcz puścić to fajnie by je pooplatał . KIamienie są fajne, szczególnie te z dziurami. Widziałam takie w sklepie zoologicznym, ale przegięli z ceną. 9zł za kilogram, a kamień ciężki jak diabli, więc bez przesady .

Hej
bluszcz i hortensja pnąca są na sosnach, pierwsza pospolita:

tu gąszcz pomarańczowej tygrysówki - samosiejki
Zwierzęta dzikie w ogrodzie 15:54, 05 cze 2014

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

P.S. Uprzejmie donoszę...
popatrz Danusiu co to się na Ogrodowisku dzieje u Gierczusi, zuch kobieta, a?
gierczusia napisał(a)
Nie uwierzycie złapałam paskudnika . Stałam nieruchomo , czekałam aż pojawi , rękawice miałam założone i jak się pojawił to ja go cap i jeszcze mi synek zdążył fotkę zrobić . Potem gościa do reklamówki i wyniosłam go niedaleko jeziorka będzie mu się podobało

Sorry za jakość ale pozować za bardzo nie chciał
Makowo na Kociewiu 15:53, 05 cze 2014

Do góry
makkasia napisał(a)
i jeszcze widoki z paleciaka i i lecę do gości ...

Super ci to wyszło, to znaczy wam, bo rozumiem, że mąż się tu mocno wykazał..
Ale i ta ławka toja sliczna.....zwracam uwage na nia bo teraz jestem na etapie rozglądania sie za podobna ławeczka do siebie.
Eh, usiadłabym w twoim ogrodzie, w taka pogode jak dzis u nas za oknem, na tych miękkich pasiastych poduchach, z lampka wonak, podziwiałabym twoje gęste i dojrzałe juz nasadzenia....eh, pomarzyc....
Buziaki zostawiam i gartulacje !
Ogród przy lesie początek 2012/2013 15:41, 05 cze 2014

Do góry

Ogród przy lesie początek 2012/2013 15:37, 05 cze 2014

Do góry

Róża ,Meizner jeszcze chwilkę.

powojnik,też pomalutku.

Co z tym ogródeczkiem począć 15:35, 05 cze 2014

Do góry
Taka hortkę sobie zakupiłam ,teraz problem gdzie ja wcisnąć

A zurawki zaczynają szwankować Trzy sztuki na tym kawałku
Wyszły z ziemi bez problemu ,ale przeszukałam i korzenie(które były jakby zgniłe ) i ziemię i nic nie znalazłam.
Wymyłam zurawkę ,zmieniłam ziemię w dołku i zobaczymy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies