No pięknie wyglądają, pewnie jeszcze lato w pełni masz a one jeszcze kwitną
Ja swoje zlikwidowałem, a dziś w nocy gonił nasz owczarek po ogrodzie - połamał mi ostróżkę razem z pąkami, powyrywał rośliny i rozkopał korę. Tyle razy mówiłem żeby go nie puszczać no ale cóż. Ale jak powiedziałem ile mniej więcej to kosztowało to już chyba będzie tylko na smyczy prowadzony na spacery.
Teraz w ogóle nie ma koloru żadnych bylin - jedynie aksamitek.
Chcę je pózniej poprzesadzać na rozsadnik-niech tam sypią nasionkami i spokojnie dorastają do jesieni.
Mi bratki z siewu nigdy nie wyszły...
Może miejsce nieodpowiednie na sadzonki.Czasami nie wychodzą takie jak r. mateczna.
Witamy na forum
Bardzo zadbany ogród, jednak przygotuj sie na to, że zaraz będziesz miec w nim pobojowisko A to dlatego, że jak już ktoś tu wejdzie do nas, to zaraz robi rewolucje ogrodowe
Potwierdzam
za ogrodzeniem mam projektantkę ogrodów!
więc i tak mam stres, ze nieładnie, że nie tak i że ciągle coś chcę zmieniać !
dam radę
Witamy na forum
Bardzo zadbany ogród, jednak przygotuj sie na to, że zaraz będziesz miec w nim pobojowisko A to dlatego, że jak już ktoś tu wejdzie do nas, to zaraz robi rewolucje ogrodowe
Ja swoje zlikwidowałem, a dziś w nocy gonił nasz owczarek po ogrodzie - połamał mi ostróżkę razem z pąkami, powyrywał rośliny i rozkopał korę. Tyle razy mówiłem żeby go nie puszczać no ale cóż. Ale jak powiedziałem ile mniej więcej to kosztowało to już chyba będzie tylko na smyczy prowadzony na spacery.
Chcę je pózniej poprzesadzać na rozsadnik-niech tam sypią nasionkami i spokojnie dorastają do jesieni.
Tak myślę, że może by ułożyć trzy skrzynki w kształcie trójkąta i zasadzić tam rośliny wiszące jak surfinie, pelargonie, werbeny?
Albo kupić rozrośnięte wiszące w donicach i postawić na studni - efekt byłby od razu.
widzę piwonię, mini różę i inne
Wierzbie trzeba będzie zrobić podpórkę i chyba przyciąć natychmiast.
Ja dziś mijałem dwa razy piękną hortensję o kolorze rażąco różowym. Kusiła mnie bardzo ale będę chciał niebieską
Widać, że bardzo dbasz o ogród, dużo masz ciętych form, piękny trawnik, super ścieżki
Lustro w ogrodzie bardzo mi się podoba, ale ta studnia się w nim odbijająca już nie. Może dasz tam jakieś doniczki?
No jasne, tnie się je około 3 - 4 razy. Może lekko je ukróć, ale to sprawi, że będą jeszcze ładniejsze. Swoje ciąłem z sobotę i już mają świeże przyrosty.
No jasne, tnie się je około 3 - 4 razy. Może lekko je ukróć, ale to sprawi, że będą jeszcze ładniejsze. Swoje ciąłem z sobotę i już mają świeże przyrosty.