Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród, który ciągle zmieniam

Ogród, który ciągle zmieniam

Jag_58 23:28, 05 lip 2014

oleander

miniaturowy liliowiec

róża okrywowa
PERKA 23:32, 05 lip 2014

Jagoda, jak wiele Twoich roślin piękna ta róża - poproszę szczegóły - jaka to odmiana, czy trzeba "koło niej chodzić", ile ma lat ten dorodny okaz?
Jag_58 23:44, 05 lip 2014

PERKA napisał(a)
Jagoda, jak wiele Twoich roślin piękna ta róża - poproszę szczegóły - jaka to odmiana, czy trzeba "koło niej chodzić", ile ma lat ten dorodny okaz?

Gosiu niestety róża nn ,ale kompletnie bezobsługowa ,nie okrywana ,nie kopczykowana ,a wręcz w tym roku dewastowana przez moje 3 szczeniaki i ich matkę ,pod ta róża najlepiej im sie bawiło tak,ze kilka młodych gałązek padło przez ich wyczyny myślę ,ze mam ja już z 8 lat pozdrówka
asiach 01:07, 06 lip 2014

Jag_58 napisał(a)

Asiu kombinuj ,kombinuj będziesz zadowolona i kawką pójdziesz wypić z M na ławeczkę wiem bo sama tak robię mimo ,ze na tarasie są krzesełka ,ale wolimy z M ławeczkę miłej niedzieli

Póki co wchodzą w grę właśnie krzesła na tarasie. A jak kawa na ławeczce to i stolik musi być U Ciebie też widziałam
Miłej
PERKA 09:28, 06 lip 2014

Jag_58 napisał(a)

Gosiu niestety róża nn ,ale kompletnie bezobsługowa ,nie okrywana ,nie kopczykowana ,a wręcz w tym roku dewastowana przez moje 3 szczeniaki i ich matkę ,pod ta róża najlepiej im sie bawiło tak,ze kilka młodych gałązek padło przez ich wyczyny myślę ,ze mam ja już z 8 lat pozdrówka

Bezobsługowa - to mi się podoba! Czy byłaby szansa na kilka tych obłamanych gałązek ? Oczywiście chodzi mi o "szczepki" czy jak to się nazywa w różach... pokryję koszty przesyłki? Chętnie się podzielę czymś co mam - ale co ja tam mam?... U ciebie takie cuda, ale jak coś wypatrzysz.... daj cynka.
Jag_58 11:03, 06 lip 2014

Gosiu dla Ciebie tworzący sie dopiero ogród mojej córki

asiach 11:45, 06 lip 2014

Meble świetne, teren to niezłe wyzwanie. Na brak cienia nie będzie córka narzekać
Zapowiada się interesująco !!!!
Pozdrawiam niedzielnie
Jag_58 11:51, 06 lip 2014

asiach napisał(a)
Meble świetne, teren to niezłe wyzwanie. Na brak cienia nie będzie córka narzekać
Zapowiada się interesująco !!!!
Pozdrawiam niedzielnie

Asiu ogród jeszcze w powijakach ale powolutku do przodu ogród maja podzielony na dwie części ,ten na fotce jest druga częścią i jest nizej od pierwszej cześci gdzie maja ładne juz rabaty i trawnik . ta część jet fajnie w cieniu ,rosną tam co prawda topole ale podcinaja je co roku i pod nimi maja rh i hosty ,myśle ,że z roku na rok bedzie ładniej meble faktycznie fajne wypatrzyła je na A.
PERKA 23:19, 06 lip 2014

Jag_58 napisał(a)
Gosiu dla Ciebie tworzący sie dopiero ogród mojej córki

Jagoda, dziękuję za kolejne podpowiedzi. Rabata z liliowcami już od dawna za mną chodzi. Jak tak się napatrzę na wasze cudownie skomponowane bylinówki to aż mi się ręce trzęsą, hamuje mnie tylko brak czasu, ale co się odwlecze to... Na dzisiaj grzebię w internecie w poszukiwaniu ciekawych ławeczek, zgadnij kto mnie natchnął ? Jedyną prośbą M to żeliwne nogi, więc szperam.... gdybyś miała jakieś ciekawe na oku, daj proszę znać.
asiach 23:36, 06 lip 2014

Jag_58 napisał(a)

Asiu ogród jeszcze w powijakach ale powolutku do przodu ogród maja podzielony na dwie części ,ten na fotce jest druga częścią i jest nizej od pierwszej cześci gdzie maja ładne juz rabaty i trawnik . ta część jet fajnie w cieniu ,rosną tam co prawda topole ale podcinaja je co roku i pod nimi maja rh i hosty ,myśle ,że z roku na rok bedzie ładniej meble faktycznie fajne wypatrzyła je na A.

Mnie się bardzo podoba. Ogród ze satrodrzewem tylko nie iglastym jak pod Warszawką (ok. Konstancin...)
Jest baza można działać dalej - życzę powodzenia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies