piękny katsura , ale powiem Ci że się go boję, posadziłam go z myślą że będzie to małe drzewko do 2-3 m. z nieekspansywną koroną, zobaczymy.... nie mam tam tyle miejsca
narazie podziwiam bo mały, może u mnie nie będzie tak dobrze rósł.
Małgosiu, mi wszytko jedno kiedy.. ogród jest mój, a komplement od ekipy telewizyjnej mi wystarczy.. mogą już nie pokazywać.. satysfakcja zagwarantowana... i byłoby bez stresu, bo mnie nie stresuje kręcenie tak bardzo jak to, że będziecie słuchać moich bredni A Pan na A. mnie ciągle dręczy... Pan Redaktor został uświadomiony, że ja mam problemy z nazwami.... a ten Niemiec na A to już wogle drań. Zgodził sie ze mną Naprawdę wspaniała ekipa Szkoda, że to nie moi koledzy... a czułam sie jak wśród starych znajomych... Super spotkanie, fajni ludzie.... komplement był.. i mogą już nie pokazywać
Alejka .. jeszcze bez kolorów...... upychałam tu moje siewki jednoroczych.. nasiałam tego od groma.. i teraz dopycham, masakra...... w rabaty już i ja nie wejdę... nie ma takiej opcji.... Ja nie królowa bylinowa, ja królowa upychania na rabatach.. Nawet bonzaja dla ubogich obsadziłam. on ma zdobić zimą, a teraz może zostać zarośnięty..
I ostatnie podrygi śnieżnicy letniej... wszystkiego pies nie połamał...
Za to goździki na skalniaku pachną obłędnie.. tak, że nawet nie zdenerwowałam sie, że skalniak był nie opielony... kwitnie dużo, pachnie czadowo.. co tam takei chwasty.... i siewki.. niezliczone siewki.... do wypielenia.. rozwarów to więcej niż ustawa przywiduje..
Ja również przycinam wówczas gdy się rozpadają. Po przekwitnięciu też stanowią też ozdobę ogrodu
Masz przepięknie - ogród piękny a i krajobraz wspaniały.
Pozdrawiam
Ta fotka to już od razu jak do Mai... Ośmiał bardzo ciekawy właśnie się o nim u Ciebie dowiedziałam i o asfodelu (?) łącznie z jego interesującą historią też A koperkowa cudna.
Witam,
zwracam się z prośbą o pomoc. W zeszłym roku dostałam na urodziny roślinkę z rodzaju Thujowatych - tak myślę . Zostawiłam ją na zimę na balkonie.
Niestety coś zaczęło jej dokuczać. Myślę, że może być to jakiś robak bo uschnięte fragmenty wyglądają tak jak 'trasa'.
Proszę o pomoc.Chciałabym uratować mój prezent, ale nie wiem jak......
Marta
A ja sie cieszę, że jesteś.. bo już sie martwiłam gdzie jesteś jak Cię nie ma
Spacer po ogrodzie teraz to bajka,.,, ogród sensoryczny.. pełen zapachów...... niech już te moje lilaki rozrosną sie do rozmiarów odpowiednich... praca w ogrodzie zapachowym to sama przyjemnosc.. momentami aż trudno skupić się na pracy..
Od szwagierki.. pachnący , piękny i nn
I nn od mamy, też pachnący... pięknie się cieniuje w kolorach... i ten bzyk pszczółek.. i prawie Twój krajan