Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 16:06, 20 cze 2014

Wkejam ku pamięci :
Jesli graby brązowieją to raczej nie od niedoboru potasu ale :
- nadmiar wody, wtedy liście zamierają od brzegów i brązowienia calości.
- brazowienie od środka - spzeciele

Dlatego pokaż u siebie w wątku jak wygladają graby. Zapodalabym im florovit do korzeni, pod warunkiem, że nie mają zbyt mokro. Na szpeciele natomiast polecam ORTUS.

Potas tzn siarczan postast rozpuszczlany całkowicie w wodzie (absolutnie nie granulowany ) polecany jest bukszpanów, ktore zwykle brązowieja w czasie jesieni i zimy. Podelwamy roztworem 20g na 1 l wody
http://www.farma-malecki.pl/index.php?p508,siarczan-potasu-kalisol-25kg-nawozy-dwuskladnikowe
Madzenka 16:17, 20 cze 2014

Agania 12:15, 21 cze 2014

Wycieczkę dzięki tobie odbyłam, dzięki za zdjęcia, ach te róże
popcorn 22:38, 21 cze 2014

Margarete napisał(a)

Karolinko, z ostróżki skorzystam chetnie - podjade do ciebie moze w niedziele wieczorkiem ?
Rozważam róże rózne na ta moja nową różanke na jesien,zbieram opinie....sama nie wiem jeszcze co bym tam chciała.
Widziałas że ta malutka róza od ciebie ma sie dobrze

Ostrozka slabo wyglada po mojej nieobecnosci, susza dala jej sie we znaki.. ale jest ladna, granatowa z bialym oczkiem. Przekwita powoli. Zapraszam jutro wieczorem jak masz ochote, a jak nie, to Ci ja podrzuce w tygodniu - Mloda normalnie chodzi do przedszkola jeszcze. Daj znac jakbys miala byc

Dzisiaj wygospodarowalam miejsce na jedna roze hihi

pozdrawiam!
Margarete 20:25, 22 cze 2014

Agania napisał(a)
Wycieczkę dzięki tobie odbyłam, dzięki za zdjęcia, ach te róże

Witaj Agtko, to tylko mały fragmencik moich wrażeń, ale tematycznie związny z naszym O.
Margarete 20:26, 22 cze 2014

popcarol napisał(a)

Ostrozka slabo wyglada po mojej nieobecnosci, susza dala jej sie we znaki.. ale jest ladna, granatowa z bialym oczkiem. Przekwita powoli. Zapraszam jutro wieczorem jak masz ochote, a jak nie, to Ci ja podrzuce w tygodniu - Mloda normalnie chodzi do przedszkola jeszcze. Daj znac jakbys miala byc

Dzisiaj wygospodarowalam miejsce na jedna roze hihi

pozdrawiam!

Karola, dzieci dopiero wyjwchały, nie mam siły ruszac sie gdziekolwiek, poprosze o daostawe do mnue.."przy okazji".....
Dzieki z góry !
Margarete 20:31, 22 cze 2014

Zawsze pokazuję mój ogród z tyłu domu, teraz przyszedł czas na przedogródek, a właściwie na jego część z moją skarpą z jałowcem i macierzanakami, bo to powoli ich najpiekniejszy czas......jeszcze nie kwitną "całą gebą" ale już zaczynaja wyglądać pięknie....uprasza sie nie patrzec na chwasty, które po ostatnich deszczach wyrastaja normalnie z dnia na dzien.........

Margarete 20:34, 22 cze 2014

I jeszcze takie ujęcia....

Margarete 20:38, 22 cze 2014

Mam kilka odmian macierzanek, rózniących sie pokrojem krzaczka, klorem kwiatów i liści ale naprawde nie wiem która z nich jest tą naj, naj....więc jeszcze was troche nimi pomęczę........(sorry za kubły ze smieciami w tle ale u nas w ponedziałki od rana przyjeżdzaja po odbiór smieci...)

Nikita 20:41, 22 cze 2014

Rany...jakie śliczne to twoje "przypłocie". Nie zdawałam sobie sprawy, że tyle tam kolorów.

"Masz wiadomość"