Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012 21:14, 08 maj 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jesli ktoś ma jakieś nadwyżki, proszę weźcie je ze sobą, chętnych na "pamiątki" nie zabraknie.

Juz od jakiegoś czasu umawiamy się na różne roslinki i chyba będzie trochę tych,, pamiątek".
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 21:08, 08 maj 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Nie chcę się mądrzyć ale wg mnie te wszystkie kulkowane fabrycznie bukszpany stały sobie w szklarnii. Nagle w kwietniu wszystkie wsadzilyśmy je do ziemi aby nasze ogrody były piękne, po czym nastąpiły zimne, wietrzne a na dodatek baaardzo słoneczne dni. Liście zostały poparzone przez słońce. Roślina nie miala zdolności pobierania wody przez korzenie a liście byly wysuszane przez palące słońce.

Nie musiało tak być, wg mnie były źle zimowane, albo po prostu zmarzły nawet jak były w gruncie i zostały sprzedane. Bukszpan wiosną nie pokazuje długo objawów, sama kilkakrotnie kupiłam zmarznięte. Potem, jak robi się ciepło - dopiero widać że robi się jaśniejszy i "papierowy".

Szklarniowe już by rosły, przypaliłoby listki ale sam bukszpan by żył.

Danusiu zatem będę o tę informację mądrzejsza w mojej ogrodniczej edukacji. Dziękuję
Spotkanie w ogrodzie u Szmitów 5 maja 2011 20:40, 08 maj 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
porobię fotki trójlistom, bo za mało zrobiłam.

W piątek kwitły bardzo pięknie w Ogrodzie Botanicznym UW przy Łazienkach. Są tam też białe.
Spotkanie w ogrodzie u Szmitów 5 maja 2011 20:06, 08 maj 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Matko, jakie zdjęcia rewelka...dziewczyny na traktory

100 % normy! Hihihihihi......
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:54, 08 maj 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Bluszcz zarósł mi skrzynkę pocztową i numer, chyba trzeba radykalnie podciąć.

oj tak koniecznie a chociaż jedną szczepkę proszę ukryć dla mnie odbiorę na Święcie Róż
Spotkanie w ogrodzie u Szmitów 5 maja 2011 16:38, 08 maj 2012

Do góry
Matko, jakie zdjęcia rewelka...dziewczyny na traktory
Ogród Ewy :) 16:36, 08 maj 2012

Do góry
Eve napisał(a)

Kolory wyjątkowe
Witam drogą Szefową
Taaaaaa kolory wyjątkowe, szczególne jeśli coś innego się kupowało a coś innego ma. Tulipany Picasso bardzo lubię ale zdecydowanie podobają mi się te białe w fioletowe paseczki
Co do tych żółtych, hmm miały być pomarańczowe, pełne są niesamowicie, jeszcze takich nie miałam. Wprawdzie żółty jest bardzo wiosennym kolorem, to jednak nie jest to mój ulubiony kolor, jeśli żółty to pastelowy a nie jajecznica

jednak twierdzę, że są piękne, bo pełne, a jajecznicę uwielbiam, tak z 10 jaj i cholesterol dobry i wylaszcza się

No i na zdrowie!!

Dzięki przez ten ogród marna ze mnie teraz kucharka, więc stokrotne dzięki za jaja
Spotkanie w ogrodzie u Szmitów 5 maja 2011 16:30, 08 maj 2012

Do góry
Martek napisał(a)

Trzeba koniecznie powtórzyć to spotkanie latem, gdy będą kwitły nowe nasadzenia

Proponuję to samo, ja już jadę w przyszłą sobotę hehe

A ja ?))))))))

Wsiadaj w pociąg i przyjeżdżaj, ja mam sprawy służbowe więc przy okazji porobię fotki trójlistom, bo za mało zrobiłam.

Do ogr. Botanicznego w Lublinie...hmm można pojechać, a kiedy jest tam najładniej?
Ogród Ewy :) 16:29, 08 maj 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Kolory wyjątkowe
Witam drogą Szefową
Taaaaaa kolory wyjątkowe, szczególne jeśli coś innego się kupowało a coś innego ma. Tulipany Picasso bardzo lubię ale zdecydowanie podobają mi się te białe w fioletowe paseczki
Co do tych żółtych, hmm miały być pomarańczowe, pełne są niesamowicie, jeszcze takich nie miałam. Wprawdzie żółty jest bardzo wiosennym kolorem, to jednak nie jest to mój ulubiony kolor, jeśli żółty to pastelowy a nie jajecznica

jednak twierdzę, że są piękne, bo pełne, a jajecznicę uwielbiam, tak z 10 jaj i cholesterol dobry i wylaszcza się

No i na zdrowie!!
Spotkanie w ogrodzie u Szmitów 5 maja 2011 16:29, 08 maj 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Jakaś trawa ....

Ciekawostka z hali produkcyjnej

Róża kłodzka, czyli pełnik europejski - ale się ucieszyłam na jego widok!

Nie wiem, co to jest - przecudne!

Ta trawa to Carex elata "Aurea" mam taką kupioną, a na dole samym to pigwowiec a kremowych kwiatach.
Ogród Ewy :) 16:27, 08 maj 2012

Do góry
Eve napisał(a)

Kolory wyjątkowe

Witam drogą Szefową

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:26, 08 maj 2012

Do góry
Gratulki setne

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:14, 08 maj 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu a kloniki takie jak Twój nowy nabytek to ile kosztują??? Bo ja się w ogóle nie orientuję...

Mój wytargowałam sporo, ale cena na metce to 800 zł.

Oj....to ja muszę się jeszcze dużo nauczyć...nie tylko o roślinach, ale też o ich cenach
Pomyliłam się o 5 stówek, bo obstawiałam 300zł....wow
Moje młode kwiaty jednoroczne giną!!! 16:09, 08 maj 2012

Do góry
Może mają za mokro i gniją im korzenie? Czy skrzyneczki mają dziury odpływowe?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:57, 08 maj 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja swoją tojeść mam w stawie, rośnie w wodzie. Ona lubi dużo wody, w suchym podsycha i brzydko wygląda.

Tutaj ma linię kroplującą

Przydałaby mi się ta tojeść na żółtą rabatę, skoro lubi wilgoć, to w mojej glinie powinna mieć się nieźle, a podlewana będzie zawsze z trawnikiem, bo zraszacze od nawadniania spokojnie tam sięgają.
Obwódka z niej wygląda ślicznie, ten kolor wszystko rozjaśnia. Ale to chyba nie jest Twój ogród?
Ogródkowe perypetie:) 15:56, 08 maj 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ładny zawijas, chciałam zobaczyć tojeśc.
Danusiu miło że zajrzałaś, zawijasek to zasługa mojego M. przekaże, pochwały od szefowej..
Tutaj..maleństwo ale rośnie była jeszcze mniejsza..
Ogródkowe perypetie:) 15:45, 08 maj 2012

Do góry
Ładny zawijas, chciałam zobaczyć tojeśc.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:44, 08 maj 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Danusiu a kloniki takie jak Twój nowy nabytek to ile kosztują??? Bo ja się w ogóle nie orientuję...

Mój wytargowałam sporo, ale cena na metce to 800 zł. On jest stary i dlatego taki drogi.

Ogród Leny. 15:27, 08 maj 2012

Do góry
Ja też zamierzam z tojeścią pójść w donice
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:24, 08 maj 2012

Do góry
Ja swoją tojeść mam w stawie, rośnie w wodzie. Ona lubi dużo wody, w suchym podsycha i brzydko wygląda.

Tutaj ma linię kroplującą

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies