Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 13:06, 29 gru 2022

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Witek z Marcinem działają w swojej pracowni

Fantasyczne te dzieła. Płomień boski.
Czy te dzieła robione są tylko w kolorze rdzy czy rownież czarne?
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 12:51, 29 gru 2022

Do góry
Obecnie u nas bardzo mokro jest, a jak u Was?

A tak było latem. Pogoda dopisała. Wszystko rosło i kwitło jak oszalałe.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 12:49, 29 gru 2022

Do góry
Śnieg już zginął, pozostały nieco połamane trawy, kwalifikują się do wycięcia.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 12:47, 29 gru 2022

Do góry
Rybki mają napowietrzanie

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 12:46, 29 gru 2022

Do góry
Witek z Marcinem działają w swojej pracowni

a ja na razie w Komorowie.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 12:44, 29 gru 2022

Do góry
Dziękuję Wam za życzenia.

Ja po świętach udałam się do bukszpanowego jak tylko przestało lać i nieco obeschło. Wygrabiłam liście z trawników, wyzbierałam ze żwirku, trochę obmiotłam chodniki żeby schludnie wyglądało. Na zamaiatanie na ulicy zabrakło chęci bo taka masa mokrego piachu tam leży że na pewno ciężko będzie zamiatać.

A w domu przy kawie towarzyszy mi Kwiatuś.Już pokazywałam to zdjęcie ale nie mogę się oprzeć, codziennie tak robi.

Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 12:42, 29 gru 2022

Do góry

Witam. Mam problem z moimi bukszoanami. Mianowicie przed zimą zaczęły się pojawiać na czubkach liści miałem plamy. Bukszpan był pryskany na grzyba i ćmę lecz nic to nie pomogło. Zdjęcia powyżej.
Po zimnie niestety bukszpany wyglądaj jeszcze gorzej nowe przyrosty zaczęły stawać się całe białe i w dotyku są bardzo wiotkie. Miał ktoś podobny problem? Jak można im pomóc. Zdjęcia poniżej

.
W ogródku Martki 11:44, 29 gru 2022

Do góry
Martka napisał(a)
W ogrodzie pod koniec roku... trochę słońca, trochę cienia, ale wszędzie dużo śniegu i -11. Chwytam, zanim popłynie.
Widzę wystającą gałązkę i już uruchamiam myśli o formowaniu cisów w kostki, zacieram ręce jeszcze w rękawicach

A ja po grudniowych opadach ciężkiego śniegu zastanawiam się czy jakiekolwiek formowanie ma sens.... wszystko formowane przeze mnie lub przez nature w równe kształty, poszło się w trzy dni paść i już formy nie odzyska w większości niestety, a część do totalnej wycinki się kwalifikuje do niczego innego....

Magary Dramaty z Rabaty 11:04, 29 gru 2022

Do góry
Magara napisał(a)

Jeśli ktoś mnie zechce stąd zabrać, ostrzegam, mogę zachować się porywczo
Lubię Twoje sielskie kolory niebiesko-różowo-fioletowo-wrzosowe i soczystą zieleń! Nawet zamiłowanie do linii prostych przestaje być tak oczywiste, kiedy oglądam Twoje rogale …
Magary Dramaty z Rabaty 00:49, 29 gru 2022

Do góry

Zauważam, że wiosny w moim podsumowaniu brak - no ale ona zaraz będzie, nowa
Jesieni też brak - bo dopiero co była

Samych sukcesów na 2023 i spełnionych realizacji ogrodowych - i Wam i sobie życzę
Magary Dramaty z Rabaty 00:38, 29 gru 2022

Do góry

Magary Dramaty z Rabaty 00:31, 29 gru 2022

Do góry

Magary Dramaty z Rabaty 00:20, 29 gru 2022

Do góry
2022 u Magary - the best of

Grzebiuszka ziemna 21:50, 28 gru 2022

Do góry
Kordina napisał(a)
Wśród różnych prezentów, które dostałam (a jednak musiałam być grzeczna ) pojawił się zegar słoneczny żeliwny ogrodowy nieduży, cieszę się i już obmyślam miejsce dla niego:

Piękny prezent! Gdzie stanie, ciekawa jestem i ja.
Anioły mają ładny makijaż i w ogóle bardzo urocze! Gratuluję!
Ogródek z futrzakami i kamieniami 21:30, 28 gru 2022

Do góry

Ogródek z futrzakami i kamieniami 21:29, 28 gru 2022

Do góry

Ogródek z futrzakami i kamieniami 21:27, 28 gru 2022

Do góry
Obiecałam sobie byc bardziej systematyczna w relacjach z ogrodu mhh chyba srednio wyszło
wklejam kilka fotek mrozem malowane

Działeczka w dużym mieście 21:13, 28 gru 2022

Do góry
i jeszcze mam taką sprawę - może mi doradzicie
Mam taką ścieżkę biegnącą wschód zachód (równoległą do wejściowej a działeczkę) jest to ścieżka do hydrantu a przy niej mały, kiepski trawniczek, którym wchodzę na tyły rabaty ciągnącej się własnie przy ścieżce głównej. Na tym trawniczku dobrze się jest czasem schować przed światem, szczególnie w upalny dzień. No ale on nie wygląda dobrze i się zastanawiam, czy nie zastąpić go połączonym ze ścieżką placykiem żwirowym, bo rosnąca tam trawa bardzo mnie denerwuje, co myślicie?

ścieżka na wysokości trawniczka, fotel

i chałowy trawniczek

W ogródku Martki 21:12, 28 gru 2022

Do góry
Judith, po śniegu ani śladu, ja w każdym razie nie żałuję, fajnie jest widzieć rabaty Odpoczywasz? Ja bardzo.

Zuzko, jak u Ciebie, udało się wytchnienie? Nadal trwa? Ja mam przepiękny i spokojny czas na koniec roku, żadnej spiny, żadnych poważnych obowiązków, masa uciech

Ewo Ando, dziękuję już wszędzie ciepło Nie wiem, czy to nie będzie zbyt wiele, ale u siebie w wątku też chciałabym napisać, że BARDZO cenię Twoją pomocną i życzliwą, bezinteresowną pomoc na forum. Twoje relacje z pięknych ogrodów. Inspiracje, pomysły, którymi tak baaaardzo chcesz się podzielić z innymi, by mogli mieć jeszcze większą frajdę z ogrodowania. W mojej biografii ogrodniczej jesteś jedną z TYCH osób, które mocno zmieniły mój kierunek myślenia i podejście do ogrodu. Wespół z Danusią i Hanią Gruszką. Dzięki wielkie za to wszystko

Kordino, normalny aparat zrobi takie zdjęcie bez problemu, problemem są... umiejętności fotografa Nie to, że mam jakieś zaawansowane, tu zadziałała kwestia szczęścia, że spust migawki zgrał się z ruchem sikorki. One są tak szybkie, że bez przypadku chyba nie ma szans Dziękuję, że podzielasz zachwyty nad szklanym domkiem. Tak go chyba będę nazywać. Lubię go bardzo.

Rumianko, chętnie siedzę także, gdy śniegu nie ma. Choć mniej spokojnie, bo widzę, ile jest do zrobienia i już bym chciała działać

Juziu, o misie już pisałam. W piątek wyląduje na rabacie. To jeden z punktów planów noworocznych, ale w pre-realizacji

Danusiu, jak widzę, jak Witek szaleje ze spawarką, to ciekawość mnie zżera, co też będzie następnego w kolejce. Cudownie się uzupełniacie i wasz Duet jest po prostu TOP!

Haniu, końcówka jesieni zimowa, początek zimy wiosenny ... dziś odnalazłam w ogrodzie kły irysków reticulata, wyobrażasz sobie? Na moim zawsze zimnym Mazowszu takie rzeczy - nawet nie w styczniu, tylko jeszcze w grudniu?... Czy już pobielone drzewka? W najbliższych dniach zapowiada się ładna pogoda, a ja dziś na próbę pieliłam przez 15 minut. Oto dowód!

Aguś, Wiaan, dziękuję Wam! Wam też życzę dobrego czasu noworocznego! Miałam przepiękne święta, z dala od mega-przygotowań, pełne prostoty i radości, natury, to był bardzo wyjątkowy czas i mam wrażenie, że trwa nadal. Jak u Was?

Iwono, cześć! Mam posadzoną co 60 cm i chyba można ciut bliżej. Konwalnik jest specyficzny, nie wszędzie mu dobrze, a jeśli już ma robić efekt, to musi go być duuużo. Mam wrażenie, że jest idealny do białego żwiru. U mnie takich klimatów nie ma i też czekają mnie roszady. Jutro wstawię zdjęcie, jak u mnie zimuje ta turzyca.
Ogród z koniczynką 21:12, 28 gru 2022

Do góry
Gdy dostałam tego motyla, to wpadł mi taki pomysł
by zrobić "powitanie" ale muszę gdzieś kupić metalowy napis...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies