Dzięki Aniu, tak sobie eksperymentuję, jak nie wyjdzie to moje i tylko do siebie mogę mieć pretensje, a jak wyjdzie to mogę powtórzyć w jakimś ogrodzie.
Ale hortensja Limelight będzie biała, może coś białego jeszcze dodam. Nadmieniam, że żółty Ilex tu był, tylko dwa wymarzły, więc te nowe głupio wyglądały jak dosadziłam. Wykopałam wszystkie i te stare przesadziłam w inne miejsca, ale jeszcze nie wszystkie.
Nowy Ilex dziwnie jaskrawy jest, ale o to mi chodzi.
Przydałaby mi się ta tojeść na żółtą rabatę, skoro lubi wilgoć, to w mojej glinie powinna mieć się nieźle, a podlewana będzie zawsze z trawnikiem, bo zraszacze od nawadniania spokojnie tam sięgają.
Obwódka z niej wygląda ślicznie, ten kolor wszystko rozjaśnia. Ale to chyba nie jest Twój ogród?
Nie, to ogród który zrobiłam 10 lat temu, nie wszystkie ogrody są podobne do mojego. Robię też sporo całkiem innych ogrodów i dzięki temu nikt mi nie może powiedzieć, że robię wszystko jednakowo.
Klienci mają różny gust i wymagania i nieraz muszę zrobić całkiem wbrew sobie, bo np. kolekcjonują rośliny, kupują a ja muszę to jakoś z sensem zagospodarować.
Witaj w naszym gronie, cieszę się że jesteś teraz w Naszych ogrodach, dzięki temu możemy wpisać parę słów pochwały dla autorki tego pięknego ogrodu, kompozycji i zdjęć.
Koniecznie napisz parę słów o historii powstania tego ogrodu, zapraszamy
Zauważyłam sporą kolekcję host, czy je jakość szczególnie upodobałaś i tworzysz kolekcję? Ile masz odmian?
Trzeba koniecznie powtórzyć to spotkanie latem, gdy będą kwitły nowe nasadzenia
Proponuję to samo, ja już jadę w przyszłą sobotę hehe
A ja ?))))))))
Wsiadaj w pociąg i przyjeżdżaj, ja mam sprawy służbowe więc przy okazji porobię fotki trójlistom, bo za mało zrobiłam.
Do ogr. Botanicznego w Lublinie...hmm można pojechać, a kiedy jest tam najładniej?
Bardzo chętnie do "...Byle jakiego"nawet,ale mam szkołę I ewentualnie spotkanie na targach z Justi,Kasia WB i Polą
Nie wiem, na pewno w czerwcu i lipcu jest ładnie