Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój 4 arowy azyl... 01:06, 13 maj 2014

Do góry

Piaskowiec górski

Ubiorek wieczniezielony
Moja codzienność - ogród Oli 01:06, 13 maj 2014

Do góry
leon60 napisał(a)
Iglaki w wersji 4-2-4 i obsadzony słup

i od sąsiada za żurawkami carex prasie łapki, bergenia i hosty. Za nimi wbite kołeczki to będą ML poprzetykane jeżówkami a na końcu derenie i szałwia, którą muszę zamówić na czasie

Pomysły nasadzeń bardzo mi się podobają, powstaje przepiękny ogród.
Równiutko i czyściutko, podziwiam.
Mój 4 arowy azyl... 00:50, 13 maj 2014

Do góry
Po deszczu

Przywrotnik

Marmalade

Berry Smoothie
Mój 4 arowy azyl... 00:49, 13 maj 2014

Do góry
Hosty piękne, ale to jest cudo!
barbara_krajewska napisał(a)
Pogoda paskudna dziś była, na jutro wcale lepszej nie zapowiedzieli, a na cały dzień na działkę się wybierałam
Fotki wczorajsze

orliki alpejskie

goryczki jeszcze kwitną

Kolorowy ogród na piasku 00:45, 13 maj 2014

Do góry
deszczyk o poranku

Kolorowy ogród na piasku 00:36, 13 maj 2014

Do góry
Jeszcze trochę aktualności

Zaczynają kwitnie takie tulipanki a kończy wiśnia Royal Burgundy

-

-

kalina sztywnolistna uraczyła mnie jednym kwiatuszkiem i taki cudaczek stopowiec Spotty dotty

-

Sesleria autumnalis

Mój 4 arowy azyl... 00:36, 13 maj 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Co wywaliłaś? ja też dzisiaj miejsce dla dalii robiłam i wsadzałam i pieliłam, ledwo siedzę, a deszcz to co chwila padał

Wywaliłam jukę, floks szydlasty i wiechowaty. Wysadziłam szafirki, ale było już późno i nie wkopałam ich w inne miejsce. Przy okazji wybrałam sporo kamieni i zasiliłam ziemię kompostem. Już mi niewiele go zostało, ale mam jeszcze przerobiony obornik i gnojówkę z pokrzyw

Zakwita trzykrotka wirginijska. Ciekawe, bo jej sadzonki znajduję w różnych miejscach. Chyba się rozsiewa

Zakwitł posłonek. W południe było trochę słońca i rozwinął się. bardzo lubię tę krzewinkę. Miałam ją kiedyś, ale mi wymarzła.

Ogród Jacka 00:10, 13 maj 2014

Do góry
Ogród

Surfinia pełna

Arboretum w Kórniku

Pozdrawiam
Działka prawie w Borach Tucholskich 00:09, 13 maj 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Mirella teraz dopiero stworzyłem trójkąt - dosłownie
Białobok , Maigold i Byczkowski

oto brakujący trzeci element czyli Picea pungens 'Jan Byczkowski' -spotkałem przed godziną to i przygarnąłem bidaka

na tle Białoboka

teraz przytulony do Maigold

Maigold potrzebuje jeszcze parę dni do wyzłocenia
rozmieszczone w trójkącie na różnych poziomach skarpy

Białobok jest z nich najbardziej srebrzysty i ma kremowe przyrosty, Maigold igły szarozielone i złote przyrosty a Byczkowski tak pośrodku z igłami i przyrostami

Oh Ty sroko no śliczne
Działka prawie w Borach Tucholskich 00:08, 13 maj 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Ania moja miała takie objawy na dolnych gałęziach jak kupowałem -ciut delikatniej, to była sprawa podmarznięcia i podobno chętnie łapie też grzyba więc pan podpowiedział mi żeby profilaktycznie robić oprysk, ale koty też mogły swoje zrobić
powinna już mieć przyrosty a nie widzę nawet pąków

Iwona koguty od dziecka budziły mój respekt

zakupy z Minikowa było dużo do wyboru ale miejsce i kasa
wybrałem bez szaleństw
modrzew japoński 'Jacobsen Pyramid' i siewka himalajskiej (kolejna próba)

świerk Cincinata i kalina bodnantska Dawn i jeszcze parę drobiazgów

Zakupy wypas to co już jej nic nie pomoże? a w rajskim takie ładne miała i przyrosty i szyszki
Ogród do kwadratu 00:05, 13 maj 2014

Do góry
Cytowane przez wszytskich zdjęcie bajkowe jest. Musisz pokazać jak przytniesz tego Palibina. Bardzo ciekawa jestem tej operacji.

Ale mnie "ruszyło" to zdjęcie poniżej. Mam mroczne skojarzenie z takimi rączkami wystawionymi zza krat. Brr.. Jakieś koszmary. Ale te kamienie naprawdę proszą o uwolnienie.

gusiarz napisał(a)

Ogród u stóp klasztoru 23:57, 12 maj 2014

Do góry
alinak napisał(a)
Agnieszka ja też ...nawet wszystkie maleństwa siewki zebrałam do kupki ..co się wprzódy nie zdarzało

na dobranoc kolorowe widoczki ..zmykam

bardzo kolorowe i ładne u Ciebie róże u mnie azalie dobrej nocki Alu
Przyjazny ogród 23:49, 12 maj 2014

Do góry
Pszczółka, Mariusz.. tra , la , la.... tra la , la..... udało sie ..trafiony

I to nazywa się mieć czasami szczęscie Cudna....

Bogdzia.. jak idzie o mnie to nie za ciemny.. piękny rh Żesz mam taki mały ogród....
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 23:48, 12 maj 2014

Do góry
Dzisiaj w przewadze deszcz i ulewy a w międzyczasie coś takiego

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:44, 12 maj 2014

Do góry
Reszcie macham na dobranoc.. jutro popiszę.... ale padam na pysk...

I śpiewam tra, la, la.... Pszczółka.. mam piwonię tę najulubieńsza od Mariusza..... to pewne....
Już innej opcji nie ma.. zajrzałam do paszczy I będzie miała 2 kwiaty Tra, la, la...
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:43, 12 maj 2014

Do góry
viva napisał(a)
Aniu, to pogodę miałyśmy dzisiaj taka samą, deszcz ciągle przeszkadzał. W następne dni ma być jeszcze gorzej. Dopiero chwaściory będą szalały.
Pięknie kwitną Ci rodki Będę czekać na zdjęcia Twojej piwonii. Gdybym była pewna koloru kupiłabym jeszcze białą. Ciekawe jaki układ kwiatu będzie miała Twoja.

Ta pierwsza co zakwitnie to prezent od Mariusza, też jestem ciekawa u mnie już szaleją bo sąsiadki nic nie pielą i do mnie wszystko leci zdjęcie sprzed kilku dni zobacz na lewo same chwasty a teraz to wszystko już pyli
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:33, 12 maj 2014

Do góry
Aniu.. podhoduję trochę i będę rozdawać Mogę wysłać też nasiona.
Upierdutałam dziś wszystkie kostrzewy.... w całym ogrodzie.. nie tylko tu było foto przed i wcięło

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:32, 12 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Werbena zakwitnie na 100%.
Naparstnice na 50%.. te większe na 100% niestety nie podchodziłam do tego tak naukowo Jak były większe to przesadzam tam gdzie pasi i kwitnie, albo gdzieś sie uchowa i tez kwitnie, bo sie dobrze samo skomponowało.. ale na przyszły rok to 200%
To mi sie samo wysiało ... w szklarni jakim cudem nie wiem... a kolor ma nietypowy.. szok.. przesadziłam wielgaśne na rabatę, zwiędło, wyglądało, że zdechło..a dziś patrzę, że kwitnie
Takie fajne chwaty Kolor cytrynowy z różem

Jak całkiem się otworzy to będzie piękna
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:31, 12 maj 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ja tam mogę oglądać u Ciebie i 100 stron, nie przejmuj się i dawaj dalej...jak tylko czas pozwoli.
I melduję, że w tym roku już Alfred zaczyna. U mnie, tym bardziej u Ciebie może.
To mój Alfred, usunę jak obejrzysz.

Będziesz 24-go u Bogdzi? Chcesz miodunkę, bo dalej nie wiem, nie dotarłam do ostatniego mojego pytania u Ciebie...

Nie usuwaj.. kocham Alfreda, chociaz imię ma brzydkie Mój dopiero w pąkach

Będę 24-go bo tak pasuje dziewczynom... miałam być 17, ale pasuje 24

Jak masz miodunkę wyciepać to mi daj.. mam gdzie posadzić.. gospodaruję miejsce pod wierzbą A takie roślinki z dusza mi tam pasują

Coś Tobie potrzeba???
A tyle spadło deszczu w jedną noc..

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:29, 12 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
A t owerbena.. co wzeszło tylko 9 szt... z ogromnej ilosci (mamie wzeszło do groma). Wydłubałam 9 szt. posadziłam do doniczki.. i po 5 dniach.. ma wokoło to.... i po cholerę resztę wyrzucałam????

Zbliżenie

I moje 9 szt z przychówkiem

Wszystkie zakwitną w tym roku...

To są sadzonki z rośliny matecznej z sadzonek zielnych, niektóre dziewczyny dostały ode mnie... mam nadzieję, że też dobrze rosną.. trzeba uszczykiwać by sie zagęściły.

A to matka z której mam wszystkie zielne sadzonki.. już kwitnie na jednym pędzie

Hahahaha, dobre, mama zapewne do nasionek od serca pogadała Twoja "matka" też dorodna a ja nie wiem czy będę miała w ogrodzie od razu wysiałam od Ani_antre dostałam ale zmarniały
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies