Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 22:07, 02 lip 2014

rozajerycha napisał(a)
Ja też pospacerowałam sobie tak,zeby mnie nie było widać )))))
Aniu dałabyś rybkom jeść w końcu ))))
Wczoraj karmiłam kabanosami dwa dzikie,małe kotki jak mi jeden palca złapał.Przypomniał mi ,że dzikie jest,dzikie ...

Dziękuję za śliczne lilie.
Kiedyś się pokażę Aniu,zadzwonię i chętnie uściskam
Tulę mocno.
martek

Na szczęście ryby moje zębów nie mają... wiec jest tylko cmok w rączki i wylizanie paluszków

Teraz liliowce miniaturowe... oczywiście nei wszystkie odmiany, tylko te co zaczynają.. i nie Stella, bo ona już od dawna.

I takie.. wielkie jeszcze w pąkach..

i szczegóły kępy, a raczej kępiszcza

kasiula79 22:08, 02 lip 2014

Ania ja za Tobą nie nadążam - nie ma chyba drugiego tak pędzącego wątku...liliowce cudnej urody, szkoda że na spotkaniu w większości w pączkach były...ale za to rybki pięknie wyszkoliłaś
Mala_Mi 22:11, 02 lip 2014

ana_art napisał(a)
Ewa to by tragedia była...
Nie wiem jaka miała być ta co to inaczej wygląda ale mimo wszystko mi się podoba
Kiedy masz nagranie, chyba lada moment?

Rybki ograniczyć mus, tylko nie da sie ich złowić.. głaskać sie dają, ale złowić już nie ... takie sprytne bestyje..

Liliowiec miał być taki.. foto ze strony http://sadzawka.pl/Hemerocallis_Magic_Dancer-Liliowiec

A jest taki.... szlag by wziął.. beznadziejnie brzydki

Mathildis 22:12, 02 lip 2014

Aniu mówiłaś, że mam dać znać jak coś fajnego będę miała mam tutaj zdjęcia nowego super gościa
Mala_Mi 22:17, 02 lip 2014

kasiula79 napisał(a)
Ania ja za Tobą nie nadążam - nie ma chyba drugiego tak pędzącego wątku...liliowce cudnej urody, szkoda że na spotkaniu w większości w pączkach były...ale za to rybki pięknie wyszkoliłaś

Ja nie nadążam u siebie, wiec u Was mnie nie ma ...
Rybki szkoli M Szkoda, że siebie tak nie wytresował I on je karmi.. tu na szczęście zakupy czyli karmienie robi M.

Zapraszam na lilie i liliowce... masz blisko, wpadaj kiedy chesz, nawjwyżej będzie troche bałaganiarsko... ale to mi nei przeszkadza... a Tobie nie wiem

Szałwia niestety do golenia

Przywrotniki ogolone wczoraj... bo leżały jak głupie... a M nie wiadomo kiedy będzie.. bo Anecie nei odpowiedziałam.. wiec niech będzie naturalnie, czyli czasami gdzieś brzydko..

Obcięta do zera w połowie maja kocimiętka odrosła.. i wygląda juz tak.. i zaczyna kwitnąć.. czyli od ścięcia do zera... kwitnienie jest po ok. 1,5 miesiąca

Agania 22:18, 02 lip 2014

Aniu, ten liliowczyk falbanki ma piękniste, a te twoje gąszcza liliowcowe to już prawdziwy poligon, jak ty tą swoją glinę wzbogacasz

Ja już po ciachaniu przywrotnika, jeszcze z szałwią czekam, bo nie mam zastępstwa

Buziak
Luki 22:28, 02 lip 2014

Aniu to nie, że aksamitki mi się nie podobają... ja po prostu mam uraz psychiczny z dziedziństwa do nich... rosło to wszędzie, wszystko zarastało i na dodatek śmierdzi

Caramel na słoneczko dobra, ale nie na całkowitą patelnie, chociaż u Ciebie z wilgotnością nie ma większego problemu, na patelni pojedyńcze listki się będa przypalać.
Polecam żuraweczke Redstone Falls, zmienna kolorystycznie od żąarówiasto pomarańczowej wiosną po pomarańczowo-brązową jesienią z rysunkiem na liściach, odmiana rozrasta się długimi pędami na boki co tworzy ciekawy efekt...hmm chociaż przy polecaniu odmian Tobie musze brać pod uwaga żyznośc gleby i pomnożyć wielkość razy dwa
Z tych co pokazałem u siebie na na 283str też można ewentualnie coś wybrać
Mala_Mi 22:29, 02 lip 2014

Dorota123 napisał(a)
Bardzo relaksujący jest spacer po Twoim ogrodzie, nigdy w nim się nie nudzę. Zawsze jest coś nowego

Upsss... tyś też podkarpacie.... zawaliłam i nie zaprosiłam

Przetaczniki Christa specjalnie dla Ciebie, już zaczynają ..

Mala_Mi 22:37, 02 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)
Niu dzieki za porady dot. Trawy. W ostatniej chwili uchroniłaś mnie przed posypaniem azotem..... Dzisiaj będę podlewać potasem

i wszytko jasne

A piękności bordowe u mnie jakoś bez towarzystwa.. natchnienia brak.. a w stipy jak reszta mi sie nie chce ... jeszcze myślę... jak nie wymyślę, to zastipuję i już

I juczki z których zrezygnowałaś.. i dają czadu.... reszta czyli 3 razy tyle poszło na zbiór odpadów zielonych I pomyśleć, że to wszytko jedno kłącze co sie zapodziało w ziemi...

Mala_Mi 22:39, 02 lip 2014

Luki napisał(a)
Aniu to nie, że aksamitki mi się nie podobają... ja po prostu mam uraz psychiczny z dziedziństwa do nich... rosło to wszędzie, wszystko zarastało i na dodatek śmierdzi

Caramel na słoneczko dobra, ale nie na całkowitą patelnie, chociaż u Ciebie z wilgotnością nie ma większego problemu, na patelni pojedyńcze listki się będa przypalać.
Polecam żuraweczke Redstone Falls, zmienna kolorystycznie od żąarówiasto pomarańczowej wiosną po pomarańczowo-brązową jesienią z rysunkiem na liściach, odmiana rozrasta się długimi pędami na boki co tworzy ciekawy efekt...hmm chociaż przy polecaniu odmian Tobie musze brać pod uwaga żyznośc gleby i pomnożyć wielkość razy dwa
Z tych co pokazałem u siebie na na 283str też można ewentualnie coś wybrać

Będę myśleć, teraz nie kupię, ale już rozmyślam... aale na pomarańczową rabatę.. pomarańcz mi pasuje..