uwielbiam to połączenie a to roślinka obwódkowa to trzmielina czy taka odmiana bukszpanu ? bardzo ładnie kontrastuje kilka dni mnie nie było a tu tyyyle nowych fotek donice wejściowe baardzo ładne
Uwielbiam oglądać obrazy z twojego ogrodu, róże w purpurze,kolor purpury i trawy do mnie przemawiają.......sadź, sadź na co czekasz.....a ja czekam jeszcze na tło, dla tych barw w ogrodzie, cudownie masz, jeszcze tylko, żeby się nam prawdziwe lato pokazało, bo faktycznie, ciężko z tą pielęgnacją
Burgundy Ice-boska
wieczorna, łagodna zieleń z purpurą żurawek, tak zestawiona, tak piękna, że sobie siedzę, patrzę i popijam herbatkę z owoców leśnych u Ciebie
Ania, czy te brązowo-żółto-rdzawe (rudbekie?) nie pokładają się Tobie w każdą stronę? Miałam kiedyś i wyrzuciłam. Może z odmianą nie utrafiłam?
A kolor mi pasuje.
Witajcie! Mam ogromną prośbę o pomoc w skomponowaniu tej rabaty. Wymiary 2,5 na 5m. Na pewno chciałabym na niej umieścić widoczne na zdjęciu bukszpany. Co dalej - nie wiem. Strona pd-zach. Przydałoby się chyba coś na pniu za tymi trzema bukszpanami w rządku
Nie patrzcie tylko proszę na bałagan wokół. U mnie wciąż trwają porządki po budowie.
Basiu - czasu chyba teraz każdemu brak.. deszczpada, ciepło, roboty w ogrodzie dużo..
Mariolu - nie mam miejsca już na nic
Madżen - naparstnice raczej zakwitną za rok.. i będą ogromne, zarezerwuj miejsce I śliczne MOje kupowane w zeszłym roku miały ponad 2 metry wysokosci i chyba 5 kwiatostanów.. od sąsiadów mam kupę roboty.. i czasu brak, a teraz ciągle pada... a tam muszę sie wczołgać.... bo dostępu brak... i wyrandapować jeżyny, bo znów atakują..
Sebek - a może chcą mieć taki element ogrodowy...zasuszone drzewo.... są gusta i guściki.. i nadal pada... dlaczego u nas nic nie może być z umiarem jak przystało na klimat umiarkowany
Już wygląda wspaniale, za rok-dwa, a co dopiero za 5, będzie busz
Zazdroszczę brzozy w tle - doskonale komponuje się z domem, płot wspaniały też widzę, przy nim słoneczniiczki żółte, czerwona, romantyczna róża - powala!
Aga, bardzo podoba mi się Twój zamysł na posadzenie tak dużej plamy tawułek: to arendsa czy chińskie? Chyba arendsa. Ślicznie się rozrosną, rosną duże i będą przyciagały wzrok
czytałam kiedyś o problemach z różą - chyba jakąś białą - jak wygląda sytuacja w tej chwili? jak sobie poradziłaś? Dopytuję, bo u mnie chyba szara pleśń zaczęła gościc na 3 krzakach (choć nie ma zmian na liściach, ale na szypułkach tak). Martwi mnie to
Próbowałam uchwycić laurki dla Halinki, ale w tym buszu słabo je widać, one są najważniejsze gdy bylin nie ma czyli od listopada do marca
Ponieważ ich nie widac wskazuję że są pod śliwą po obu stronach.