Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 14:45, 07 lip 2014

baraga1904 napisał(a)

...Eluś...takie rzeczy tylko u mnie

Ja Cię proszę ... Masz piękny projekt i piękny ogródeczek... Nooo juszzz tu proszę nie marudzić

Fona naprawdę chyba wyłączę bo mnie wykończy : fon + współpracownicy

Buziaki Agusia
Milka 17:09, 07 lip 2014

Gabrysia_ napisał(a)
Stipa szybko się rozrośnie,czego o cisach nie można powiedzieć

Cisy złote nazwa ,,Brzeg" rosną błyskawicznie
mam i ja stipę, połączoną z ciemnymi żurawkami, cieszę się, ze szybko urośnie, jest w 2 miejscach, sprawdzę, gdzie lepiej sobie radzi
Gierczusiu, już zaczynasz walkę na rabacie, czy na razie projekt obmyślasz?
stychaz 18:01, 07 lip 2014

gierczusia napisał(a)

A ma byc tak.. Jak się Wam widzi ??

Klon szczepiony crimson sentry , rodek czerwone kwiaty ..może Kaziemierz Wilelki ..dwa żywotniki kuliste. ..chyba danica, pod nogami klona red baron w obwódce np. Buksowej lub ze skalnicy.. Pod rodkiem wrzosy

Napiszcie co myślicie

Bardzo fajnie się widzi Dałabym 3 żywotniki kuliste (w myśl zasady nieparzyście)i może trawkę w kolorze klona. Świetnie wygląda na Twoim projekcie taka brązowa albo może rubrum. Red baron, będzie chyba raczej red.
JulkAd 21:10, 07 lip 2014

gierczusia napisał(a)

Czekam z wysyłką na odpowiednią porę .. Tan..jak bedzie chłodniej ...w sumie bez sensu wysłać coś co będzie potem trupem bo się ugrzało na maxa .. Lepiej chyba będzie poczekać

Też mam wakacje w zasadzie od piątku choć przed momentem jeszcze do mnie dzwonili.... Chyba fona wyłączę , bo wściec sie można ... I tez mam gruz i tooo spoooro

Co do hortki.. Była w donicy ,już nie jest ..posadziłam ją parę dni temu .. Ale przetrwała dzielnie całą zimę nawet nie w garażu , tylko na wolnym powietrzu i nawet nie osłonięte nic.. Ma się dobrze ,zbiera sie do kwitnienia bo to limka

W kwestii donicy trudno mi sie wypowiadać ,, dziewczyny mówiły ,że moja donica stanowczo zbyt mała..ale po tym roku nie była nawet w całści wypełniona korzeniami ..zmierzyć Ci średnicę ??

Ale ja sie cieszę na to nasze spotkanie .. Buziaki

Dzięki Elu za informację, wymiarów nie musisz mi podawać moja ma średnicy około 60 cm, więc myślę, że wystarczy, jak się będzie rozrastać to będe dzielić...
....a Ty nawet nie wiesz jak ja siem cieszem...taki wypad w Wasze strony to raz na "ruski rok" się uda...Buziol i dla Ciebie...uciekam na fotki do Kasi, bo obiecała.

JulkAd 21:14, 07 lip 2014

gierczusia napisał(a)

Napiszcie co myślicie

Mnie siem podoba, ja bym dodała zwiewne traffki za kulkami z żywotników, wyższe niż te w obwódce, ale nie za wysokie, żeby cisów nie przysłoniły
Juzia 21:22, 07 lip 2014

JulkAd napisał(a)

Mnie siem podoba, ja bym dodała zwiewne traffki za kulkami z żywotników, wyższe niż te w obwódce, ale nie za wysokie, żeby cisów nie przysłoniły

O tak! Też bym dała trawkę tam za kulki.

gierczusia 21:26, 07 lip 2014

Milka napisał(a)

Cisy złote nazwa ,,Brzeg" rosną błyskawicznie
mam i ja stipę, połączoną z ciemnymi żurawkami, cieszę się, ze szybko urośnie, jest w 2 miejscach, sprawdzę, gdzie lepiej sobie radzi
Gierczusiu, już zaczynasz walkę na rabacie, czy na razie projekt obmyślasz?

Irenko .. Rabata w zasadzie w fazie projektu ..choć klona chcę na bank .. Cisy juz u mnie rosną taxus baccata i takie musza już zostać .. Ale dzieki za info , może kiedyś się przyda

Ja mam stipę pierwszy raz,pocieszam się tylko tym ,że u Madzenki rośnie a ona ma glinę jak i ja .. Więc może kwestia stipy nie jest do końca przegrana
Buziaki
gierczusia 21:32, 07 lip 2014

stychaz napisał(a)

Bardzo fajnie się widzi Dałabym 3 żywotniki kuliste (w myśl zasady nieparzyście)i może trawkę w kolorze klona. Świetnie wygląda na Twoim projekcie taka brązowa albo może rubrum. Red baron, będzie chyba raczej red.

Cieszę się ,że się podoba ... Też mmyślałam o trzech zywotnikavh , ale nie wiem czy mi ma wlezą .. Muszę się zdoktoryzować do jakiej właściwie średnicy rosną.. Muszę też dokładnie przyjrzeć się kolorowi klona..nie wiem czy on jest bardziej bordowy czy czerwony.. Crimson ma ciut inny kolor niż ten drugi klon( nazwy zapomnałam ).. Musze coś tam dobrać ,zobaczymy ten kolor to wtedy zadecyduje .. Ale dzieki za podpowiedź kolorystyczną .. Brązowego carexa mam aż nadto , red barona też... Rubrum mi wymarzło

Dzieki wielkie za pomoc
gierczusia 21:34, 07 lip 2014

JulkAd napisał(a)

Achhhha.. Zwiewne trafffki za żywotnikami ... Tam jest jeszcze kiścień, który daje dużo różnych kolorów , musze bardzo uważać ... Żeby nie nadziabać zbytnio , jak ja to lubię .. Fajna koncepcja .. Dzięki

Ps.. Na lewo od kiścienia jest stipa..może by ją powtórzyć ??
gierczusia 21:36, 07 lip 2014

Juzia_G napisał(a)

O tak! Też bym dała trawkę tam za kulki.

Uhuummm.... Najgorsze jest to ,że za kosodrzewiną kulistą też rośnie trawka a mianowicie zebrinus... Tam całkiem na prawo , obok rodka...aaaa.. Zapętliłam się z tymi traffkami