Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:06, 15 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
s

nawet podczas ulewy twoja kałuża z otoczeniem zachwyca u mnie tak leje, że jak wkrótce nie przestanie to do ciebie na dmuchanym materacu dopłynę szybciej niż eMuśka uproszę o podwózkę autem
tych obślizłych gadów już mam masakrycznie pełno, pora na witaminki dla nich
podziwiam za śliczne deszczowe fotki, ja zaraz idę po córkę do szkoły do wrócimy jak zmokłe kurczaki
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:04, 15 maj 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)
widoczki piękne że hohoho
czymam piąsteczki zaciśnięte, żeby się oczku nie ulało....

M mówi, że z pompą nie pójdzie, mogę sobie worki z piaskiem nasypać, siąść na ławce na podwyższeniu i pilnować wałów.... ot.... bez komentarza...... oczywiście tak sobie kpi ...w żartach... bo on specjalista od takiego humoru

A to już nie z okna tylko w strugach deszczu.....

I zbliżenia.. jak sie nie uspokoi to będą archiwalne fotki..
azalia japońska Kermesina Rose

azalia japońska Rosinetta

azalia Geish Orange

I moja jedna z najpiękniejszych azalii japońskich kupiona jako odmina red

Butterflajowy ogród- czyli ciężkie początki ogrodniczki :) 12:04, 15 maj 2014

Do góry
Prace przy "starej " bramie były już trochę cięższe

trzeba było skuć stary beton wjazdowy i posadzić trawkę

wrzesień 2013

marzec 2014

maj 2014

tutaj planuję zrobić rabatkę ale wszystko w swoim czasie
Butterflajowy ogród- czyli ciężkie początki ogrodniczki :) 12:01, 15 maj 2014

Do góry
Witam Was Wszystkich serdecznie, odważyłam się zebrałam kilkanaście zdjęć i chciałam Wam zaprezentować mój ogród Są to dopiero początki, tak jak pisałam w powitaniu, rok temu dopiero zaczęła się moja przygoda na dobre z pracami ogrodowymi, przejęliśmy działkę, na której ok 5 lat nie było nic robione, trzeba było porządnie zakasać rękawy i spełniać swoje marzenia co do wyglądu tego wymarzonego miejsca. Chwilowo nasze prace koncentrują się na roślinkach, dom mieszkalny za jakiś czas dopiero powstanie
Może najpierw zdjęcie od góry, żeby było wiadomo co i jak działeczka ma 800m2, a więc nie za duża, są nadal jeszcze 2 bramy - jedna "stara" od strony pozostałych działek , druga "nowa" od drogi dojazdowej. W przyszłości planujemy ze starej bramy zostawić tylko furtkę, bramę zlikwidować ..i tak się z niej nie korzysta, ale wszystko w swoim czasie

punkty takie orientacyjne na działce pooznaczałam cyferkami

nowa brama
metamorfoza tego miejsca poniżej
oczywiście czeka mnie jeszcze zagospodarowanie terenu przed działeczką, może się w tym roku wyrobię
czerwiec 2013

wrzesień 2013

maj 2014

jak widać troszkę przerzedziliśmy teren powstaje ogrodzenie drewniane, tak jakby panele zasłaniające..ale o tym trochę później
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:58, 15 maj 2014

Do góry
Hogata napisał(a)

A te paprotki to się rozłażą czy tak w zwartej kupce rosną?

Ślimaki wykasowałam, co by nie kopiować , paskudy jedne...

PS. A z tą latarnią to się uśmiałam u mnie, wieczorkiem odpiszę, bo teraz w pracy jestem

Paprotki siedzą w zwartej kupce..... nie rozsiewają sie ....... aż szkoda.....

A to Franczeska w deszczu
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 11:56, 15 maj 2014

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:56, 15 maj 2014

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)

No muszę to zacytować. Cudo jest.

Zbyszek.. bo wszystkie azalie to cudo

I nowy rodek... też cudo.. czeka na posadzenie...... piękny jest

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:54, 15 maj 2014

Do góry
Madziarzeszow napisał(a)
Na razie malutkie , ale już nie długo potwory z nich urosną , co przez jedną noc zeżrą roślinkę doszczętnie wrrrrrr

W noc potrafi opierdutać cały ogród. Zalewa Cię?..... tyś nisko..... i rzeczki masz w pobliżu..... wściekło sie z tym deszczem.... ściana wody...

Glicynie sie sypią... takiego naporu wody nie wytrzymują To chyba ich ostatnie foto..

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:52, 15 maj 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Okropność i obrzydlistwo! Plaga jakaś! Skąd się to wszystko bierze? Pewnie z zagranicy z roślinami przywleczone. Kiedyś tego nie było, a jeśli już to nie w takiej ilości. Naturalnych wrogów brak!

Przywleczona z zagranicy i jedyny naturalny wróg to ja... po deszczach wypełznie zaraza.. teraz przy workach z trawą ubiłam chyba 200.... nożyczki i ciach ciach.... a potem granulki pod płot.... niestety muszę pilnować swojego terytorium i na granicy pod murkiem sypię regularnie.. inaczej by mnie zjadły, a tak w ogrodzie mam względny spokój.

I migawki w deszczu.. mało bo leje okropnie.. aparat zalało..

Hostowisko całe.... ślimaki padają na granicy działki.. a jak jakiś się przemyci przez strzeżoną granicę to i tak go dopadnę wcześniej czy później.. nie mogę sie doczekać kiedy moje pozostałe hosty osiągną wymiar tych co na foto... nawtykałam ich tam duuuzo

Rodki zaczynają.... a deszcz z minuty na minutę coraz bardziej intensywny... jedynie nawóz na trawniku dobrze rozpuści... bo sypnęliśmy w końcu w tym roku... wcześniej było sucho i nie było jak

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 11:51, 15 maj 2014

Do góry
No ja ostrożna jestem, ale muchomorów tez już próbowałam, tych czerwonawych. Nie powiem, żebym tęskniła za nimi tak jak za rydzami, ale z ostrożna wszystko można. No prawie wszystko.

Ostatnio wyczytałam, że pyszne są męskie kwiatki sosny w czekoladzie. Muszę spróbować, bo akurat u mnie zaczyna kwitnienie. Same bez czekolady próbowałam, da się zjeść, szczególnie dla zdrowotności.

Dla zaglądających coś na rozświetlenie dnia. Mój kącik Rh

Widzicie na białym Rh górą nie rozwinięte pączki? Wszystkie przemrożone. Już zaczęłam usuwać, ale dla mnie to robota na kilka dni. Bo jak wpadam do ogrodu, to robię to co aktualnie najpilniejsze.
Miłego dnia

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:45, 15 maj 2014

Do góry
grembosia napisał(a)

Wklejam tu, bo pewnie zajrzysz do mnie, jak nasze chłopaki pójdą do przedszkola.

Grembosia... brak czasu.... i nic na to nie poradzę, staram sie zaglądać na ulubione wątki, ale ja lubię czytać od swojego ostatniego wpisu.. i to zabiera czas I niestety nie mam nikogo odo pomocy, wszytko sami, łącznie z pracami budowlanymi...

Ale staram sie jak mogę...

Twój Ignaś jest szybszy jak juz siada... nasz na razie lubi tę pozycję, ale nie siedzi sam Za to sam wspaniale zjada marchew i jabłka..... marchewkowy potfór

I szklarnia.. na bałagan nie patrzymy, ale sie nie rozdwoję... wyjątkowo mizernie wszytko tego roku..

Ogród nad Nogatem 11:42, 15 maj 2014

Do góry
kamilcia_w napisał(a)
Wczoraj zaczęłam zmiany przed ogródka, ale dziś w deszczu wyrzuciłam kamyczki i zrobiłam rewolucję. W okolicznych centrach ogrodniczych nie mogę dostać czarnych trawek żeby dosadzić z prawej strony.
Oczywiście jeszcze hortensja do zmiany i na pniu muszę coś dokupić, tylko co tu będzie pasowało?

Tak było wczoraj:

Tak jest dziś:

.

Pomożecie?

Pozdrawiam ciepło

Kamila to Conici? to rosną w górę i się rozrastają, tawulki też chyba, że będziesz je cięła w kulki posadx conicina początku i na końcu, na pniu kup wiśnie ozdobną popatrz u Danusi a na targi do St.Pola nie jeździsz? teraz będą w czerwcu tam kupisz konwalniki pozdrawiam
Ogród na Zawilcowej 11:39, 15 maj 2014

Do góry
Iwona dziękuję za dobre słowa.
Dzisiaj najdalej jutro kończę dużą rabatę z północno-wschodniej strony.
Jak będzie gotowa to wstawię zdjęcia.
A tak to wyglądało w kwietniu

Rododendronowy ogród II. 11:37, 15 maj 2014

Do góry
To jeszcze moje bzy

i widok na kalinę.

I się zaczeło 11:37, 15 maj 2014

Do góry

wczorajsze prace
wsadziłam w tej jednej częsci rabatki;
3x derenie białe i żarnowiec
z przodu 5x thuja hoseri
rabatka ciągnie się wzdłuż całej ściany i ma dwa wcięcia w jednym wsadziłam żarnowca i w drugim tez ma byc drugi

pośrodku przy wykuszu wsadzone
3x żywotnik wschodni
i nie mam pojecia co wsadzic między nimi czy po dwa berberysy kolumnowe hm a przed jakieś żórawki
Rododendronowy ogród II. 11:35, 15 maj 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Pokażę Ci moje piwonie, pierwsza zaczeła juz kwitnąc.

piekne
ta rozowa w sumie podobna ro rozy pomarszczonej

ta druga bedzie zolta ?

Ja dostalam w prezencie maly krzaczek podobno zoltej, ale liscie ma zielone nie takie jak ta na zdjeciu
Hortensja dębolistna - doświadczenia w uprawie 11:34, 15 maj 2014

Do góry
Przy okazji byłam w week u znajomej i zobaczyłam piękny krzew hortensji dembolistne,j a właściwie dwa posadzone razem, pięknie jej rośnie i kwitnie i zdobi wejście do domu .
Sadzonki kupiła trzy dwie dla siebie jedną dla mnie - moja niestety nie przetrzymała zimy choć ją okrywałam ale wiem , że coś ja na pewno sknociłam - kiepsko przygotowałam sadzenie i pewnie to.
Jak zobaczyłam to teraz szukam miejsca odpowiedniego bo warto ją mieć w ogrodzie.
A to ten krzew 11 maja.

Gdzie diabeł nie może... 11:31, 15 maj 2014

Do góry
maggie_82 napisał(a)
cd.

piękne orliki a to białe małe cudeńko co to za kwiatek ??
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:30, 15 maj 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

dziękuję i śpij słodko

Od tej wilgoci spanie było tragiczne, wszystkie stawy dokuczają..... jak przy grypie.... ale nie wytrzymałąm i pobiegłam w ten deszcz z aparatem.. bo pomyślałam sobie, że jak uwali wszystkie kwiatki to już nie będzie zdjęć.. I musiałam sprawdzić jak sie maja moje trawki zeszłoroczne i jakie mają ulistnienie, bo u Zety byłą dyskusja co ona ma.. I zamiast gotować siedzę przed kompem....

Widok z sypialni.. gdyby nei deszcz było by pięknie

A ten widok ma M ze swojego miejsca pracy... dlatego posadziliśmy serby i czekamy aż urosną... ale poza tym jet fajnie

Rododendronowy ogród II. 11:28, 15 maj 2014

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Bożenko też odwiedzam z rana. Deszczyk siąpi, ale to nie ulewa. Może się nie sprawdzą przepowiednie.
Testuję nowy komputer kupiony na Al za małe pieniążki ale chodzi wyśmienicie. Udało się wejść na Ogrodowisko.

Fajnie ze komputer dobry bo nigdy nie wiadomo co się kupi na allegro, ja tam wogóle nie umiem kupowac.Bardzo sie cieszę ze te złowieszcze prognozy się nie sprawdziły Pokażę Ci moje piwonie, pierwsza zaczeła juz kwitnąc.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies