Witam, Moje pierwsze w życiu balkonówki (zawsze kojażyły mi się z babcinymi, tandetnymi balkonami, widać już do nich dojrzałam i nie mogę się doczekać, aż będą zwisać z balkonu Rabatka przy drzwiach wejściowych, kiedyś szpeciła ją forsycja nie przycinana od 5 lat Woda ze starej studnii przydaje się w upal ne dni do podlewania roślin
Moja córka Róża i hortensja
Miejsce na ognisko. Wolne wieczory i weekendy spędzamy tu bardzo często. Na posesji mieszkają 4 pokolenia: Dziadkowie, rodzice, my i nasza córka. Często siedzimy sobie wszyscy razem przy ognisku
Miejsce przy olbrzymiej altanie (na ok 20 osób) Jeszcze miesiąc temu był tam zrobiony płotek z rur drenarskich... róża z grzybem, osty, mlecze, łubin, pokrzywy.. ehh.. Teraz czekam cierpliwie na jeżówki, mikołajki, róże, i jaśmin, srebrny oliwnik Mam nadzieję, że w lato będzie kolorowo!
Moje wrzosowisko założylam je we wrześniu 2013
Przedłużenie wrzosowiska, które powstało 2 miesiące temu (wiosna 2014). Zamierzam sukcesywnie ciągnąć i przedłużać tę rabatę przez cały trawnik, aby powstała "ścieżka zdrowia".
Witam, mam do wydania dwa drzewka grab. Rośliny kilkuletnie o wysokości ok 1,6m Stoją w miejscu gdzie za chwilke powstanie altana dlatego oddam w dobre ręce. Chetnie w zamian za jakieś inne rosliny. Do ustalenia jakie bo mój ogód dopiero się tworzy taże to co masz za dużo znajdzie dom u mnie. Zależy mi na czasie bo fachowiec za kilka dni wchodzi i będa musiały zostać usunięte.
Drzewka znajdują się w okolicach Tarnowa Podgórnego. Po umówieniu możliwość wymiany w rejonach Szamotuły
Tarnowo Podgórne Poznań Koziegłowy i okolice do ustalenia.
mail aoleszak@onet.eu
i zaskoczenie....
W tamtym roku posadziłam dwa tycie powojniki które mi 'znikły' ależ byłam zdziwiona jak dzisiaj zobaczyłam ten kwiat pogrzebałam i widzę że są dwa mają pączki, wielkością nie porażają, ale są, muszę podpórki im dzisiaj kupić
i takie siewki(?) , czy to może być werbena czy chwasty jednak ?
Wcięłam Ci się , bardzo przepraszam za poprzedniego posta.
Pytanko mam, czy pamiętasz mniej więcej jak szeroka jest ta rabata?
Chcę przed moimi tujkami też powsadzać inne rośliny i póki co przekopałam na 1,2 m.
Kindziu - pokaże Wieczorkiem. Wczoraj miałam "odwyk" od kompa i O.
Oczywiście, że nie mam pojęcia co to za jedna jest Ale to na razie mały krzaczorek. Dwa lata pod rząd chorował na mączniaka łokropnie... Ale rośnie i z roku na rok ma więcej kwiatów (dwa lata temu miał 1). I wcale nie wiem dlaczego kupiłam pomarańczowy Teraz mi się podoba co nie znaczy że mi do czegokolwiek pasuje...
A co to? W tym roku wystawa Chelsea u Ciebie???!!! Jak to cudnie wygląda!!!!!! Jejku jak zadroszczę!!! Jak Ci się to dziś zawali, to na bank przeze mnie