Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

mira 07:55, 09 maj 2012

chyba rekompensujesz małymi trawkami ubytek dużej - te zółte trwaki prześliczne - a co się stało z tymi srebnymi ze srebnymi kulami - wsadzone, przegpiłam ?

pozdrawiam
Gardenarium 08:26, 09 maj 2012

Martek napisał(a)
Danusiu ja również podejrzałam twoją ciężką pracę.
Wiem,że kiedy się robi jest ciepło,ale u mnie dziś było 12 C i nieźle mnie przewiało na rowerze
Nie było ci zimo ?
Co zdjęcie to kolorowiejesz Danusiu Bardzo ci z tym do twarzy

Ja tak Martek pracuję, Wiesia skuliła się w polarze nie powiem jak, a ze mnie "buchało", słoneczko było dziś i u nas zdecydowanie cieplej.

Instagram Ogrodowiska
kaisog1 08:26, 09 maj 2012

Danuś, po pierwsze musisz koniecznie w "kolorze" chodzić bo Ci bardzo dobrze Po drugie ekran wygląda super, jednak mam ogromny sentyment do tego miskanta Te żółte trawy to chyba nie Hakone?
Gardenarium 08:29, 09 maj 2012

ana_art napisał(a)
właśnie ogladam i tak się zastanawiałam czy to żółte (ilex?) tam było czy nie bo inaczej wygląda, a trawka żółta świetnie się komponuje
Danusiu Ty to próchnicą zaprawiasz dołki czy masz w ogrodzie już takż warstwę że w niej sadzisz?

Aniu, na tym zdjęciu widac ten stary, leży wykopany, a wymieniłam wszystkie.

Stare daję w inne miejsca. a tutaj jest jednakowy.
Tutaj warstwa do sadzenia już jest, pod ilex nie dosypywałam, a pod cisy tylko jeden worek próchnicy.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:32, 09 maj 2012

Ewa napisał(a)
Danusiu, mam kilka bukszpanów (7 letnich) ukrytych za drzewkami, chciałam je przesadzić, myślisz, że uda mi się o tej porze? W ubiegłym roku chorowały i dzięki Twoim radom wyładniały bardzo, więc zasłużyły na wyeksponowanie

Pokaż ich przyrosty to powiem Ci Ewciu, czy przesadzać.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:32, 09 maj 2012

kaisog1 napisał(a)
Danuś, po pierwsze musisz koniecznie w "kolorze" chodzić bo Ci bardzo dobrze Po drugie ekran wygląda super, jednak mam ogromny sentyment do tego miskanta Te żółte trawy to chyba nie Hakone?

Nie Hakone, choć był taki plan, to jest Carex elata Aurea od Szmita z soboty.

Instagram Ogrodowiska
Ewa 08:37, 09 maj 2012

Gardenarium napisał(a)

Danusiu, mam kilka bukszpanów (7 letnich) ukrytych za drzewkami, chciałam je przesadzić, myślisz, że uda mi się o tej porze? W ubiegłym roku chorowały i dzięki Twoim radom wyładniały bardzo, więc zasłużyły na wyeksponowanie

Pokaż ich przyrosty to powiem Ci Ewciu, czy przesadzać.

Danusiu właśnie byłam zrobić im fotkę

Gardenarium 08:37, 09 maj 2012

mira napisał(a)
chyba rekompensujesz małymi trawkami ubytek dużej - te zółte trwaki prześliczne - a co się stało z tymi srebnymi ze srebnymi kulami - wsadzone, przegpiłam ?

pozdrawiam

Nie ma ich pod bukiem, już rosną gdzie indziej, porobię fotki i pokażę

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:40, 09 maj 2012

Ewciu, teraz bym nie ryzykowała, bo mogą zwiędnąć, chociaż ja bym nie wytrzymała i przesadziła, podlej najwyżej w korzenie, nie po liściach.

Zaryzykuj jeśli nowe miejsce nie jest bardzo słoneczne. Bo jeśli bardziej słoneczne w stosunku do starego miejsca to nie przesadzaj.

Bukszpan ładnie Ci się zregenerował, a co Ci radziłam wtedy, przyciąć i Florovit?

Instagram Ogrodowiska
Ewa 08:46, 09 maj 2012

Gardenarium napisał(a)
Ewciu, teraz bym nie ryzykowała, bo mogą zwiędnąć, chociaż ja bym nie wytrzymała i przesadziła, podlej najwyżej w korzenie, nie po liściach.

Zaryzykuj jeśli nowe miejsce nie jest bardzo słoneczne. Bo jeśli bardziej słoneczne w stosunku do starego miejsca to nie przesadzaj.

Bukszpan ładnie Ci się zregenerował, a co Ci radziłam wtedy, przyciąć i Florovit?

Danusiu to się wstrzymam , bo tak się cieszę , że ozdrowiały
Tak mówiłaś przyciąć , mospilanem , a potem karmić
Nie mogę uwierzyć , ze teraz takie ładne
Dziękuję Ci bardzo i pozdrawiam