Jeszcze inny buk
I wiąz
Katalpa
Lipa już ma pąki kwiatowe - Ta to dopiero będzie pachniała podczas kwitnienia. Teraz pachnie lilak Palibin a niedługo lipa
Posiałam cynie w takiej misce, co chryzantemy sprzedają. Stała sobie grzecznie do wczoraj, bo mój M potracił ją i wszystko wywalił. Poklęłam ale pozbierałam, nasion dosypałam. I co dziś widzę? Dziewięć siewek! Ciekawe, które skiełkowały; te zbierane, czy te wczorajsze.
W zeszłym roku ślimaki mi cynie obżarły.
Może to przemrożenie ale popatrz czy na spodniej stronie nie ma pajęczynki? to wtedy będą to przędziorki i wtedy 3-krotnie trzeba będzie opryskać Karate 025 EC, aha czy te porażone listki są trochę żółtawe?
Lilak Meyera Palibin
Ambrowiec na tle melisy, trochę biedakowi się przymarzło, musiałam podciąć ale listki już ma ładne
Red Baron
Polarnacht
America
kalina Watanabe
Wróciłam po 22.00 z podlewania ogródka zrobiłam kilka fotekRano pokazywałam pączek piwonii majowej a wieczorem miłe zaskoczenie a jutro będzie jeszcze więcej kwiatówma piękny kolor
No i następna niespodzianka rano jeszcze pączek a wieczorkiem
Jest cudna Bogusiu Miałam podobną przy ławce, ale nie bardzo się znałam na roślinkach i ogrodzie, sadziłam gdzie się dało, no i mi zmarniała Anitka mi poleciła, gdzie kupić róże i się skuszę. A tę od mamy, jutro przesadzę