Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:44, 17 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ja tez , tez mam fotki w telefonie z Any ogrodu
Jak czekam gdzieś w kolejce i nie mam Neta, otwieram galerię i patrzę. A czas leci sobie A ja się zachwycam
uśmiałam się Iwonko, ale tak serdecznie. Miło że doceniacie 'moje piękno'
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:43, 17 sty 2015

Do góry
Nallar napisał(a)
Aniu spaceruję po Twoim ogrodzie już czwarty dzień, brak mi słów dlatego nie napiszę dużo. Jest piękny. Podziwiam Twój upór w osiąganiu doskonałości, właśnie za taki doskonały uważam Twój ogród.
W twoim wątku wyczytałam też że cukier jest szkodliwy więc więcej słodzić nie będę.
Mam do Ciebie prośbę(przecież muszę uzasadnić to swoje słodzenie ) Dwie rabaty a raczej zestawienia na nich podobają mi się szczególnie, chodzi mi o połączenie piwoni z żurawkami, oraz horci, rozchodników i żurawek. Czy mogłabyś podać w przybliżeniu w jakich odległościach od siebie te sadzonki rosną? Zaplanowałam zgapić przynajmniej jedną z nich jeśli nie masz nic przeciwko temu.
U mnie a stronie 201 jest plan gdzie pokazane jest to miejsce (to przed szmaragdami) Jeśli byłabyś tak dobra i podpowiedziała które zestawienie by tam bardziej pasowało, byłabym wdzięczna.
byłam
Ogródek Ewy 18:43, 17 sty 2015

Do góry
Ewciu jeśli mogę doradzić to ja bym wybrała zestawienie hortensje, rozchodniki, żurawki plus cebulowe. Wiosną będziesz miała cebulki kwitnące, potem rozchodniki zakryją przesychające cebulki, zakwitną hortensję. Jesienią i zimą rabata nie będzie pusta bo będą zaschnięte hortki i wiechy rozchodników. Przy piwoniach no cóż kwitną krótko, później masz ładne zielone krzewy, ale jesienią i zimo łyso.
Moja rabata jest w narożniku i ma gdzieś 2,5 m w najszerszym miejscu do 1 w najwęższym (taki zaokrąglony trójkąt), Weź pod uwagę że u mnie tam jest w samym rogu świerk i dwa miskanty.
Ewentualnie możesz jeszcze rozważyć zestawienie miskant któryś z niższych, rozchodnik, żurawka. Chociaż hortensji nic nie zastąpi
Ogródek Ewy 18:34, 17 sty 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Ja to widzę tak
Tuja jak dla mnie posadzone są za rzdako i lepiej byłoby wsadzić po jednej w te szczeliny, byłoby ładne jednolite tło. Jeżeli nie chcesz już więcej dosadzać to najlepszym rozwiązaniem byłoby dosadzenie w przerwy miedzy tujami miskantów. Zrobiło by się ładne zwiewne tło.
Połączenie piwonii z żurawkami dla mnie jak najbardziej, host mimo wszystko na słońce bym nie dawał. Żurawki ze zdjęcia które pokazałaś to Marmalade(tak na 95%) na słońce jak najbardziej. Co do części bez piwonii(przed tujami) to zależy czy chcesz tam krzewy czy byliny no i w jakiej kolorystyce

Łukasz oczywiście masz racje to Marmelade
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:29, 17 sty 2015

Do góry
malgorzata_s napisał(a)
Od ponad roku śledzę Twój ogród, mam nawet jego zdjęcia zapisane w telefonie i gdy tylko najdzie mnie ochota otwieram galerie w telefonie i już u Ciebie jestem Pozdrawiam i gratuluję!
bardzo, bardzo mi miło, że Ci się podoba ale że jesteś kolejną osobą która swój pierwszy post pisze u mnie. To bardzo miłe
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:27, 17 sty 2015

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Dziękuję za porównanie Vanille i Pinky
a proszę Cię bardzo jeśli się przydało to się cieszę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:26, 17 sty 2015

Do góry
ewa004 napisał(a)
Już myślałam że sadząc rozchodniki pod moimi Limkami wyleczyłam się z tej rabaty Vanilkowej ...ale nic z tego ...musi u mnie taka być
Ewcia a co to za problem, nie dla Ciebie. Rach ciach i będzie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:25, 17 sty 2015

Do góry
Anias napisał(a)
Ojeju jak pieknie! A pod vanilkami sa rozchodniki a pod nimi jakie zurawki? Bo to chyba najpiekniejsze zestawienie jakie widzialam. W kazdej porze roku wyglada inaczej i pieknie!,
no włąśnie zmienność rabat mnie zachwyca, na wiosnę zamiast rozchodników są tulipany, a potem rozchodniki je ładnie zasłaniają i rabata jest inna. Żurawki o które pytasz to Southern Comfort
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:22, 17 sty 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Wzdycham w zachwycie. Niby znam na pamięć, ale za każdym razem wzdycham.
Uściski!
buziaczki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:21, 17 sty 2015

Do góry
emila napisał(a)
Aniu dlaczego to robisz, dlaszego katujesz mnie swoimi zdjęciami. Twój ogród jest przepiękny i jest dla mnie inspiracją toteż dlatego bardzo często pytam się Ciebie o roślinki jakie masz w ogrodzie,przynajmniej wiem jak wyglądają i jak mogę je zastosować u siebie. Została mi jeszcze jedna rabata więc tradycyjnie prosze o odpowiedz jeśli mozna.

to pewnie hosta znasz może nazwę jest olbrzymia i nadaje sie pod moje drzewko

trawka piekny wypełniacz -

teraz po lewej stronie zdjecia ta roslina przebarwiajaca się z zielonego na bordowy albo odwrotnie -

malutkie iglaczki-

oooo przepraszam, ja wredota
nie mam pojęcia co to za hosta bo to era przed ogrodowiskowa.
"trawki piękny wypełniacz" to rozplenica
ta przebarwiająca się roślina to bergenia, latem zielona, przebarwia się jesienią
iglaczki to świerk nidiformis
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:17, 17 sty 2015

Do góry
Monika1202 napisał(a)
Piękne hortensje... intensywny kolor różu ... kiedy będzie znowu wiosna ...wyczekiwanie. Będę zaglądać w tym sezonie i podziwiać jak wszystko kwitnie i rośnie. Pozdrawiam.
Dzięki hortensje rozpoczynają szoł od lipca, zapraszam.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:17, 17 sty 2015

Do góry
Monika1202 napisał(a)
Piękne hortensje... intensywny kolor różu ... kiedy będzie znowu wiosna ...wyczekiwanie. Będę zaglądać w tym sezonie i podziwiać jak wszystko kwitnie i rośnie. Pozdrawiam.
Dzięki hortensje rozpoczynają szoł od lipca, zapraszam.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:16, 17 sty 2015

Do góry
aga_szsz napisał(a)

To tojeść ciemnopurpurowa, hit z chelsea flower show. Jedni są nią zachwyceni inni wręcz przeciwnie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:04, 17 sty 2015

Do góry
Ty się Danusiu pierdołami nie przejmuj Ja mam teorię że czym więcej hejtów tym większa zazdrość
Ogródek Iwony 22:25, 16 sty 2015

Do góry
Pamiętam o Tobie w poniedziałek nadam
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:25, 16 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Waldku, w takim razie linkuj czasem do twoich tematów ogrodowych. Nie zawsze na nie trafiam

Iwonko to proste wystarczy wpisać w wyszukiwarce login Waldka i tadam

https://www.ogrodowisko.pl/forum/search?utf8=%E2%9C%93&q=waldek727&search_in=posts&commit=Szukaj
Minimalizm z odrobiną romantyczności 14:27, 16 sty 2015

Do góry
ja mam na przedpłociu, ale poza ice dance to tam jeszcze są inne habazie
Minimalizm z odrobiną romantyczności 13:33, 16 sty 2015

Do góry
a nie myślałaś o Ice dance w tym miejscu? zasłoni nogi różom, będzie zimozielona i fajnie utopi stożki
Ogródek Iwony 23:49, 15 sty 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
dla nich nawet bym kolor czerwony w ogrodzie polubiła tylko miejsca na duuuużą plamę nie mam

Aniu, Bożenka mi uświadomiła, że one są zbyt delikatne, a u ciebie może być za zimno. Chyba, że za kilka lat klimat się tak zmieni, że zim nie będzie
Ogródek Iwony 23:48, 15 sty 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
nie dość że pisze to jeszcze młody i przystojny

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies