Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 22:10, 08 maj 2014

Do góry
Siewki ciemierników...
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:10, 08 maj 2014

Do góry
a tak wygląda przelany niecierpek albo trochę zmarznięty choć u mnie nie było mrozów / a taki był cudny buuu/

zastanawiam się co wsadzić pomiędzy te liliowce bo 2 zabiorę na żeby na całej rabacie taki był brzeg ale zostaną dziury - co dać im za towarzystwo nie wiem

prognoza na przyszły tydzień to sporo deszczu , dziś u mnie wreszcie padało ale wieczór był cudowny i ciepły

dobrego ogrodowania życzę

W cieniu - zacieniona 22:09, 08 maj 2014

Do góry
Martagony...w pąkach...
Ogród, który ciągle zmieniam 22:08, 08 maj 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)
Asia ścieżka dla Ciebie wysypana trocinami

trójsklepka -ogrodowy storczyk ,ładnie już wypuścił liście

moje ozdoby ogrodowe

Ale się pięknie wyłożyły małe łobuziaki ,pewnie szalały w zabawie...takie szczęśliwe !
Marzy mi się Siedlisko.... 22:08, 08 maj 2014

Do góry
AniaK napisał(a)
Katalpa

znów zmieniłas awatara...ni poznałam Cię

powiedz mi kochana co to za ładna bylina ta na pierwszym zdjęciu?

a na tym ostatnim to tiarella pink skyrocket?
pozdr
W cieniu - zacieniona 22:07, 08 maj 2014

Do góry
GorAna napisał(a)
Bogusiu, nie ma to jak wiosna.. piękne tulipanki....a moja taka sama żurawka coś niewyraźna....chora albo przemarzła
Pozdrawiam
To SC...ładnie mi rosną.Nawet pomnożyłam w ubiegłym roku.Może coś ją podgryza?
W kamiennym kręgu od początku 22:06, 08 maj 2014

Do góry

Bogdziu, mnie do szczęścia dużo nie potrzeba...potrafię cieszyć się z małych rzeczy....wystarczy jakaś chmurka ciekawie podświetlona promykami słonka, albo śpiew ptaków.....a rh to Scarlet Wonder

W cieniu - zacieniona 22:04, 08 maj 2014

Do góry
Czekam na kwiatki...nie wiem...
Ogród, który ciągle zmieniam 22:03, 08 maj 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)
Małgosiu (Perka ) dla Ciebie sumak octowiec jeszcze nie w pełni rozwinięty ,ja na niego patrzę z okna w jadalni

nowa rabata przy studni z głogiem w roli głównej

Trzmielina szczepiona na pniu ma już chyba z 10 lat

lilak Palibin

O ! i rabatka już jest.Biały lilak to Mme Lemoine/też mam/ ale moje jeszcze w pąkach.
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:00, 08 maj 2014

Do góry
mira napisał(a)
Wejście do mojej pracowni

[...]

nie znam nazwy tej paproci z lewej - nie rozłazi się jest sztywna a ta z prawej rośnie u mnie jak chwast

ale mi się podobają te wiadereczka aluminiaki z lobelką, już sa ładne, a co dopiero jak zakwitną

Mira, paproć po lewej cudna-ażurowa, a tą po prawej wzięłam od mamy i posadziłam pod narzędziówką i mam nadzieję, że u mnie też się rozrośnie i troche tam porozłazi
W cieniu - zacieniona 22:00, 08 maj 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Miałam zamiar 'wyłuskać' spośród zdjęć fotkę szachownicy kostkowatej, bo bardzo je lubię - te białe i te ciemne. A zdumiewają mnie zawsze przez tę szachownicę
Mam tylko białą...została mała kępka...miałam więcej,bardzo ją lubię...jest taka czysta.
Ogród w skali mikro cz.II 21:59, 08 maj 2014

Do góry
Dzis podjęłam męską..upssss..damską decyzje o sprzedaży a raczej oddaniu podkładow .. Wystawiłam je w znanym serwisie ogłoszeń lokalnych ..w cenie.....gratis

Noo i się zaczęło .. Telefon mi się normalnie prawie zapalił ..ludzi pisali , dzwonili i co ino .... Efekt końcowy był taki ,że przyjechały przed momentem 2 szalone dziewczyny z miasta ościennego , zapakowały podkłady do auta dziadkowego i tyle je widziałam ... To była najszybsza akcja pozbywania się czegoś w moim życiu .. Od momentu wystawienia ogłoszenia do pozbycia się towaru z domu minęły zaledwie 4 godziny

Ostatnie , " pożegnalne " zdjęcie .... Róbcie co chcecie , ale fajne były
Ogród, który ciągle zmieniam 21:59, 08 maj 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)

moje ozdoby ogrodowe

Na widok ozdób ogrodowych aż się uśmiechnęłam ... słodziaki...
W cieniu - zacieniona 21:57, 08 maj 2014

Do góry
Ranniki i ciemierniki już produkują nasionka...
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:56, 08 maj 2014

Do góry
Zarosła mi budka dla owadów mam odsłonić czy nie - wie ktoś ??????

ta piwonia sięga mi pod pachę nie wiem co jej się stało ma wielkie pąki a ja nic nie robiłam nawet nie wiem czy się nawozi ale chyba piwonie są bezobsługowe może Mała Mi wie ??

wczoraj pomarańczowe bratki wysadziłam na rabatę bo wsadziłam je do kompostu i się wyciągnęły - bratki muszą mieć gliniastą glebę a nie kompost niby wiem a źle zrobiłam za to te jeszcze zostawiłam

przesadzić musiałam różę przy robieniu parawanu z choiny - zresztą tej róży też tam było źle, ale przesadzenie zniosła chyba kiepsko i tak wyglądają czubeczki - obetnę i będę czekać pokornie

Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe 21:51, 08 maj 2014

Do góry
AlKa napisał(a)
A teraz efekt prac majówkowych:

Czasem tak niewiele a tobi różnice.

jak ładnie te bergenie 'tańczą' wokół tej sosny

z kamyczkami ta studnia wygląda bardzo elegancko

fajny placyk pod grilla...będzie funkcjonalnie

pozdr
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 21:51, 08 maj 2014

Do góry
tu też.

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:50, 08 maj 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)

nie żartuj ,jeszcze w pączkach??? no to jeszcze sobie popatrzymy
tak za obwódką bukszpanową pomiędzy exotic emporio, które mocno ucierpiało po wczorajszej burzy są pąki jeszcze i na rabacie kolorowej przy placu zabaw kilka pąków, i te strzęplistnych pomarańczowych jest kilka pąków
Mój kawałek planety 21:49, 08 maj 2014

Do góry

Lawendę juz posadziłam ale nie mam aktualnych zdjęć.

Kierunki to ; lewy górny róg to północ prawa strona działki z kwadratowa rabatą to południowy wschód. generalnie rabaty przy ogrodzeniu sa cały dzień w słońcu bo cień jak pada z budynku nie sięga do nich. KIedyś będzie cień z większych drzew, teraz jest wszędzie słońce.

Zastanawiam się jak będzie wyglądał zawilec z lawendą, może zamiast go nasadzać w kwadracie zrobić to kępowo ? albo wogole z niego zrezygnować. Mam tez wrażenie że w tych nasadzeniach powinno się coś powtarzać np. berberys admiration powinien gdzieś się jeszcze powtórzyć ( czy nie ?)

Jeśli chodzi i to że będzie wiało , jakoś o tym nie powmyślałam bo teraz wieje z każdej storny i jakoś do tego przywykłam. Zaplanowałam tuje ale szczerze mówiąc nie lubię ich, myślałam o cyprysiku lawsona kolumnowym ale podobno bardziej podatny na przemarzanie ...

staram się trzymac zasady żeby było tło więc wciśnęłam te tuje bo na cisy jestem zbyt niecierpliwa.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:48, 08 maj 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Iza ciąć już?
Oszalała normalnie kostrzewa....

Madzen, jak najszybciej tnij kwiatostany. One szaleja i jak zaczna sie silic na twrzenie nasion to Ci sie zrobia brzydkie. Nie ma na co czekac

Zdjecia szalowe z szalowego ogrodu

Cabaret i Cosmopolitan sa do siebie bardzo podobne. Pamietam z Anula analizowalysmy, ktore mamy Jeszcze Variegatus swieci Tylko jest wyzszy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies