Dzięki Muszelko ja się nie dziwię wcale, że hortensje ogrodowe mogą być w tym czasie tak zaawansowane.
Gdzieś, u kogoś, a jakie ma Ewa777 . Odrabiam lekcje, może i mnie się uda?
Hortensje na Maderze są zjawiskowe! Ja przywiozłam sobie pęczek biało kwitnących agapantów z targu w Funchal Od kiedy zimuję je z liśćmi, kwitną
Mam taką jedną hortensję, ale kwiatków na tegorocznych pędach jest zwykle bardzo mało. Miałam ją w donicy i nie zadołowałam na zimę ale żyje i nawet kilka gałęzi się obudziło i ma liście.. Mam plan posadzić ją do gruntu i zobaczę czy zechce współpracować, w planie miałam jej rozmnażanie.
Piwonii doczekać się u siebie nie mogę, niektóre w końcu zmężniały, liczę na przyjemne widoki.
Pulchna i bogata U mnie ma raczej zbitą i ciężką, a gatunek bardzo słabo rośnie.
Racja, z hortensjami zabawa, ale jaka przyjemna Co do pachnących piwonii to u mnie ubogo, ledwie dwie pachną. I tzw. Panicze, lekarskie. Koperkowa nie pachnie.
Cieszę się, że znalazłam dla rabarbaru miejsce gdzie tak gwiazdorzy
Czyli hortensje kwitnące na tegorocznych pędach to tylko małe ułatwienie w ich uprawie?
W chłodniejszym klimacie, czyli również u mnie. Sadź i dziel się wiedzą, chętnie skorzystam
Miłorząb w zeszłym roku nie zawiązał owoców, z niepokojem czekam w tym. Kwitnienie piwonii to dla mnie ogrodowe święto, mamy podobnie
Sama się sobie dziwię, że tyle zdjęć wstawiam, wymiana doświadczeń na forum motywuje mnie
Cieszę się, że zaglądasz
Ciekawa jestem tych ogrodówek u Ciebie Bardzo się cieszę że masz takie sukcesy w zimowaniu Sprawdziłam w necie, widzę że obie mają płaskie kwiatostany z kwiatami płonnymi na brzegach
A ode mnie tylko You and Me przezimowała? Ta NN nie?
Moja Y and M też późno startuje, i wyjątkowo słabiej przezimowała niż te NN.
Wyniebieszczaj, tylko z umiarem, to trzeba robić kilka lat, najpierw będą miały taki trochę brudnawy kolor, trochę fioletowy,
Teraz Cię uczulam na zimnych ogrodników i Zośkę, jeśli teraz będą przymrozki to..
Ciekawe czy kosmatą można wyniebieszczać, mam ją ma taki brudny róż, tylko czy nie zrobię brudnego niebieskiego, haha
Kopytnik ma matowe listki czy tylko tak mi się wydaje?
Swojego przesadzę, może pójdzie z kopyta
Zaintrygował mnie ten gość, nie bardzo kojarzę.
Hortensje pięknie się zapowiadają , na bogato. Zimnych ogrodników już chyba mieliśmy, w prognozach temperatury na plusie.
Z hortensjami próbuję kolejny raz, wszystkie ogrodowe do tej pory padały po 1 - 2 zimach. Na razie pupilkę trzymam w donicy, jeżeli będzie rosnąć to mam upatrzone miejsce po zdychającym rodku. Co prawda Mirka mi podpowiadała jak go ratować ale wolę hortensje, dłużej kwitną.
Wiktorio, długo masz obielę? U nas w centrum ogrodniczym są sadzonki. Mam taki mały kawałek do zrobienia żywopłotu i zastanawiam się, czy obiela by się do tego nadawała. Jak sądzisz Wiktorio ?