Mam Rapsody in blue, dzięki za potwierdzenie........u mnie pergola, po której spindra się New Down, jest solidną podporą, ale róże silnie rosnące, tak jak moja Dortmund nie chce się wspinać sama po ogrodzeniu, trzeba mocno podwiązywać, a teraz mam nowe ogrodzenie, oddalone od tej róży, więc ona się pokłada, a ja nie pozwalam jej się, aż tak bardzo rozrosnąć, bo sama nie dałabym sobie z nią rady rady, jak znajdziesz rozwiązanie podporowe to daj znać.........robinia wczesną wiosną pójdzie pod ciecie
Dzięki dziewczyny - dziś znów spróbuję porozmieszczać sznurki wg planu, aż boję się mieć nadzieję, że zdążę coś zacząć kopać No i wtedy zacznie się najprzyjemniejsze - dobieranie roślin, ach!
Może faktycznie przesunę kawałek to oczko, ale zobaczę najpierw w terenie jakby to wyglądało.
A róża... oj, tak Na ten moment ma już pędy nawet po 1m tegorocznego przyrostu! Kwiatów mało bo na razie leci w pędy i do góry, a nie chcę jej przyginać na boki, żeby sięgnęła wysokości ogrodzenia. A może źle robię? Poproszę o różaną poradę
Łucja co Ty za teksty wypisujesz?zawsze czekam kiedy się pojawisz, ale, że cały rok w ogrodzie siedzisz to dla nas czasu nie maszpiękna rutewka ile ona ma wysokości? na 2 zdjęciu to niebieskie o jasnych listkach, to? piękna kępa hakonechloe, moja mizerna pod gruszą rośnie co jej tam dołożyć, żeby się rozrosła? pozdrówka serdeczne i zaglądaj częściej a irys z Anglii bardzo ładny