Danusiu,
pewnie była o tym juz wiele razy mowa, ale nie mogę nistety nigdzie znaleźć odpowiedzi na gnębiące mnie pytanie. Czy u Ciebie w ogrodzie przy oczku wodnym to rośnie jeden Gracillimus za hortensjami, cz więcej? Pozdrawiam.
Jeden w ogromnej kępie, a tak prawdę mówiąc to już go nie ma - zmarzł i wykarczowałam
A to dopiero smutna wiadomość! A masz juz jakiś pomysł co tam teraz posadzić? Tak z czystej ciekawości pytam. Ale szkoda takiego pięknego miskanta
Marikena dałabym na drugą ścianę po prawej stronie okna, a po lewej stronie okna 3 miskanty Variegatus, albo hortensje a przed nimi. Może obwódka z bukszpanu?
Taki mam widok z kuchennego okna, sama go sobie "posadziłam
Danusi to zdjęcie i to zestawienie roślin - kolorów - to mistrzistwo świata !!!!!!
A ja siedzę dziś nad katalogiem roślin, różnymi listami gotowców i próbuję sama coś stworzyć - ciekawe czy uda mi się stworzyć tak piękne kompozycje jak ta powyżej..................
dłuuuuuga jeszcze droga przede mną
Danusiu,
pewnie była o tym juz wiele razy mowa, ale nie mogę nistety nigdzie znaleźć odpowiedzi na gnębiące mnie pytanie. Czy u Ciebie w ogrodzie przy oczku wodnym to rośnie jeden Gracillimus za hortensjami, cz więcej? Pozdrawiam.
Jeden w ogromnej kępie, a tak prawdę mówiąc to już go nie ma - zmarzł i wykarczowałam
To Holcus mollis 'Jackdaw's Cream' - nadaje się do półcienia jak najbardziej. Jest bardzo biała, chyba najbardziej. Nie ma z nią podobno kłopotów, jest niska i może służyć jako roślina okrywowa. Nie jest zimozielona - to jej wada
Trafia na listę chciejstw Mi nie przeszkazda, że urośnie później Takie zawsze są ładne