Dajano, dla Ciebie zdjęcia moich floksów, widzisz, takie same jak Twoje. Jeszcze nie kwitną. Będą fioletowe i pachnące Róża po oberwaniu wszystkich chorych listków, wzięła się "w garść". Liście odrosły, ma 3 nowe pączki. No i moja "kontrolerka jakości". Chodzi za mną po całym ogrodzie, lubi jak przywożę nowe rośliny, wącha je i pilnuje. Sprawdza czy dobrze sadzę, jako pierwsza chodzi po świeżych rabatach Mówi, że jej wolno
A tu żłobek trzmielinowy. Miała być Lobelia, ale nie wschodziła, jak włożyłam trzmielinowe ścinki to zachciało jej się rosnąć
Lubię czosnek
I na koniec leniuchy, po florovicie
Ale to nie koniec wczorajszych niespodzianek. Druga niespodzianka czekała na działce na Liliankę. Gospodarz naszych działek podrzucił nam za ogrodzenie toaletkę do zabawy ( mówił że jego dzieci już wyrosły i się już nie bawią). Co to była za radość i do wieczora zabawa w księżniczkę i bal, tatuś był księciem a Lila się szykowała i szykowała. Toaletka oczywiście powędrowała do domku dziewczynek
Tego jeża miałam spakować Grażynce, ten zeszłoroczny przepadł, ale skoro ten młodociany ma założyć rodzinkę, to go zostawię... i oddam mu cały warzywnik
Warzywnik mi okupuje, a właściwie to agrest i czarną porzeczkę, niech sobie podjada i zakłada rodzinkę, będę mieć hodowlę, a przysposobione rodziny będę mieć pod obserwacją
Słodki jest
Nie przyszło mi do głowy , że będę jeże rozdawać
Wiesz, że heliotrop jest jednoroczny.....fotki tegoroczne i sadzone wiosną......foce na bieżąco
Witaj Donia. Trafiłam do Ciebie czytając o żurawkowych kłoptach. Moja żurawka identyczna ;( Jak odkryłam dziś liście, jakiś czarny robal zwiał do ziemi.
W piątek będę wykopywać i oglądać korzenie. Kurczę, zawsze się musi coś przyplątać!!
Wierzby "haknięte" ponownie . Rabata przy tujach Goldperle poszerzona. Trawa skoszona i podlana. Co jeszcze, aaaa........... Nabyłam drogą kupna, w imię przyjaźni międzynarodowej, 3 drzewka liściaste. Żeby było ciekawiej napiszę tak - są to: W... syberyjski, A... amerykański oraz K... kaukaski. Kto zgadnie? Fotki jutro. Dzisiaj tylko dokumentacja ciężkiej pracy. Kto wykopywał darń, ten wie .