Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Pomysł na ogród 17:20, 13 maj 2014

Do góry
a to młode winogronka - trochę zmasakrowane przez mróz ...

Pomysł na ogród 17:17, 13 maj 2014

Do góry
wyrosło mi pomiędzy barwinkami coś takiego....

co to jest?
Pomysł na ogród 17:13, 13 maj 2014

Do góry
zapraszam na po - siedzenie

Pomysł na ogród 17:11, 13 maj 2014

Do góry
nie żeby mnie martwiło słoneczko

pięknie jest !

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:11, 13 maj 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Obiedka juz taka:

I jarzmianka którą ścięłam do zera ostatnio:

Gosia , wyczytałam ,że po kwitnieniu ścina się ja do zera … a Ty ścięłaś po zimie ?

Kłosownica jest bosssska super widoki u Ciebie
Mój wymarzony ogród 17:04, 13 maj 2014

Do góry
Magda_ napisał(a)
zastanawiam się jeszcze czy nie przyciąć w kule tych moich dwóch cisów

Tnąc w kulę, stracisz połowę ich wysokości. Tnij w stożek
Pomysł na ogród 16:57, 13 maj 2014

Do góry
marzena_wlodarska napisał(a)
Zdecydowanie już ściągam pomysł na skrzynie ziołową i kształt i zioła

ściągaj

gdzieś wcześniej jest dokładny opis czy też zdjęcia z budowy skrzyni i jej projekt

chociaż na tych zdjęciach też coś widać

fajna zabawa w ogrodnictwo

w tym roku ziemia została nawieziona obornikiem i mam nadzieję że roślinki odwzajemnią się
Nawożenie, zasilanie trawnika 16:51, 13 maj 2014

Do góry
Jako, że to mój pierwszy post na tym forum witam wszystkich.
To teraz przejdźmy to meritum .
W zeszłym roku rozpocząłem robić podbudowę pod trawnik. Jako, że ziemia u mnie jest słabej jakosci w zeszłym roku koło października tam gdzie miała być trawa przywiozłem parę przyczepek czarnej ziemi z próchnicą i rozplatnowałem. W tym roku również przed wysiewem przywiozłem jeszcze kilka. Zrobiłem wswzystko wydaje mi się tak jak trzeba i ok. 6 tygodni temu zasiałem trawkę, ok. 150 mkw. Nasiona przysypałem cienką warstwą ziemi, uwałowałem, podlałem itp. Tam gdzie było widać nasiona ponownie położyłem cienką warstwę ziemi. Trawka zaczęła wschodzić, gdy była na wys. koło 7 cm skosiłem na około 4 cm. Po koszeniu trawka już nie chciała bardzo rosnąć. Od około 2 tygodni po koszeniu urosła minimalnie i dodatkowo zaczęła żółknąć, a pogoda była dobra.Nie było za gorąco , padał co 2 dni deszcz i było wilgotno.
Kupiłem wczoraj parę worków ziemi do trawników z Castoramy z nawozem wysypałem i dziś kupiłem nawóz do trawników Floromix 3 kg i wysypałem na całości (150m mkw). Wiem, że to po ptokach, ale chciałbym się dowiedzieć czy dobrze zrobiłem i nie za dużo tego nawozu dałem... Akurat tyle co wysypałem nawóz i zrobiłem zdjęcia zaczął padać deszcze. hehe ):. Oto zdjęcia
mojego trawnika i nawozu jaki wysypałem .

Pzdr
w Oborze też mogą być ogrody 16:37, 13 maj 2014

Do góry
Alisonek napisał(a)

Z myślą o Tobie szukałam nowych okazów i miałam aparat w pogotowiu na wypadek ataku obcych
tym razem skolopendra (ja tak je nazywam )

i kawałek warzywnika

Doniczki z roślinami znowu są inaczej kombinuję jak koń

Bardzo dziękuję za fotkę robactwa Oj Ty już wiesz jak mi dogodzić .....

Warzywnik piękny pyszni się w słonku a u mnie znowu pochmurnie

Donice i ich obsadzenia obłędne

Pozdrawiam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:32, 13 maj 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Z cyklu: "A ja rosnę i rosnę i rosnę"

Zajdłam jeżówki:

Zjadłam czosnki:

Gosia co to??????????
Zakochana w ogrodach 16:24, 13 maj 2014

Do góry
Iwonko też gratuluję 100
Zakochana w ogrodach 16:15, 13 maj 2014

Do góry
Piramidki mąż mi zrobił pręty kosztowały 60 zł na 2 sztuki
Jurajski Ogród 16:01, 13 maj 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Anetko, podam na priw, ale później.

Małgorzato, można dzielić po głównym kwitnieniu, można latem, można jesienią - byleby po przesadzeniu miały wilgotno (najlepiej w czasie deszczowej pogody). Czy się wyradzają? Nie wiem, bo zwykle je dzielę, przesadzam itp. Macierzanka zawsze mi odbija, nawet łysa, nie zauważyłam "wyradzania się", tylko trzeba ją czasem ciąć, bardzo nisko.
Wklejam fotkę dzisiejszą mojej macierzanki, która powoli szykuje się do kwitnienia:

Dzieki Aga, tak zrobię.
Moja macierzanka na skarpie przed domem tez juz "w blokach startowych" tyle że ona potrzebuje słonca a nie deszczu do kwitniecia a u nas od tygodnia leje nie pada i to codziennie prawie...poza minioną sobotą...to akurat zdązyłam skosic trawnik a tak to deszcz i deszcz a ostatnio znów grad padał.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:57, 13 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Irenko na fb pokazałaś piękne zdjęcia i Percy, moją miłość na którą poluję
aż nie chce się wierzyć, że piwonie mają już takie kwiaty...

hym....Aniu, moja przyjaciółka z Kanady, nie poradzi sobie u nas, pisanie, cytuj, powtórz...dlatego czasami daję tu fotki, bez ograniczeń, układam tematycznie...dla niej
miło cię widzieć, jesteś dla mnie coraz większą zagadką
ale jestem dumna z ciebie, jak TY matka, 4 facetów i to wszystko co robisz, ..hym, jak cię tu dać za przykład
Brzoza - Betula 15:53, 13 maj 2014

Do góry
Witam,

Potrzebuję rady doświadczonych ogrodników. Marzy mi się brzoza brodawkowata pendula "Royal Frost" szczepiona na pniu.
Na zdjęciu zaznaczyłam miejsce gdzie chciałabym ją umieścić. Czy to dobry wybór? Boję się, że drzewo będzie za duże i źle wpłynie na rosnace obok miskanty i hortensje. Teraz rośnie tam jaśminowiec Snowbelle ale jakoś mało wyrazisty jest. A moze zostać przy starej dobrej śliwie "Nigra". Byłabym wdzięczna za odpowiedź.

Nieuporządkowana działeczka. 15:46, 13 maj 2014

Do góry
Dziękuje Agatko
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:45, 13 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

A u mnie dziś zakolorowiły sie keremsinki różowe.. sadzone w 2012.. takie maciupcie

ha pamiętam.. Ania z tą katalpą to jesteś super
piękne te Twoje keramsinki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:41, 13 maj 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Piękne wszystkie fotki, a te najpiękniejsze

Gdzie takie wypasione trawy kupiłaś???

Anitko, koło mnie rok temu nadawałam..i wysłuchane, trawek mnóstwo, zaskoczyli mnie
..bo byłam upierdliwa
a tak przy okazji, widziałam spotkanie, coście się tak do Bogdzi kleiły

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:38, 13 maj 2014

Do góry
Ninoja napisał(a)
Chciałam kupić odmianę nanum, czyli taką niziutką lecz teraz zastanawiam się czy to dobry pomysł skoro atakują ją mszyce. Nie mam dużego doświadczenia z kaliną (to moja pierwsza) ale z Twoich relacji wynika że było to uciążliwe a ja chciałam co najmniej 5 sztuk posadzić obok siebie.

Ta kalina, warta grzechu....zdjęcie nie pokaże tego i nie chcę nudzić obrazami, ale;
wieczorkiem pachnie, koło 21, różnie rośliny pachną
...jest niby pospolita, moja chyba japońska,ale warto,siedzisz i patrzysz i pachnie. tu król, tron., tamaryszek i kalina

i nawet psy słuchają
Moja bajka 15:34, 13 maj 2014

Do góry
Katkak napisał(a)
Moja serduszka okazała A raczej serducha

i kwitnący kasztanowiec
Fala z żurawek nieco się powiększyła Teraz taka czerwoniutka by się przydała
i moje żółte poczochrańce

Kasiu piękna serduszka ,ale kasztanowcem jestem zaskoczona i oczarowana ,wyobraź sobie ze będąc wczoraj w Poznaniu widziałam potężny okaz takiego właśnie kasztanowca ,był prześliczny ,tak zresztą jak Twój żurawki powoli robią wrażenie do jesieni będzie czadowo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies