Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 18:29, 07 cze 2011

Do góry
natasha napisał(a)
A ja zazdroszczę tego naturalnego podlewania Ziemia jest tak spragniona, że od razu na pewno wchłonęła cały nadmiar wody.

Ja mój ogród w weekend irygowałam intensywnie non stop przez trzy godziny. Tylko iglaki, krzewy, drzewka ozdobne, kwiatki i inne byliny. Połączyłam 5 węży ogrodowych (starczają tylko do sadu) resztę trasy pokonywałam z dwoma pełnymi konewkami kilkanaście razy tam i z powrotem.

Mi w sumie wystarczają tylko połączone ze sobą dwa węże, ale staram się podlewać raczej deszczówką.
Jak nie pada kilka dni to wtedy wąż idzie w ruch.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 18:28, 07 cze 2011

Do góry
tyna napisał(a)
Jakie to niesprawiedliwe.......

Daj trochę tej wody, chętnie przyjmę...u nas troszkę popadało, sprawdziłam...1 cm - słownie jeden - ziemi jest nasączony wodą......do kitu to normalnie, absolutnie do kitu, że tak powiem grzecznie!

na twoim miejscu pewnie szukałabym już rolek.......
bo jak jest susza, jak u nas, tez można zmyć nasiona podlewając.....

Podarowałem i u mnie nie ma - mam nadzieję, że każdy dostał po równo
Już na początku zastanawiałem się nad trawnikiem z rolki, ale jednak to za duży koszt.

Lecz nie ma aż tak źle

Trawnik urósł i to co wzeszło z dymem nie poszło. Jednak wypłukało mi ziemię no i tym się martwię, że jak zasypię to co jest to znów będę musiał siać.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 18:24, 07 cze 2011

Do góry
Danusza napisał(a)

Sebku, ja mało kiedy sieje trawnik, wyłącznie kładę z rolki, ale jak się już trafi sianie, to na mur beton ulewa idzie i wszystkie nasiona w ruloniki spłyną i na rabatach wschodzą. To się nazywa mieć pecha

U mnie w tym roku wzeszły nawet dobrze i nie spłynęły. Jednak w zeszłym roku siałem trawnik chyba z 8 razy - i po południu od razu była burza

mnie zawsze sąsiadki pytaja kiedy pranie wieszam wtedy pada na bank! ale dziś i pranie było i nic

No niezłe
Szkoda, że u Was nie pada - u mnie prawie utonąć wczoraj można było. Dziś było lepiej
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 18:23, 07 cze 2011

Do góry
Ewa napisał(a)
Sebek jak samopoczucie? Idą wakacje będziemy szaleć w ogródkach

Jak pewnie zauważyłaś ja już szaleję któryś miesiąc z kolei
Jeszcze zostało mi 8 dni nauki, a 22 czerwca będę wolnym człowiekiem
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 18:23, 07 cze 2011

Do góry
Sebek napisał(a)

Sebku, ja mało kiedy sieje trawnik, wyłącznie kładę z rolki, ale jak się już trafi sianie, to na mur beton ulewa idzie i wszystkie nasiona w ruloniki spłyną i na rabatach wschodzą. To się nazywa mieć pecha

U mnie w tym roku wzeszły nawet dobrze i nie spłynęły. Jednak w zeszłym roku siałem trawnik chyba z 8 razy - i po południu od razu była burza

mnie zawsze sąsiadki pytaja kiedy pranie wieszam wtedy pada na bank! ale dziś i pranie było i nic
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 18:21, 07 cze 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 18:19, 07 cze 2011

Do góry
Ania napisał(a)
Masz piękne żółte żurawki, gdzie Wy je kupujecie, ja nigdzie nie mogę trafić ładna jest ta rabata i kula pięknie pasuje podoba mi się u Ciebie

Dziękuję Aniu bardzo. W sumie żurawki spotykam często, w centrach małych i dużych, w marketach, kwiaciarniach - tylko nie te co chcę
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 18:16, 07 cze 2011

Do góry
Ania napisał(a)
A może lobelię dasz Sebku gdzieś koło huśtaweczki w kompozycji z białym fajnie by wyglądała
może przymierzysz

Właśnie o niej myślałem, tylko jest jeden problem - nie mam donic na to
Ale coś wymyślę - jak zawsze
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 18:13, 07 cze 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Dziś zaczełam podlewać trawnik na ulicy, sąsiad mówi, "spójrz w niebo, wodę wiozą" a ja dalej podlewam. Postarszyło i po deszczu. Dobrze że podlałam, Mam tylko linię dla roślin.

A jednak masz tam linię - kiedyś się zastanawiałem - gdzie ją ukryłaś
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 18:12, 07 cze 2011

Do góry
Nie no nie uwierzycie - dzisiaj burzy nie miałem
Dlatego wykorzystałem dzień w pełni i dużo zrobiłem. Kosiłem ponad godzinę, bo nie tylko u mnie, wyplewiłem rabaty i ułożyłem murek.
Na prawdę Wam współczuję, że nie macie deszczu, ale jak to mówią life is brutal
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 17:47, 07 cze 2011

Do góry
Sebek współczuję bardzo a już tak ładnie trawka kiełkowała
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 14:51, 07 cze 2011

Do góry
Sebek jak samopoczucie? Idą wakacje będziemy szaleć w ogródkach
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 23:51, 06 cze 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Danusiu - kolejny raz przypomniałem sobie historię Twojego ogrodu i ciekawi mnie kilka rzeczy - m.in czy te kordyliny z czerwonej kolekcji nadal masz? I czy te podwójne kulki oraz piramidki bukszpanowe są u Ciebie w ogrodzie - bo jakoś ich nie zauważyłem.

Kordyliny tamte zostały u Babci Jasi, a ja co kilka lat wymieniam, bo w tym roku, jak wiesz "poszły" mi te największe - zielone.

Z przechowywaniem nie ma problemu.

Kulki jedna na drugiej mam pod drugim lustrem - dwa egz. z cisa i bukszpanu, piramidę jedną tylko, bo drugą koty obsikały i wyliniała do połowy. Poszła do Sławka do ogrodu (pracownik). Ja wymieniam te zniszczone przez koty i mróz.
Kubusiowo 21:52, 06 cze 2011

Do góry
Ania no nie w każdej ale ta babka naprawdę zrobiła to super

Sebek no bo taka prawda
Mój ogródek na Suwalszczyźnie 21:21, 06 cze 2011

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Mówią,że jest na komary ;kupuję corocznie, bo pięknie się rozrasta - ale efektów p/komarowych nie zauważyłam.{komarzyca}

W sumie miałem ją w zeszłym roku no i miały prawie dwa metry. Jednak na komary chyba nie działała. Może tylko jak jest blisko to zadziała.
Mój ogródek na Suwalszczyźnie 21:20, 06 cze 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Po pstre to komarowiec, a po lewej zapomniałem

To po lewej ładnie się przechowuje przez zimę -hoduję już 3 rok -ale nazwy też nie znam.
W cieniu - zacieniona 21:18, 06 cze 2011

Do góry
Bardzo ciekawa roślinka - pierwszy raz ją widzę.
W sumie z daleka wygląda jak Twoje ulubione fiołki
Mój ogródek na Suwalszczyźnie 21:16, 06 cze 2011

Do góry
Po pstre to komarowiec, a po lewej zapomniałem
Mój ogródek na Suwalszczyźnie 21:10, 06 cze 2011

Do góry
Fajne te donice - u mnie w ogrodniczym mają tylko plastikowe.
Iryski masz piękne i obficie kwitną

PS - wiem kogo miałaś na myśli z tą burzą
Kubusiowo 21:07, 06 cze 2011

Do góry
an_tre napisał(a)

Dziś dzień "gospodarczy". Pół mieszkania posprzątane, Kuba śpi, można usiąśc i odpocząć. No i w koncu zjeść śniadanie Rano nie zdąrzyłam bo musialam do przychodni polecieć na pobranie krwi I patrzcie da się pobrac bez wylewów i problemow. Kobieta popatrzyła, pomacała, wzdechnęła sobie i zrobiła pobranie po mistrzowsku

Gosiu bo w przychodniach pracują mistrzynie

A teraz czas na przysłowie :
Jak się sam nie pochwalisz to Cię nikt nie pochwali
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies