Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tysiąc radości i utrapień

Tysiąc radości i utrapień

jona 19:16, 19 lut 2016

boguslawa_madejska napisał(a)
Ja stipę pikuję po kilka sztuk,ale jak jest już dość duża ,z begoniami to cię podziwiam

Bogusiu, a ja przed chwilą u Ciebie podziwiałam stipę, sadzonki pelargonii i złocienia .
Z begonią trochę się namęczę, ale potem satysfakcja jest
jona 19:18, 19 lut 2016

frezja napisał(a)

Mąż zrobił mi taki stelaż z desek,położony na ziemi,w miejscu którego wysypałam dobrą ziemię i tam sobie rosły roślinki w tzw.poczekalni.Czasami coś zadołuję w donicy.
A tak w ogóle to każdy kawałek ogrodu jest dobry,byle były zapewnione dobre warunki do wzrostu.
Jak poprawi się pogoda to mogę foto zrobić oczywiście, jak będziesz zainteresowana.

Zrób Ewo koniecznie zdjęcie rozsadnika . Chętnie popatrzę i czegoś się nauczę
Karol99 19:26, 19 lut 2016

jona napisał(a)
Mam pierwszego krokusa . Zdjęcie jutro, bo dziś już ciemnawo było.

Super
agnieszka_m 19:28, 19 lut 2016

jona napisał(a)
Mam pierwszego krokusa . Zdjęcie jutro, bo dziś już ciemnawo było.

ooo to fajnie kolorki się zaczynają
jona 19:33, 19 lut 2016

Też się z tego krokusa cieszę jak nie wiem . Na kolorki jeszcze chwilę muszę poczekać, bo ten krokus biały
Jana 19:58, 19 lut 2016

frezja napisał(a)

Mąż zrobił mi taki stelaż z desek,położony na ziemi,w miejscu którego wysypałam dobrą ziemię i tam sobie rosły roślinki w tzw.poczekalni.Czasami coś zadołuję w donicy.
A tak w ogóle to każdy kawałek ogrodu jest dobry,byle były zapewnione dobre warunki do wzrostu.
Jak poprawi się pogoda to mogę foto zrobić oczywiście, jak będziesz zainteresowana.
oczywiście, że jestem ...myślę, że inni też skorzystają Joasiu zazdroszczę Ci tego krokusa, u mnie śnieg
Katkak 20:13, 19 lut 2016

Asiu, a to Twój pierwszy raz z begonią? . Ja pierwszy raz wysiałam stipę i mam już centymetrowe maluszki . Werbena pokazała się gdzie nie gdzie.
Bogdzia 20:33, 19 lut 2016

Begonie malutkie ale z dnia na dzień bedą większe. Ja kupuję gotowe juz mi brak cierpliwosci szczególnie do pikowania ale wiem co to za przyjemnosc jak są swoje.
jona 16:03, 20 lut 2016

Katkak napisał(a)
Asiu, a to Twój pierwszy raz z begonią? . Ja pierwszy raz wysiałam stipę i mam już centymetrowe maluszki . Werbena pokazała się gdzie nie gdzie.

Begonie siałam również w poprzednim roku . Stipa też u mnie tyciunia, a werbeny jeszcze nie posiałam. Cały czas odkładam na jutro.
jona 16:08, 20 lut 2016

Bogdzia napisał(a)
Begonie malutkie ale z dnia na dzień bedą większe. Ja kupuję gotowe juz mi brak cierpliwosci szczególnie do pikowania ale wiem co to za przyjemnosc jak są swoje.

Chyba chodzi właśnie o tą przyjemność , bo kupcze begonie mają bardziej zwarte krzaczki. Profesjonalni ogrodnicy stosują regulatory wzrostu, a ja dla kilku krzaczków nie będę specjalnie kupować preparatu, który na dodatek sporo kosztuje.