Troszkę mnie nie było, więc odpowiem zbiorowo. Wszysko u mnie ok. Stipa rośnie, hortki na razie puszczają listki, ale to jeszcze o niczym nie świadczy.
a o to mój czarujący pan oczar Tak wyglądał tydzień temu
Dziękuję za krokusiki,śliczne
Iwonko ja tylko słucham o moich cebulowych i ogrodzie jak mama mi mówi,córcia robi zdjęcia,zobaczę wszystko jak wrócę...
Powychodziło pełno cebulowych,małe listeczki pojawiają się już na krzewach i drzewach,wiosna idzie.Mam nadzieję,że poczeka za mną
Dziś na poprawę humoru kupiłam liatry całe 2 paki (po 30 bulw),zaraz je będę sadzić do doniczek.Sianie też tu odczyniłam do szklarenek-stipa,werbena,jeżówki,kosmos czekoladowy-zobaczę czy kosmos wzejdzie bo rozmnażać go można z bulw.U mnie ładnie przezimował w tamtym roku a jest wrażliwy na minusowe temperatury,zebrałam nasionka i eksperymentuję.Tak więc siewy mam i ja
Polecam Ci takie szklarenki,ja sieję w nich trzeci rok.Wielodoniczki są wyjmowane z zielonego pojemnika no i fajna sprawa z przezroczystą pokrywą.Kupowane w KIK-u,w Polsce też jest ta sieć sklepów.
Mnie się Twój pomysł podoba na rabatę wykuszową. Może być sama stipa lub stipa i gdzieniegdzie w niej wrzucone kępki niewysokich jeżówek, albo rozchodnika - wtedy masz lekkie formy i krępe.
Ale i sama stipa tez ładnie. I lawenda po drugiej też.
Rabata bez pomysłu duża jest- jakie ma wymiary ,choć mniej- więcej?
W tym roku zrobiłam eksperymentdwa tygodnie temu wysiałam sporo bylinek i trawkę stipę do doniczek i wystawiłam do nieogrzewanego pomieszczenia temperatura praktycznie jak na dworze a trzy dni temu wszystko przeniosłam na kuchenny parapet i o dziwo jako pierwsza pojawiła się stipa ciekawe czy reszta też tak szybko wzejdzie
Ewidentnie zyje.
Rok temu dziekilam stipy w marcu, wszystkie daly rade, scielam tez suche, bo wypuscila nowe, zielone. W tym roku zrobie tak samo. Bo przeciez to suche nie bedzie ozdoba, wiec moze tez tak zrobisz, bo skubanie to u mnie nie wchodzi w rachube