a tak wygląda przelany niecierpek albo trochę zmarznięty choć u mnie nie było mrozów / a taki był cudny buuu/
zastanawiam się co wsadzić pomiędzy te liliowce bo 2 zabiorę na żeby na całej rabacie taki był brzeg ale zostaną dziury - co dać im za towarzystwo nie wiem
prognoza na przyszły tydzień to sporo deszczu , dziś u mnie wreszcie padało ale wieczór był cudowny i ciepły
Bogdziu, mnie do szczęścia dużo nie potrzeba...potrafię cieszyć się z małych rzeczy....wystarczy jakaś chmurka ciekawie podświetlona promykami słonka, albo śpiew ptaków.....a rh to Scarlet Wonder
ale mi się podobają te wiadereczka aluminiaki z lobelką, już sa ładne, a co dopiero jak zakwitną
Mira, paproć po lewej cudna-ażurowa, a tą po prawej wzięłam od mamy i posadziłam pod narzędziówką i mam nadzieję, że u mnie też się rozrośnie i troche tam porozłazi
Dzis podjęłam męską..upssss..damską decyzje o sprzedaży a raczej oddaniu podkładow .. Wystawiłam je w znanym serwisie ogłoszeń lokalnych ..w cenie.....gratis
Noo i się zaczęło .. Telefon mi się normalnie prawie zapalił ..ludzi pisali , dzwonili i co ino .... Efekt końcowy był taki ,że przyjechały przed momentem 2 szalone dziewczyny z miasta ościennego , zapakowały podkłady do auta dziadkowego i tyle je widziałam ... To była najszybsza akcja pozbywania się czegoś w moim życiu .. Od momentu wystawienia ogłoszenia do pozbycia się towaru z domu minęły zaledwie 4 godziny
Ostatnie , " pożegnalne " zdjęcie .... Róbcie co chcecie , ale fajne były
Zarosła mi budka dla owadów mam odsłonić czy nie - wie ktoś ??????
ta piwonia sięga mi pod pachę nie wiem co jej się stało ma wielkie pąki a ja nic nie robiłam nawet nie wiem czy się nawozi ale chyba piwonie są bezobsługowe może Mała Mi wie ??
wczoraj pomarańczowe bratki wysadziłam na rabatę bo wsadziłam je do kompostu i się wyciągnęły - bratki muszą mieć gliniastą glebę a nie kompost niby wiem a źle zrobiłam za to te jeszcze zostawiłam
przesadzić musiałam różę przy robieniu parawanu z choiny - zresztą tej róży też tam było źle, ale przesadzenie zniosła chyba kiepsko i tak wyglądają czubeczki - obetnę i będę czekać pokornie
tak za obwódką bukszpanową pomiędzy exotic emporio, które mocno ucierpiało po wczorajszej burzy są pąki jeszcze i na rabacie kolorowej przy placu zabaw kilka pąków, i te strzęplistnych pomarańczowych jest kilka pąków
Lawendę juz posadziłam ale nie mam aktualnych zdjęć.
Kierunki to ; lewy górny róg to północ prawa strona działki z kwadratowa rabatą to południowy wschód. generalnie rabaty przy ogrodzeniu sa cały dzień w słońcu bo cień jak pada z budynku nie sięga do nich. KIedyś będzie cień z większych drzew, teraz jest wszędzie słońce.
Zastanawiam się jak będzie wyglądał zawilec z lawendą, może zamiast go nasadzać w kwadracie zrobić to kępowo ? albo wogole z niego zrezygnować. Mam tez wrażenie że w tych nasadzeniach powinno się coś powtarzać np. berberys admiration powinien gdzieś się jeszcze powtórzyć ( czy nie ?)
Jeśli chodzi i to że będzie wiało , jakoś o tym nie powmyślałam bo teraz wieje z każdej storny i jakoś do tego przywykłam. Zaplanowałam tuje ale szczerze mówiąc nie lubię ich, myślałam o cyprysiku lawsona kolumnowym ale podobno bardziej podatny na przemarzanie ...
staram się trzymac zasady żeby było tło więc wciśnęłam te tuje bo na cisy jestem zbyt niecierpliwa.