Mogłabym tak jeszcze wstawiać kwiatki i wstawiać, dzisiaj na moment wpadłam do ogrodu i cyknęłam 87 fotek a przecież nie robiłam wszystkim zdjęć
Tu prośba co to za kwiatki,znacznik mi się połamał i nie pamiętam
i drugie co ja wysiałam, zgubiłam torebkę od nasion, a nie zapisałam bo nie wiem gdzie posadzić czy wysokie rosną
Marta, dziękuję bardzo za zdjęcie róży. Moja jest jednak chyba inna. Gdy ją kupowałam, było napisane, że jest parkowa, ale pędy ma długi i wygląda na pnącą.
Spory warzywnik
a ktoś wie co to za odmiana? wielkokwiatowa, bardzo stara, moja babcia ma ją w ogrodzie od 30 lat, dalej kwitnie bardzo ładnie, kwiaty o średnicy ok 15 cm (te największe)
Sylwia, co to za trawka na pierwszym planie...jakaś kostrzewa ??? Właśnie powstała u mnie nowa rabatka i trawki mi potrzeba....
Pozdrawiam wieczorową porą.
Ja gdzieś czytałam (źródła nie pamiętam), że występowanie smardzów swiadczy o tym, że kora nie była przekompostowana, a świeża. Czyli o korze świadczyłaby to nienajlepiej.
U mnie ta teoria mogłaby się o tyle potwierdzać, że smardze występują jedynie na tych rabatach, które rok wcześniej podsypywalam korą (przekompostowanej u mnie się nie dostanie, tylko marketowa, a odnośnie jej przekompostowania złudzeń nie mam ). W kolejnym roku już ich tam nie ma, pojawiają się na nowych siedliskach (co roku część rabat jest podsypana).
Bogdziu...to raz jeszcze dziękuję Tobie, Twojemu mężowi...
oraz wszystkim uczestnikom spotkania za miły, wspólnie spędzony czas...
Zostawiam ku pamięci...
oraz tego, który wpadł mi najbardziej w oko...
Czytałam Twoją odpowiedź...Lachsgold jak najbardziej mi pasuje