Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To będzie zaczarowany ogród

To będzie zaczarowany ogród

Gardenarium 18:23, 09 maj 2012

Tak zrób, również kibicuję.

Instagram Ogrodowiska
Joanka 21:22, 09 maj 2012

Śliczne tulipanki, te biało-zielone po prostu cudne
Safoya 09:22, 18 maj 2012

Piękne tulipany!
Kasiu na pewno przesuszyły się.
Ta wiosna jest tak sucha, że trzeba nowe sadzonki podlewać codziennie.
Kupilam sporo sadzonek wisoną dla siebie i koleżanek. Jedna bardzo mało podlewała i też ma kłopoty. Mam też u siebie miejsce do którego specjalnie musiałam nosić wodę (na szczęscie woda już tam została doprowadzona) i widzę, że te sadzonki mają się dużo gorzej, ale chyba przeżyją. Reszta podlewana, już dawno wypusciła pędy.
greglis 11:35, 18 maj 2012

Walczyłam jak lwica,lalam , odżywiałam i coś ruszyło gałązki uschły i raczej tam nic nie wyrośnie ale odbijają od korzeni. Czekam dalej
A takie piekne Austinki były
Niestety szczepione będe musiała spisać na straty, 8 krzewów. Więcej juz takich nie kupię, widac u mnie nie jest mi dane z nich sie cieszyć
greglis 16:56, 24 maj 2012

Wiosna w ogrodzie przebrzmiała, tulipki opadły i nastapiła nicość
Zrobiło sie tak jakoś pusto

a tu smutna moja różanka z suchymi kikutkami

Rozpoczęły się wizyty w sklepach ogrodniczych, ponieważ mam dosyć reanimowania roslinek po zimie przez polowe lata w tym roku postawiłam na jednoroczne
juz nie wiem ile zrobiłam takich kursów, sterta pustych doniczek rośnie

Madzenka 22:58, 24 maj 2012

Greglis moje róże sadozne w kwietniu też uschły... paliło strasznie słońce.
A zakupy jednorocznych (ja nazywam je balkonowe ) świetne. Czekam na inspiracje nasadzeń w donicach, bo nie ma inspiracji
Konstancja30 23:03, 24 maj 2012

Kasiu ... to cisza przed burzą chyba ... bo setki cebulek mają jeszcze coś do powiedzenia ... myślę o tych które wsadzałaś wiosną ... tak, że jednoroczne będą miały towarzystwo ... ja bez jednorocznych nie widzę lata ... taaaka słabość ...

czekam na te nowe kompozycje ... widzę moje ulubione kolory ... więc ... czekam

i o ile znów nie minę się z nazwą roślinki to w tyle widzę heliotropa ... piekny ... pachnie obłędnie no ale tak paskudnie rozkapryszonej rośliny (no może poza niecierpkiem ale tego opanowałam ) ... masz na niego sposób ???
greglis 16:42, 25 maj 2012

Kapryśność heliotropa jest mi znana za cieplo, za zimno za duzo solońca, za mało ...ale zapach ma niesamowity.
W tym roku w jednorocznych postawiłam na odmiany fioletu z bielą
A tu cudo na które nie moge napatrzec to surfinia z kwiatkami w róznych odcieniach, wygląda niesamowicie , obsadziłam skrzynki na oknach i wszystkie mozliwe donice przed domem. Razem z białą surfinią i pelargonią a skrzynki z ciemno fioletową syrfinią

jeszcze maleństwo ale juz sie mocna zrobiła po posadzeniu
Konstancja30 16:48, 25 maj 2012

trzeba jej przyznać, że udała się botanikom ... mam pas 7 krzaczków lawendy przed tarasem i to mnie pcha w tym roku w stronę stylizacji śródziemnomorskich z kolorkami lawendy ... bieli ... i brakuje mi kropki nad 'i" ... mam nadzieję, że przyjdzie sama ... Kasiu a gdzie reszta zdjęć ? ...
greglis 16:54, 25 maj 2012

jeszcze dziś będą huk roboty mam ale o tym tez wieczorkiem