Bardzo dobrze lepiej być nie może.................trzeba ją posadzić jak najprędzej..........zrób fotki po posadzeniu.................nie zapomnij jej wyściółkować
Moja młoda magnolka.............po posadzeniu.............mam szanse ,że jeszcze zakwitnie
Rośliny stojące w donicy i czekające na wsadzenie, cierpią, nie mają takich warunków jak w szkółkach, miała albo za dużo słońca, albo przymroziło, bo ostatnio były niskie temperatury, albo została przesuszona , a poźniej za dużo podlana, woda z kranu powinna trochę postać, żeby nie była za zimna, czy już ją posadziłaś? sadzenie magnolii , to ważna czynność, trzeba to zrobić wyjątkowo dokładnie...........będzie dobrze......młode egzemplarze są szczególnie delikatne, a jak wyglądała bryła korzeniowa, patrzyłaś?
Czyli tak ogólnie tu chcę za niedługo zacząć robić rabatę i przesadzać tu z tego kółka jak pisałem posadziłem tu już lilaka białego i drzewko które nie wiem jak się nazywa( ma takie malutkie białe włoski na łodydze,jest miła w dotyku).
Hahaha, dobre a u mnie dopiero listki rozwija a gdzie mu do kwiatów, ale są śliczne no i ten orlik takie wyprostowane kwiatki, u mnie zwieszone, rzuć nazwą pozdrówka
I teraz ostatnia STRONA WSCHODNIA (za domem) jest to największa cześć naszego ogródka tam znajduje się wiśnia, śliwa i inne rośliny No żeby obsadzić taką część na raz to trzeba być chyba milionera haha dlatego wszystko powoli razem z wami
A tu jeszcze w marcu było najgorsze miejsce w naszym ogródku to jest za domem, tam rosły pokrzywy,mniszki, i wiele wiele innych chwastów wszystko udało mi się zlikwidować i posiałem trawę jak ładnie urośnie to pokaże efekty
Kochani, jest mi bardzo głupio i przykro, że tak mało piszę na waszych wątkach, ale totalny brak czasu na wszystko bardzo mnie ogranicza. Często jestem na Waszych wątkach, tylo nie piszę. Nadrobię u was w deszczowy czas, bo jak pogoda, to sami wiecie - praca w ogrodzie. Cmokam wszystkich odwiedzających
Teraz STRONA PÓŁNOCNA tam jest najwięcej porozrzucanych roślin ale jakoś na tej skarpie myślę że nie wyglądają najgorzej. Kiedyś można by było całą tą skarpę obsadzić krzewami.
Ok znalazłem nareszcie czas więc daje zdjęcia mojego ogrody wraz ze stronami świata będzie nam na pewno łatwiej nam coś działać
To tak najpierw przód ogrodu tam gdzie znajduje się wejście i wjazd do domu (STRONA ZACHODNIA)
I to jest ta część która najpierw będziemy zmieniać,myślałem te wszystkie kwiaty z tego nieszczęsnego kółka przekopać pod płot i tam zrobić tam taka rabatę prostą,bez kory z przycinaniem kantów.